Hvordan:Legge skylden på andre

Questionmark.gif Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?
"Det hele var min skyld!" At bildet er sort/hvitt er teknikkens skyld!
"Det hele var også min skyld!" At tøyet er så stygt er 70-tallets skyld!
Det er ikke rart du har fått musearm. Det er tv-kanalenes skyld!
Det er da ikke min feil at veien heller nedover.
Ja, ja, selvfølgelig tror du at jeg tok på dem.

Ansvarsbevisste personerRediger

La oss straks gjøre det helt klart: Det finnes noen ganske få mennesker som påtar seg skylden for feilene de begår, og som tar imot kritikken, koste hva det koste vil.

President John F. Kennedy påtok seg hele skylden for USAs fiasko ved invasjonen i Grisebukta i 1961. Kennedy ble skutt.

President Jimmy Carter påtok seg hele skylden for det feilslåtte forsøket på å befri de 52 amerikanske gislene i Teheran i 1980. Carter tapte valget.

Og hva kan vi så lære av det?

Jo, at å påta seg ansvaret for egne handlinger bare gir ris til egen bak.

Hvilke andre muligheter har du så?

Benekt, benekt, benekt!Rediger

Det er ikke din skyld! Det er noen andres skyld! Du kan ikke påta deg ansvaret for at hele verden består av inkompetente pappskaller, hengerumper, suppegjøker og sosialister som går i veien for deg hele tiden og hindrer deg i å bli en suksess!

Konkrete eksempler fra hverdagenRediger

Her er noen konkrete eksempler fra hverdagen og hvordan du bør håndtere dem:

Du dumper i samfunnsfag fordi du ikke ved hva Norges statsminister heterRediger

Og så? Hvis Norges statsminister virkelig er så kjent at du bør vite hva hun heter, hvorfor er hun da aldri med på VG-lista? Drittstatsminister!

Du får 1 og en advarsel for å ha tatt skolestilen fra IkkepediaRediger

Hvordan faen skulle du vite om Harald Hårfagre var konge eller frisør når du slett ikke har giddet å lese den drittartikkelen? Det har faen meg blitt for lett å bare copy/paste alt mulig tilfeldig shit på internettet. Er der overhodet ingen som gidder å kvalitetssjekke møkka? Hva faen driver de drittadministratorene egentlig med? Hva i helvete tror de at de får sin fete lønn for?! Drittkarakterer, mann!

Sjefen gir deg sparken fordi du er syk hver onsdagRediger

Har du kanskje selv ønsket deg denne møkkajobben? Er det ikke sjefens feil at onsdag er den travleste dagen? Kan du noe for at du må være på tirsdagsfest i ungdomsklubben til kl. 4 onsdag morgen? Da er det jaggu klart at man føler seg litt syk, eller hva? Ansatte har jo snart ingen rettigheter overhodet - og det er jaggu regjeringens skyld! Drittregjering!

Morra di ber deg flytte hjemmefra fordi du er et dovent svin som aldri rydder opp og ikke betaler en krone for å bo hjemmeRediger

Har du selv bedt om å bli født? Nei! Er det din skyld at faren din ikke passet litt bedre på? Niks, du! Det minste man kan forlange er vel at ens foreldre tar seg av en. Man kan jammen ikke stå på egne ben når man kun er 36! Drittforeldre!

Kjæresten forlater deg fordi du aldri blir til noeRediger

Det er da klart at du ikke kan bli til noe når du har det så travelt med å henge med kjæresten din! Du kunne jammen ha blitt professor og atomfysiker og alt mulig hvis du ikke var nødt til å høre på hennes 5 Seconds of Summer-CD-er for at få henne med i senga! Dritt-5SOS!

Du får prikker på førerkortet for å kjøre 100 km/t ved skolenRediger

Å, hva? Som om barna som var på vei til skolen ikke er vant til din kjørestil! De springer jaggu til siden uten problemer! Hvis du kom traskende i 40 km/t, ville de bli så forvirret at de nærmest ville hoppe opp på panseret av seg selv! Drittpoliti! Drittskole!

Naboen skyter knærne av deg fordi du sviner ham til på FacebookRediger

Nå? Kan han ikke engang tåle en spøk, den pedofile børsemakeren? Hva er så galt med å gi adressen hans til S/M-klubben og si at han elsker å få bank når han kommer hjem fra jobben? Og nå må du få kunstige knær og all mulig dritt. Og hvordan skulle du kunne vite at han var hjemmevernsmann når du slett ikke kjenner ham? Hvordan skal du nå kunne fullføre utdannelsen? Drittinternett! Drittnabo!

Arbeidsgiveren avviser jobbsøknaden dinRediger

Okay... Så tre år i 8. klasse er ikke en "langvarig utdannelse"? Når jobbkravene er urimelige, så forstår du jaggu godt at det er mangel på universitetslærere! Drittjobb!

Fogden henter flatskjermen på 52", iPaden og den enorme samlingen av Pokémon-kortRediger

Hallo! Skrev ikke låneselskapet "betal når det passer deg"? Og det har bare ikke passet deg ennå. Og er det liksom din skyld at du ikke kunne få et lån til å betale avdragene med? Drittfogd! Drittlån!
 
Dritt-Ikkepedia! Det er teknikkens skyld at bildet er på dansk!

Gravsteinen dinRediger

du er død nå? Og hvem sin feil er nå det? I alle fall ikke din! Du trakk jo pusten så godt du overhodet kunne! Drittfantasypiller! Hvordan slapp de overhodet gjennom legemiddelverket? Og er det slett ingen kontroll ved grensene mer? Det er et slapt samfunn som tillater den slags. Du kjøpte jo bare pillene. Og tok dem. Drittdealer! Drittsamfunn! Drittollere! Drittlegemiddelverk!

Se ogsåRediger