Kuvelting

Kuvelting er en forholdsvis lite kjent sport, som i hovedsak utføres i sommerhalvåret. Dette sier seg selv, det er da kyrne er tilgjengelige for utøverne.

UnionRediger

Norsk kuvelterunion, heretter kalt NKU, har som formål å samle enkeltstående individer og klubber/lag som bedriver kuvelting.Vi har i lengre tid jobbet for å kunne etablere et samlingspunkt for de av oss som bedriver eller er interessert i denne edle sporten.

NKU`s formålsparagraf
  • NKU vil jobbe for og få kuvelting anerkjent, dette vil vi gjøre ved og prøve å rekruttere flest mulig medlemmer. Målet er at idretten blir anerkjent og at vi kan bli opptatt som medlem i Norges idrettsforbund.
  • NKU vil arbeide for endring av dyrevernsloven, per i dag vil enhver utøvelse av idretten anses som brudd på nevnte lov. NKU vil også jobbe for tilrettelegging av egnede arenaer der idretten kan utøves, slik at utøverne kan bedrive sin idrett under kontrollerte og forsvarlige omgivelser.

Det vil i nær fremtid arrangeres norgesmesterskap i kuvelting, i skrivende stund er det uvisst hvor. For øvrig nevnes at Norges ukronede kuveltdronning er Kari Traa.

Eksterne lenkerRediger

Nærmere info på (http://www.norskkuvelterunion.net)

 
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.