Ikkenytt:Trondheim blir ledende

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 31. juli 2021 nøyaktig klokka 06:57

26 mai 2008 

Banebrytende kjønnsrelatert forskning i Trondheim.Rediger

Offentlige midlerRediger

Regjeringen har i all hemmelighet gitt ekstra midler til St. Olavs hospital i Trondheim vedrørende soneforsking. Hospitalet har drevet soneforsking i samarbeid med NTNU, eller tidligere NTH, som noen fortsatt vil kalle denne teknologiens høyborg i Norge.

Dette er penger som kommer i tillegg til de milliardene en nå bruker på å pusse opp litt ved sykehuset.

 
Soneinndeling før flytting

Bruk av menneskekroppenRediger

Institutt for konstruksjonsteknikk har doktorgradsstudenter som i sitt arbeid mot en vitenskapelig grad har benyttet menneskekroppen som objekt. En har forsket på muligheten for å flytte soner rundt på kroppen. Dette grunnet direkte feilplasseringer hos enkelte. De forskjellige soner på kroppen har vist seg å være forskjellig plassert alt etter kjønn. Dette kom som en overraskelse på instituttleder Hans Sonstad. –Vi visste jo at det var forskjell på kjønnene i mange sammenhenger. F. eks så var vi klar over at det er hunkjønnet som bærer fram barna, og ikke mannen, men at sonene var så ulikt fordelt, var vi helt ukjent med.

Medisinerne hadde kunnskapRediger

I medisinske kretser derimot, har en til dels vært kjent med deler av dette, men at utslagene var så store som det en nå var kommet fram til, kom som et sjokk på hele miljøet. Vi skal se om vi kan få rettet på dette, sies det fra St. Olav, men det er slettes ikke så enkelt.

ForsøkskaninerRediger

Det er og mangel på forsøkspersoner. Mus hadde nok vært bedre å bruke, men med den pelsaksjonen som foregår i disse dager, er dette helt uaktuelt.

 
Ottar støtter forskningen fullt ut og vil om nødvendig stille mus til disposisjon

ØkonomiRediger

Regjeringen vil legge inn flere midler i revidert statsbudsjett og sannsynligvis vil det komme faste bevilgninger på statsbudsjettet i årene framover til denne viktige forskningsinnsatsen..

OBS OBS Ikkenytt har fått denne saken som hastesak, og vil komme med klargjøringer rundt det hele i løpet av kort tid. Det viser seg nå at Trumpern kommer Ikkenytt i forkjøpet. Trumpern karateriserer hele prosjektet "Fake". Etter den såkalte "Metoo"-kampanjen er alt som har med erogene soner strøket av agendaen. Sorry Sam! Vi avlyser !!!!

Tilbake til Ikkenytts forside