Japansk er et språk som snakkes i Japan og av otakuer som tror de kan japansk verden over. Man har fastslått at japansk er basert på samisk og islandsk, men for å gjemme dette faktumet, fant en klok japaner ved navn Shigeru Miyamoto, ut at man måtte skrive med krusseduller.

Krussedullisk, som er vanlig i arabiske land, slekter på kyrillisk, som er vanlig i land vi ikke liker å sammenlikne oss med. Det som kjennetegner japan-krussedullisk, er at krussedullene ikke gir mening. Krussedullene som betyr "død" skal man aldri bruke, hvorfor man har laget krusseduller for død vet man ikke enda, men man rekner med det var fordi man ville plage de med tvangstanker.

Man kan si tall på flere forskjellige måter i Japan. Tallet 4, kan sies "shí", som også betyr død. Derfor er det nok mange som går i fella her, og skriver "død" på japan-krussedullisk.

I Japan skal man helst ikke krussedulle med rød skrift. Rødt er for japanere, som rødt er for oksene. Det gjør dem gale.

Japansk har mange flere valgmuligheter enn norsk. Man kan si "jeg" må flere forskjellige måter, avhengig av kjønn, høflighet og seksuell drift.

"Watashi" brukes oftest blant jenter. Her er det viktig å legge merke til at det slutter på "shi" - ergo er det uhøflig.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!