Kaptein Sabeltann

Kaptein Sabeltann
Kaptein Sabeltann 000 1610d.jpg
Navn Ernst Johannes Sabeltann
Født 20 Oktober 1931


Ernst Johannes Sabeltann i godt humør sammen med Gene Simmsons, Paul Stanley, Ace Frehley og Peter Criss
Langemann og resten av mannskapet fremfører Bee Gees - Stayin' Alive i Kjuttaviga
Sabeltann har sett seg lei av tante Bessas såkalte synging og ordner opp i Kjuttaviga.
Greven av gral med sin tjener grisk på jakt etter Sabeltann.
Fil:Sabeltann1.jpg
FBI har lenge hatt Sabeltann i søkelyset for drapet på USAs president John Fitzgerald Kennedy 22 November 1963.
Sabeltann ble i 1962 siktet for i samarbeid med Jocke och sjøkaptein Blodsvente å bedrive bordell.
Fil:Saddamtann.jpg
Et bilde FBI hevder beviser at Sabeltann bedrev illegal opplæring av Iraks tidligere diktator Saddam Hussein i 1984. Her under møysommelig veiledning av Sabeltanns trofaste matros Pelle.

Kaptein Sabeltann (født Ernst Johannes Sabeltann 20. Oktober 1931) er en berømt musiker, terrorist og skipsreder. Sønn av tannlege Oluf Sveinung Sabeltann (Fdt. Chritiania 1. Juli 1910 - d. Nittedal 11 Mai 2000) og disponent Olga-Beatrice Norheimsdottir (Fdt. Chritiania 5. Desember 1908 - d. Toten 19 Januar 1995), søsken er Arne Fritjoff Sabeltann (Fdt. Oslo 24. Mai 1942 - l.dd.) og Gudrunn Beate Sabeltann (Fdt. Oslo 19. April 1945 - l.dd.). Sabeltann er mest kjent for sine røde sko, sitt likbleke ansikt, hans mislykkede foretningskonsepter samt hans besettelse av å plage innbyggerne i Kjuttaviga.

KISSRediger

Kaptein Sabeltann startet i 1973 det berømte amerikanske hardrock bandet KISS sammen med daværende Bassist Gene Simmons, gitarist Paul Stanley, gitarist Ace Frehley og trommeslager Peter Criss. Det skulle ikke vare lenge før man så at samarbeidet var forgjeves, Sabeltann insisterte på at at han var best egnet som vokalist og allerede en uke senere så man at man ikke ville kunne komme til noen minnelig løsning.

At Kaptein Kabel Satan insisterte på å få med sangen "I sailed fråm karbien and sailed up i natt" på det kommende albumet "Hotter than hell" som ble sluppet 22 Oktober 1974 satte den endelige spikeren i kassen for Sabeltanns rolle i KISS.

Dette skapte mye frustrasjon og hevngjerrighet i Sabeltann og en evig kamp om fansen var i gang. Sabeltann valgte imidlertid å beholde den likbleike ansiktssminken i protest.

Sabel Lines A/SRediger

Sabeltann presenterte i 1975 ambisiøse planer om å starte transportfirmaet Sabel Lines som skulle tilby billige turer i rutetrafikk fra Kristiansand til København og Kiel. Sabeltann samlet alle sine tilgjengelige midler og det var duket for dugnadsarbeid med rederiets kommende mannskap. Det ble funnet en passende plass å bygge på og stoltheten ”Den sorte dame” ble sjøsatt 21 Mai 1976.

Jomfruturen fikk imidlertid en brå stopp når man fort oppdaget at ingen hadde lagt merke til at herligheten var bygget i et lite tjern som hadde navnet Grashavet - milevis fra sjøen.

Kompanjonger og mannskapRediger

Sabeltann har gjennom tiden kommandert en mengde modige (og ikke fullt så modige menn) blant de mest trofaste og hans nærmeste kan nevnes: Langemann - Sabeltanns høyre hånd, en mislykket bruktbilselger fra Horten. Slibrig kar med sans for dårlig musikk. Pelle pirat - Godtroende fjols med sans for mat, henger alltid sammen med Pysa pirat. Pysa pirat - Trolig den største grunnen til at Sabeltann ikke har stort med suksess. Pinky - Satt på praksis-ordning gjennom NAV, liten drittunge som ikke klarer å velge side.

Kongen på havetRediger

Han er av sitt manskap utnevnt som "kongen på havet" og det er her viktig å presisere det faktum at dette havet kun eksisterer under Sabeltanns ivirigste LSD-ruser da "havet" bare er et lite plaskevann med navn Grashavet i Kristiansand.

KjuttavigaRediger

Som den eneste kaien på "de syv hav" er Kjuttaviga den eneste kaien hvor Sabeltann og hans trofaste mannskap kan få utløp for deres fantasier og agresjon. Det foreligger enkelte uklarheter om hva som skaper denne aggresjonen, men enkelte vil mene at det skyldes Tante Bassas skråling og larm (eller 'sang', som hun kaller det). Andre hevder det også kan skyldes Sabeltanns besettelse av Sunniva. Sabeltann spurte en dag om hun ville bli hans kone (Red. adm. gratis vaske- og kjøkkenhjelp)etter denne hendelsen har han kastet en forbannelse over alt og alle i Kjuttaviga.

Kjuttaviga huser også flere skatter i følge Sabeltanns selv, derblant kan nevnes Grusomme Gabriels skatt, til tross for et titalls innvandringer og ransakninger av Kjuttaviga har ikke Sabeltann utrettet annet en å bli latterliggjort like mange ganger.

Høytstående fienderRediger

Sabeltann har ikke mange venner, men noen ønsker han av dage mer en de aller fleste. Greven av gral, distriktets langer og blackmarket kontakt og hans trofaste tjenere Grufull, Slu og Grisk (også kjent som Lucifer, Piodor og Lola) forsøker med hjelp av heksen Miriam å få fatt på Sabeltann. Dette skal skyldes et forsøk på å inndrive noe av Sabeltanns høye narko og såkalte "dameselskaps" gjeld. Rykter tilsier at denne "greven av gral" i virkeligheten er Scott fra Hotel Cæsar i forretnings tjeneste etter at han dreit seg ut på hotellet.

Tidligere foretningsdriftRediger

Sabeltann har tidligere vært aktiv innen flere satsningsområder, likhetstrekkene for de alle sammen er at de fleste har blitt drevet ved hjelp av underslag, tvilsomme forretningsmetoder og har hatt ennå mer tvilsomme satsningsområder.

Blant disse kan nevnes: Sabeltann Shipping-tjenester, Sabeltann Torpedo-compani, Sabeltann Dorullfabrikk, Sabeltann Pornoimport, Jocke och Blodsvente Imports, Romeriksporten Consulting, The 5 Percent Community, Romsås våpenimport samt Bang Larsen Holding.

TerrorismeRediger

Sabeltann har tidligere vært siktet for å bedrive høyforræderi, heleri, opplæring av høyt ettersøkte personer, produksjon og omsetting av alkohol, legemsbeskadigelse, sadistiske holdninger, vandalisme, uanstendig oppførsel med en hest, forsøpling, bevisforspillelse, flere brudd på våpenforskriften, forurensning, bedrive utukt på offentlig sted, menneskesmugling, vandalisme på Munch-museet, personforfølgelse, brudd på besøksforbud, pyromani, drapstrusler, brudd på arbeidsmiljøloven, hetsende ytringer, kjøp av seksuelle tjenester, dyremishandling, bråk og støy på offentlig sted, blotting, vitnepåvirking, ulovlig innførsel og inntak av næringsmiddler samt drap på USAs daværende president John F. Kennedy 1963. FBI har i flere tilfeller kunnet fremlegge bildemateriale, men Sabeltann har blitt frikjent på alle punkter som følge av at bevisets stilling var for svakt.

SlektRediger

Man har i nyere tid funnet ut at Sabeltann antagelig skal ha en sønn som følge av Sabeltanns mange tidlige bordellbesøk i hans fartstid i Karibia. Disse mistankene gjorde seg gjeldende da Allice Sparrow i nyere tid kontaktet flere internasjonale nyhetsbyråer i hennes fortvilelse av sønnen hadde kommet i dårlig selskap og lagt fra kai med skipet "Black Pearl". Han er også kjent for å ha dratt på sjørøvertokt med faren til Pippi Langstrømpe.