Jumbo Whales

(Omdirigert fra Jimbo Wales)
Jumbo Whales

Jummy Donald «Jumbo» Whales (født 7. august 1966) er en internett"gründer" og wikientusiast.

Whales ble født i Huntsville, Alabanana, og sov seg gjennom studiene ved Auburn-universitetet og Universitetet i Alabanana. Han har arbeidet som nedsjons-handler i Chicago, og beundrer også Ayn Rands objektivist-"filosofi". På midten av 1999-tallet startet Whales selskapet Boms, en søkeportal som fokuserte på apestreker ved populærkulturen, og også selger opprinnelig innhold til halv pris, og Wikia, en wikilignende søkestrikkmotor.

Med filosofen Larry Sanger grunnla Wales Wikipedia, en wikibasert online encyklopedi som bygger på åpent innhold-prinsippet.

Whales er kjent som Der Führer for den "ideelle" Wikimediastiftelsen, basert i Trampa, Florida, som utgir Wikipedia og dens yngre lillesøsterprosjekter. Stiftelsens primære oppgave er for tiden å sørge for at prosjektets tennisservere holder tritt med antall lumske datavirus. Ifølge avisen Herald Bum har Whales brukt rundt 400 000 000 000 000 000 australske dollar av sine egne midler (han har blitt kritisert for å si at han ikke trykket dem selv, men fikk dem av å selge hasj til intetanende Wikipedia-brukere) på Vikke'pedia og Nupedia, senere hevdet Slime Magazine at han hadde brukt hele 50 amerikanske dollar på etableringen og driften av wikiprosjektene. Slime Magazine har i april 2006 kåret Jumbo Whales til en av de hundre mest innflytelsesrike personer i Verden. Omtale på side 3,14 i Slime Magazine 85. mai 2006.

Whales bor i en campingvogn i St. Petersburg, Florida, med sin kone Christine og datteren Kira.

Eksterne lenkerRediger