Vigrestad

Vigrestad, (Vigrest på jærsk), er en selvstendig republikk lokalisert langs den sør-vestlige kysten av Jæren. Landet består hovedsakelig av et fåtalls plantasjer av ulik størrelse, og med sine 1,18 kvadratkilometer er Vigrestad regnet som verdens tredje minste stat, etter Vatikanstaten og Russland.

Etter valget i september 2015 har landet vert styrt av President, og tidligere Farmen deltaker, Frank Tore Aniksdal. Etter å ha drevet en valgkampanje på det han selv omtalte som "pur hekkan", klarte Aniksdal noe overraskende å skrape fram hele 69% av stemmene til den lokale befolkningen.

Rundt 80% av innbyggerne tilhører den vigrestadske statskirke, og misjonshuset er et sentralt møtested hvor innbyggerne samles for å spille twister og drikke kaffe.

Vigrestad regnes ofte som et skatteparadis ettersom det ikke eksisterer skatt eller avgifter på personlig inntekt. Det eksisterer derimot en omfattende dugnadsordning hvor alle innbyggere er pliktet å stille med kake ved minst et offentlig arrangement i året, samt selge toalettpapir til umenneskelig høye priser til inntekt for staten.


HistorieRediger

Vigrestad er Europas yngste land og republikk, og befolkningen var i utgangspunktet en undertrykt minoritet på Jæren. Landet ble selvstendig gjennom den lokale helgenen og tidligere kongen St. Magne den Store. St. Magne ble født en vakker vårdag i slutten av april 2002 på Hårr. Han etablerte seg tidlig sterke tanker om et selvstendig Vigrestad, og allerede i en alder av 12 år startet St. Magne den Store en motstandsbevegelse som aktivt arbeidet for å redusere øvrig jærsk kontroll over området.

Sammen med sine kompanjonger gjennomførte St. Magne den kjente Tungtvannsaksjonen, senere filmatisert i serien "Kampen om tungtvannet". Av årsaker knyttet til opphavsrett er derimot ikke Magne den Store nevnt i NRK-serien, ettersom Disney tidlig kjøpte alle rettigheter til filmatisk fremstilling av livet til helgenen fra Vigrestad. Det er spekulert i at St. Magne vil være en avgjørende karakter i den nye Pirates of the Carribean- filmen, og enkelte har hevdet at den tidligere kongen vil bli spilt av enten Samuel L. Jackson eller Daniel Radcliffe.

Etter tungtvannsaksjonen og en omfattende rettsak valgte FN i 2010 å bevilge Vigrestad sin selvstendighet. Frihetskampen hadde derimot resultert i psykiske lidelser for den da 13 år gamle St. Magne. Han ble raskt ble kronet til konge av det nyfødte monarkiet Vigrestad, noe som ble en massiv påkjennelse. Av dette grunnlag søkte den unge Kong Magne trøst i alkohol, og etter bare et halvt år ved makten mistet han livet i et slagsmål med en innvandrer fra Varhaug med navn Lee Harvey Oswald. Kampen mellom Kong Magne og Oswald har senere blitt tildelt navnet "Slaget ved Kafe Tårjå", og Magne den Store ble straks helligkåret av daværende Pave Benedict XVI.

I etterkant av kongens død rådde det stor uro på Vigrestad, noe som ble utnyttet av den jærske terrororganisasjonen Felleskjøpet. Etter et strengt ideologisk regime valgte NATO i 2015 å gripe inn for å sikre fred på det europeiske kontinent. Spesialstyrker greidde å drive Felleskjøpet ut av landet, og etter amerikansk modell ble kongeriket omgjort til demokratisk republikk.

I følge en gammel gammel, gammel myte sies det at spille kjeden "HayDay" er oppfunnet i republikken Vigrestad som stadig blir mer og mer populært blant innbyggerne.

KulturRediger

Vigrestad er kjent for sin nasjonaldrakt, kjeledressen, som ikonisk pryder de fleste innbyggerne i alle aldersklasser. Den benyttes både til hverdag og fest, og det skal godt gjøres å bevege seg gjennom Vigrestad Sentrum uten å møte på klesplagget. Sammen med kjeledressen finner man ofte et par med tresko, enten med eller uten vernetå.

Det skal sies at all industri på Vigrestad er knyttet til hjørnestensbedriften Pizzabakeren, som åpnet i 2016, selv om majoriteten av innbyggerne jobber på plantasjer.

TreskoturneringenRediger

Treskoturneringen har lenge vært en tradisjon for Vigrestads beboere. Ingen vet nøyaktig når og hvordan den oppstod, men de sies at den kan være så gammel som 3 000 år. Turneringen blir ofte holdt i vintermånedene juni, juli og august eller som de sier på Vigrestad, junir, julir og Magnust. Turneringen holdes hver 69. måned.

Turneringen varer i 14 dager og er en stor festlighet for alle overlevende. Turneringen krever ingen påmelding da alle Vigrestads beboere allerede er meldt på fra fødsel. Turneringen bruker Maglo rangeringen for å kåre de beste deltakerne. Per dags dato 28.06.2016 er det kun fire personer med en Maglo over 3 000. Til sammenligning hadde St. Magne før sin død en Maglo på 9 002.

Turneringen foregår i 5 runder. Hver deltaker utrustes med et par tresko med vernetå. Målet med turneringen er å sparke treskoene i hodet, brystet eller bena. Hodet gir 50 poeng, brystet 25 poeng og bena 10 poeng. Hver deltaker får utdelt et bilde og beskrivelse av sin motstander før hver runde. Målet er å sparke skoene for å oppnå en poengsum av 500. Klarer man dette blir motstanderen tatt ut av turneringen og du vil bli gitt en ny motstander så sant det er nok tid. Hver runde varer i 5 timer.

I den forrige turneringen ble det talt opp 5 døde. Dette er en ny rekord da tidligere turneringer aldri gikk under 30 døde.

Vinneren av turnering får æren av å gå rundt Vigrestad iført "Skittdressen". I motsetning til vanlige kjeledresser er denne Skittdressen dynket i ku møkk for god lykke. Det er en stor ære å vinne denne turneringen og vise sin lojalitet til Vigrestad.

Kjente personerRediger

Vigrestad har en kjent person som alle har stor respekt for, det er lensmannen Andre Hegelstad. I tillegg har man den høyt respekterte gjengen Formannskapet. Formannskapet består av et ukjent antall formenn og er høyt ansett på Vigrestad. Gjengen har ikke noen utpekt leder, men man antar at formennene deler på arbeidsoppgavene.

GjengkulturRediger

Det hersker enn så lenge ikke splid mellom de forskjellige gjengene på Vigrestad, ei heller harmoni, beundring eller samarbeid. I tillegg til nevnte Formannskapet kan gjenger som dei mæ dressane nevnes. Dei mæ dressane kan gjenkjennes ved deres karakteristiske dresser(for det meste gule), og tidvis høye smell. Gjengene har tidvis skapt turmulter i samfunnets Facebook-grupper, og foretrekker å skape blest rundt sine handlinger, så lenge det ikke får noen betydelige konsekvenser. En kjent målgruppe for 'dei mæ dressane' er tilflyttere. Gjør noen noe mot en er alle rett på sak, og det holdes sjelden igjen.

    Denne artikkelen trenger bilder  
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!