Skiskyting


Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Skiskyting.jpg

Formålet med idretten skiskyting er å gå så fort du bare kan i en passe lang tur ute i skogen. Utøverne roter seg til stadighet bort, og noen av den ser ut som de har hatt seg med flere menn når de kommer i mål. Etter en passe lang skogstur skal utøverne ta av seg skiene og skyte på dem. Dette gjøres ved at skiene monteres i en spesiell kastemaskin, og kastes opp i været. Utøveren har 4 skudd til å treffe skiene. Det er riktignok 5 skudd i magasinet, men det siste skuddet er for at utøveren kan skyte seg selv i skam. Etter å ha skutt skal utøverne, hvis de enda lever, ta en runde på ring 3, også kalt strafferunde blant fagfolk. Etter skyting skal utøveren gå nok en usannsynlig lang runde i skogen, for så å prøve å komme seg i mål, helst med gjenværende plankebiter i behold. Skiskyting er også et sted der det norske landslaget i kubjelle øver.

Ergo; målet er å skyte ned tilskuerene/publikum, helst i hodet eller kjønnsorganet.

Øvelser innen skiskytingRediger

Normal - Det er ikke strafferunder i denne øvelsen, i stedenfor må utøverene spise en kebab for hver bom, for de proffe tar dette 1 minutt, men blir alltid klippet bort på TV.

Sprint - Her får hver utøver en bulldogg med på laget. Hver utøver får to store T-bonesteker festet til anklene, og må deretter gå sine respektive runder i skogen. På grunn av faremomentet med dette, er sprint kortet ned til 10 km.

Jaktstart - Dette er en spesiell versjon av skiskyting. Vinneren av sprinten får starte litt foran de andre, mens resten av utøverene ofte byttes ut med sinte russere. De som ikke vant, altså russerne, har kun en oppgave innen jaktstart, det er å jakte på han som går ut først, og gjerne skyte ham. (Dessverre finnes det ingen verdensmestere i Jaktstart, fordi alle er blitt skutt.)

Stafett - Her er det fire menn på lag, (siden alle gode skiskytterkvinner ser ut som menn, er det ingen øvelse for kvinner). Den første startende på hvert lag må først se på skrekkfilmen The Ring...Deretter har han kun 25 minutter på å overføre sykdommen til en annen person, ellers vil han dø- Dette er grunnen til den store hastigheten i sporet, og at utøverene tar på hverandre ved en såkalt veksling.

Noen ganger skyter man også kuer, hvis det passer til forholdenen. De må jo ikke dø av frost...

Tidligere verdensmestereRediger

I sprint eller jaktstart er det ingen kjente mestere, siden ingen har kommet levende ut av konkurransen.

Stafett: 1990 - Russland 1991 - Russland 1992 - Russland 1993 - Russland 1994 - Russland 1995 - Russland 1996 - Russland 1997 - Russland 1998 - Russland 1999 - Russland 2000 - Russland 2001 - Russland 2002 - Russland 2003 - Russland 2004 - Russland 2005 - Russland 2006 - Tyskland 2007 - Irak

Hvorfor Russland er så gode i stafett, er fordi de alltid bruker sine ekstra skudd til å skyte de andre lagene istedenfor skiene. I 2006 ble de imidlertid utestengt for å bruke målsøkende raketter, solgt til dem av Saddam Hussein.

Skiskyting ble tidligere akkompagnert av Kjell Kristian Rikes rungende stemme fra kommentatorboksen, men han gikk bort fra oss i år. Men, som elgen fra sørlandet alltid sa: "Stafett er stafett"