Sprangridning

Hoppe.jpg

Sprangridning er noe folk som rir på hester driver med. Sporten går ut på å hoppe over hinderet i en spesiell rekkefølge. Hvorfor noen synes dette er gøy er det ingen som vet. Det er også mange forskjellige høyder på hindrene. Hvis du er veldig dårlig kan du hoppe hindre som ikke er høyere enn kneet ditt. Hvis du er ordentlig flink kan du hoppe like høyt som hodet ditt (hvis du ikke er en kjempe, da). De som driver med sprang kalles sprangryttere. Men det er altså ikke de som hopper over hinderet, det er hesten, som i denne sporten kalles spranghest. Når man hopper over små hindere gjør man ingen ting. Når du hopper store hindere lener man seg over hesten, strekker armene til ørene og gjør grimaser.

PresiseringRediger

Alle hester kan hoppe. Uavhengig av kjønn. Selv om en jentehest heter hoppe betyr ikke det at den hopper bedre enn en hingst som er en ukastrert guttehest. En guttehest som er kastrert heter vallak. De er gjerne mindre verdt, fordi de kan man ikke avle på. En hoppe kan være litt humørsyk, derfor vil en hingst eller vallak være bedre i sprangridning fordi de er likegyldige til alt. Akkurat som mennesker.

Berømt sprangrytterRediger

Den mest verdensberømteste sprangrytteren var amerikaner og het Hopalong Cassidy. Han er kjent for sin utmerkede cowboying, seksløperskyting og filmroller.

Random om RidningRediger

Sprangridning er den desidert mest sossete, kapitalist "sporten" som finnes. Alle i Bærum og omhengn rir eller har en i familien som driver med denne sporten. Siden sporten avhenger av hesten, og ikke rytteren kan du bare betale litt ekstra så får du en god hest, å når du får en god hest får du også en hel masse oppmerksomhet. Oppmerksomhet fra de golfspillende, rike, rutekledde, gull-i-etternavnet, pengesløsende menneskene som ikke elsker hestene sine, men all oppmerksomheten de får hvis de har dyre hester og dyrt utstyr. Disse menneskene oppholder seg som sagt i Oslo og Bærum, men også Asker og Drammen. Og de har hytte i Kragerø.

Dessverre er det også en type menneskesort som heter "hestegale jenter". De finnes på ingen måte i Bærum men i alle bygder rundt om kring, For eksempel i Bø I Telemark der de liker dølahester og travsport, eller i Gudbrandsdalen der de liker Fjordhester (som forøvring er Norges svar på Araberhesten og som forøvrig igjen er Arabernes svar på svaner og det er rart, siden svaner er fugler). "Hestegale jenter" har selvfølgelig ikke råd til dyre hester og har derfor ikke noe de skulle sagt eller vist innenfor sporten og elsker hesten sin over alt på jord. Inkludert den eventuelle traktorkjørende kjæresten) De gjør alt de kan for å nå toppen, men når den aldri p.g.a dårlig hest, stygt utstyr, de bor ikke i Bærum og omegn, og de eventuelle "vennene" på Facebook som kunne skapt kontakter er lei av de utallige albumene av den middelmådige hesten som såvidt kommer seg over dørstokken til stallen.

"Chuck Norris har ikke sædceller, men hester i pungen"