Urban regndans

Regn er små biter med vann, organisert i såkalte dråper, som oppstår når noen vasker bilen sin. I gamle dager var regndråper var helt runde og gjennomsiktige, idag benyttes masseproduserte regndråper som er tilsatt små mengder blå farge. Det moderne aerodynamiske designet gir dråpene mindre luftmotstand og høyere fart, noe som gir raskere og mer effektivt regn.

Mange forskere har prøvd å finne ut hva regn er laget av. Og det var først i år 1902,4 at Albert Einstein ( i samarbeid med Chuck Norris ) klarte å finne ut at regn er laget av vann. Universitetet i Bergen har en av norges flotteste samlinger av regn, her arbeider 350 forskere med å finne ut om vann er vått. Dette har grunnfestet Bergens posisjon som verdens regn-hovedstad, med gjennomsnittlig 489 nedbørsdøgn og 12,4 kilometer nedbør per år. Det er ventet at fangst og eksport av regn vil passere navlelo som Norges trettiniende viktigste eksportnæring i løpet av de neste årene.

Forsøk med appelsiner og en Jif-flaske med vann som nylig ble utført ved en hittil ukjent barneskoleSotra antyder at skjevfordelingen mellom Bergen og resten av landet skyldes jordas rotasjon. Undervisningsministeren skal i en kort tekstmelding til rektor ved skolen ha uttalt at hun var nesten tom for batteri.

Tidlige forsøk med regnRediger

Skapelsesberetningen forteller oss at verden slik vi kjenner den opprinnelig ble laget av lys, himmel, tørt land, hav ( med gress, trær og tilhørende frukt ), dag , natt, stjerner, fugler, mygg , dyr og mennesker. Og mygg. Den syvende dagen , når vår herre endelig skulle slappe av, så begynte det å regne.

DyreforsøkRediger

Ved behov for ekstreme nedbørsmengder har man forsøksvis tatt i bruk hunder og katter i tillegg til normale regndråper. Forsøkene har så langt vært mindre vellykkede fordi katter som kjent alltid lander på bena og dermed ikke kan sies å falle i ordets rette forstand.

Kunstig fremstillingRediger

I enkelte deler av verden har det tradisjonelt vært slik at mangel på vann har ført til enorm kreativitet innen teknikker for å fremskaffe regn. I varmere strøk har en tidvis forsøkt å danse regndans og fra Kina kjenner vi forsøk på bruk av kjemikalier sluppet ut fra fly . Her hjemme ler vi selvsagt av slikt, enhver nordmann vet at ingenting slår en god gammeldags klessnor full av nyvasket sengetøy.

Kulturell påvirkningRediger

Regn er en kjent katalysator for følelser, og har gitt inspirasjon til flere kjente kulturverker. Her er noen av dem.

  • "It's raining again" - Supertramp
  • "I' Singin' in the Rain, just singin' in the Rain..." - Frank Sinatra
  • "It's a rainy Day... Hallelujah!" - The Weather-Girls
  • "It never rains in southern California" - Albert Hammond
  • "Skrik" - Edward Munch

TeknologiRediger

Mennesket har gjennom alle tider lagt hodet i bløt på jakt etter måter å bekjempe regn . Den til dags dato mest vellykkede oppfinnelsen må sies å være taket. Opprinnelig konstruert av stein, blader eller ekskrementer, idag hovedsaklig bygget i tre, papp, plast eller keramikk, gir den overlegen beskyttelse sammenlignet med mer provisoriske innretninger som paraplyen eller sydvesten.

Tidligere teorierRediger

  • Regn er englenes urin.- En folkegruppe i Estland kom med denne teorien ( 1828 ).
  • Regn er englenes flass.- En viss person fra Nepal kom med denne teorien 5 dager senere ( 1828 ).
  • Regn er regn.- Henrik Ibsen kom med denne geniale teorien ( 1861 ).
  • Regn er noe flytende.- En annen genial teori av Henrik Ibsen ( 1868 ).
  • Regn er laget av vann .- Einstein og Chuck Noriis ( Chuck visste det hele tiden men hadde ikke giddet å si ifra før ) ( 1902,4 ).