Martin Schanke

«Kor feig e æ?!»

- Martin Schanke om politikk

En interessant type, denne Martin. I alle fall så lenge hjelmen er på.
En mann med stor appetitt.

Martin Schanke er et multigeni best kjent for å være kongen av stillehavsøya Rallycross, sin karriere i politikken og som bokser.

I sine yngre dager var Martin kongen av øya Rallycross. Dette kom av at han tilfeldigvis hadde med seg bilenbåten sin da han strandet på øya som tilfeldigvis hadde konkurranse om å løpe fortest rundt øyas strandlinje. De innfødte som ikke hadde hørt om biler før anså det ikke som juks å kjøre, så Sckanke ble nummer én og vant førstepremien som var å bli øyas konge. Hans første befaling var å lage bilveier rundt omkring på øya slik at han kunne kjøre der.

Martin var konge på øya i mange år helt til neste gang dette løpet ble arrangert. Da hadde Martin gått tom for bensin, så han ble bare nummer fem siden han måtte ta sykkelen sin. Heldigvis for Martin var premien for det en plass på øyas Fremskrittsparti. Her jobbet han i flere år med å få billigere biler på øya og få hevet fartsgrensene der. Martin var i politikken en god stund helt til han utviklet interresse for boksing. Martin fikk til slutt ikke tid til politikken lenger og ble bokser på heltid.

Martin Schanke er også kjent for å ha oppfunnet bartekosen i samarbeid med Josef Stalin. For denne oppdagelsen fikk radarparet nobelprisen i 1936.