Norge
Smøla
Smøla har ikke flagg 150px
(våpenskjold)
«Vindmøllan»
Hovedsteder Nyjorda, Gammeljorda
Største byer
Innbyggertall ca 2666
Offisielle språk Smølsk
Styreform Marxsisme og diktatur
Statsoverhode:
Smølas harryeste person: Manninj
Selvstendighet Er ikke selvstendig
Avhengig av Traktora og moped
Uavhengig av Politi, Vegvesen og Bading
Valuta Ølkorka
Tidssone I går
Nasjonaldag Kom ut te Smøla
Landkode
Toppnivådomene Internett kommer om ett års tid, i september 2022.

Smøla er en vill festøy på vestkysten av Norge med ca 1337 innbyggere. Av norske øyer som begynner på "S" og slutter på "møla", er Smøla den med høyest kriminalstatestikk. Bais med stor V

Hvert år mister minst en av de elleve ungdommene som bor der mopedlappen eller traktorlappen på grunn av fyllekjøring eller overskridelse av fartsgrensen. Hver tredje person på Smøla mellom 13-18 år har brutt loven minst 2 ganger. Dette kan være seg at de har smugrøyket før de er atten, eller at de kjører traktoren uten å ha med den påbudte refleksvesten.

Hver sommer arrangeres det verdensberømte Gurispelet. Alle på Smøla har sett Gurispelet minst 69 ganger, men alle sammen insisterer på å se det igjen og igjen hvert år uten at de egentlig skjønner hvorfor. Dette fenomenet kalles Smølasyndromet, og er noe du bare overlever om du har en av følgende kjønnssykdommer: Aids, Adidas eller Nike. Det siste Torleif gjorde før han sa opp som konge var å bygge et laserskjold over Gurisenteret for å beskyte huset mot en overhengende trussel fra byværingan som truer med å styrte et fly av typen fokker-50 med 3kg dynamitt rett inn i det.

Etter at Torleif resignerte har det vert store diskusjoner om hvem som skal overta som konge, og flere innbyggere har død i drikkekonkurranser for for å avgjør det hele. For tiden blir øya i stor grad styrt av en Organisasjon ved navn "Team Havari"

Hverdagene på Smøla er forholdsvis rolige, hvis du ser bort i fra alle tenåringsguttene som kjører villmann med moped. De kan til og med finne på å skyte litt med luftgevær! I helgene låser alle gamle mennesker på Smøla seg inne i husene sine. Alle husene har gitter på vinduene pga. den høye kriminaliteten. Fredager og lørdager bruker ungdommene på Smøla tiden sin på å dra på fest for å drikke seg fulle.

De hater "byværinga". Altså, mennesker fra Kristiansund (nærmeste by), fordi de ikke kan kjøre traktor på en ordentlig måte. I byen er det bare slossing i helgene, men på Smøla drikker alle ungdommene i fred og harmoni. Resultatet er at ca. halvparten av ungdommene får klamydia, den andre halvparten blir gravide. Som et resultat av at alle koser med alle på denne øya, er alle i familie.Torleif har ikke låve, men han har campingvogn, og hva med Eva da? (Et lignende tilfelle finnes på Tofte)

Musikken ute på den flate øya er som oftest techno og trance musikk og litt Vassendgutane. Du hører ofte bassen som slår leeenge før du ser traktoren komme forbi. Når ungdommen på Smøla går ut av 10. klasse, flytter de til Kristiansund, der guttene begynner på mekken og jentene går på helse og sosial. Der bor de på hybel hvor de har fest hver torsdag, for å så vende tilbake til sin hjemplass i helgen.

Ungdomsskolen på Smøla er plassen hvor de som er villige til å drikke såpe for å få litt promille er samlet. De er samlet der for å lære noe, men det de egentlig gjær er å planlegge hvem sin tur det er å ha vors. Det orginale bygget brant også ned en eller annen gang. Dette var fordi en eller annen traktorsjåfør bestemte seg for å røyke i skjul. Tidligere så var ungdomsskolen et monarki, med Torleif som konge, men nå har det blitt et diktatur, med Marit som diktator. De eneste andre som har innflytelse på skolen er: Haien Kai

Smøla's næring er selvfølgelig jordbruk, og i de senere årene er gjødslingen blitt et stort problem siden hele øya lukter møkk. Derfor har Smøla fått vindmøller som blåser bort lukta, og sørger for frisk luft hele tiden. Møkklukta blåses mot Hitra som er en nærliggende øy i Sør-Trøndelag..


Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!