Ridning eller "å sitte på hest uten å dette av", som er definijonĨside av ryggen, men dette fører oftest til at man stuper ned med ryggen først. Det finnes mange former for ridning på hest. De tre vanligste delene er å late som om man danser med hesten (dressur), å leke forsker på hesteryggen (turridning), og å komme seg fortest mulig på en selvmordsbane med pinner(sprangridning). Det finnes selvfølgelig andre former for ridning på hest, som bla. innebærer kombinasjoner av de tre hovvedformene (f.eks få sette ræva i gir til hesten over pinner man finner i skogen. )eller helt andre ting som du helst ikke vil vite.

Ridningens historieRediger

Ridning begynte da noen huleboere spøkte med at de skulle fange ville hester og ri på dem. Og det gjorde de. Men etter en del knall og fall og noen få, små hjernerystelser (for de hadde ikke funnet opp ridehjelmen enda) fant de ut at de skulle la ridderne ta seg av temming av fremkomstmidler. Da kommer vi også inn på hvorfor ridderne bruker rustning. Slik unngikk de hjernerystelse slik som huleboerne gjorde. Så rustningen er altså ridningens forhistoriske ridehjelm og sikkerhetsvest (en vest som beskytter deg mot knall og fall fra hest eller annet fremkomstmiddel på fire bein.) öenstre og høyre og bremse og starte fra hesteryggen kunne dyrene endelig brukes til annet enn rodeo. Men rustningen beholdt de fortsatt. Fra å være beskyttelse mot knall og fall, gikk rustningen til å bli en beskyttelse mot fiender (i form av andre riddere på hester eller andre fremkomstmiddel på fire bein)

Ridning i dagRediger

I dag er ridning mest en hobby for rike. Man begynner å ri på en rideskole der man humper rundt på rideskoleponnier som er så overvektige at de sleiker bakken med hengeryggen sin (små hester som skal lære folk å humpe rundt, altså å ri) Mange kjøper også egen hest som de putter i en boks og ellers humper de rundt på sprangbaner. I tillegg i mangel av fiendtlige riddere har man slutta å bruke de tunge og upraktiske rustningene og heller funnet opp hjelm og vest. Og siden ridning ville blitt veldig kjedelig uten alle de fiendtlige ridderne har man også funnet opp konkurranseridning. Her har vi blandt annet konkurranser i dressur (humpe rundt i formasjoner), sprang (humpe rundt over hinder i formasjon) og i galopp (sitte på hest mens den løper ved siden av mange andre hester i full fart). På grunn av mangel på fantasi har også turridning blitt en sport. Der er det om og gjøre å ri lengst mulig på kortest tid. I tillegg har "å hoppe over naturlig hindere (satt ut av banemanskapet)på tur på kortest mulig tid" utrolig nok blitt annerkjent som en sport.

Hva trenger du for å "sitte på hest uten å falle av"?Rediger

Det er en del utstyr du trenger for å "sitte på hest uten å falle av". Først må du ha en hest (eller ett annet ridedyr f.eks. kamel, esel eller mulesel). Så trenger du dette:

 1. MASSE LIM (vi kan anbefale super lim, bortsett fra at dette som oftest innbærer en livsvarig ridetur, og anbefales bare til spesielt interreserte.)
 2. SAL OG HODELAG (ikke alltid nødvendig, men ambefales sterkt hvis du følger punkt 1.)
 3. PISK (selv om hester er blitt temt elsker de å gå motsatt vei av det du vil)
  1. Regel a når det gjelder pisk er: Jo større, jo bedre - kjøp den lengste du finner!
  2. Regel b er at det ikke finne noe regel b. Det så bare dumt at det bare fantes en regel a.
  3. Regel c er at du må unngå håndstropper for de elsker hestene å spise opp og de kan lett spise hånda di også.
 4. SIKKERHETSUTSTYR (dvs ridehjelm og vest, eller rustning om du vil)
 5. PARASOLL (hester kan bli syke hvis de blir utsatt for regn)
 6. RIDELÆRER (fordi hester trenger noen til å fortelle dem hva de skal gjøre, og det er ihvertfall ikke rytterens oppgave)
 7. HEST (hvis du ikke har hest, så kan du ikke falle av, og da hadde jeg ikke trengt å lage disse tipsene)

Enkle tips til rytteren (den som humper rundt på hesten eller ett annet fremkomstmiddel på fire bein f.eks kamel)Rediger

 1. Bruk krakk når du skal opp på hesten (ellers så faller du ned på adnre siden)
 2. Se bakover (du kan ha ridd over noen eller noe)
 3. Sitt gjerne baklengs (så kan du nyte utsikten)
 4. Husk at alle hester har autopilot (vi anbefaler IKKE å komme bort i den knappen)
 5. Beveg hendene og beina dine masse (så stivner de ikke til og holder deg varm når det er kaldt)
 6. Unngå å ri på vinteren (ridning er en sommersport)
 7. Hump masse opp og ned på ryggen (hester liker massasje, bli ikke redd når hesten hopper litt til med baken, det er bare ett tegn på at hesten liker det)
 8. Vis at du er redd, selv om du ikke er det (da vil hesten bære deg trygt frem)
 9. Lukk alltid øynene når det går fort (da blir det mer spennende)
 10. Vær beredt! (i tilfelle du kommer bort i autopilot knappen)
 11. Stell deg alltid bak hesten når den ikke er i bruk(kan medføre en vond aroma)
 12. Ri alltid fort i nedoverbakke enn oppoverbakke (da blir det lettere for hesten å gå fortere)
 13. Len deg framover minst 10 meter foran et hinder når hesten skal hoppe (siden i tilfelle hesten stopper er du klar for å falle av)
 14. Skrik hvis du du blir redd (da fører hesten deg vekk ganske fort)