Henrettelse


En henrettelse er når to parter blir enige om å avslutte et forhold ved å terminere den ene partens livskapabilitet. Dette kan for eksempel være mellom stat og borger. Henrettelse har ofte negative konnotasjoner fordi ikke alle er like enig i at man skal kunne gjøre dette. Det er spesielt hippier og rømte kvinner (fra kjøkkenet) som yttrer slike konservative tankeganger.

Historisk betydningRediger

Hva er historie? Historie er faktisk historien om henrettelser. Det finnes ingenting som er bedre dokumentert i historiebøkene enn hvem som ble henrettet og hvordan, og hvordan dette påvirket andre henrettelser. I løpet av menneskets eksistens (ca 6000 år) har vi utviklet og perfeksjonert et stort spekter av henrettelsesmetoder og har brukt dem flittig. Et av de viktigste aspektene ved henrettelser er at det fryder massene. Brød og sirkus som Caeasar sa. De aller fleste henrettelser skjer i offentligheten, det er kun private henrettelser som kan holdes skjult. Henrettelser er viktig for et samfunns samhold, patriotisme og moral. Det finnes ikke noe mer demoraliserende enn å gå uker etter uker uten blodsprut.

Man har vurdert å ta i bruk maling fra jotun i stedet for blod ettersom at blod har så kort holdbarhet; vedlikeholdssyklusen er på minutter, mens maling, som feks easy-clean, har et vedlikeholdsintervall på 8 år; da holder både farge og glans lenge. Det er mange skattepenger spart. Nå som vi trer inn i den moderne era er det viktig å finne alternativer til avleggs metoder.

HenrettelsesmetoderRediger

Følgende henrettelsesmetoder er fremtredende metoder som øker i popularitet for sine modernistiske preg.

Død ved elefantRediger

 
Død ved elefant er en "poppis"

Død ved elefant er en av vår tids største oppdagelser innen human henrettelse. Derfor har det norske rettsvesenet tatt dette i bruk som sin offisielle henrettelsesmetode i stedet for død ved fjellrev som har vært norges nasjonalhenrettelsesmetode hittil. Andre land som tar i bruk metoden er liberale land som afghanistan, vietnam, nord-korea og usa. Selve henrettelsen skjer ved at den dødsdømte legger seg på et alter og blir tråkket på av elefanten. Noen liker å kun ha hodet på alteret; da må den dødsdømte hjelpe elefanten å sikte siden målet blir så lite. Om hele kroppen ligger på alteret begynner man som regel på midten.

Død ved hammerRediger

Død ved hammer er en gammel tradisjon som nylig har kommet på moten i vesten. Metoden stammer fra dvergene i Danmarks fjellheim. Hammerdøden er spesielt rask fordi man starter med testiklene og jobber seg ned mot tærne. Hos kvinner begynner man med hodet, det funker ikke allikevel. Metoden er spesielt tilskuervennlig nettop på grunn av alt blodet involvert. I tillegg til å fungere som henrettelse har den vitenskapelige goder. Støvet fra de knuste beina brukes for kjemisk lobotomi.

Død ved Paradise HotelRediger

Død ved paradise hotel er en meget komplisert prosess. Den dødsdømte dør nemlig ikke direkte av å være tilskuer, men av den ekstremt lave intelligensen som medfølger. Noen tv kanaler har en "gjør-det-selv" tid hvor paradise hotel sendes.

Død ved OrmRediger

Huggormen flatpakkes inn i et IKEA rør. Den dødsdømte svelger røret slik at enden stikker så vidt opp. Flatpakken blåses opp med metan gass fra bøddelen og huggormen går ut av røret. Videre fjernes røret. Man dør ved at huggormen spiser all maten som den dødsdømte får i seg slik at han dør av forstoppelse i navlen.

Død ved SteiningRediger

Død ved steining er et særdeles sært og fredfullt rituale. Den dødsdømte graves ned i jorden slik at bare hodet stikker opp. Folkemengden tenner så sine joints og blåser røyken i fjeset på den dødsdømte til vedkomne omkommer av stein. Forekommer tilfeller med massehenrettelser på 70 tallet i vesten og i nyere tid blant gartnere.

Død ved HalshuggingRediger

Hodet skjæres av med en rund stein. Kjappt og effektivt. Sandpapir kan også brukes, men forekommer sjeldent på grunn av ressursmangel.

Død ved FranskmennRediger

En av de mest inhumane og forferdelige henrettelsene som noensinne er oppdaget. Det skjer ved at den dødsdømte må snakke med franskmenn. De snobbete vokalene, spyttklysene, de arrogante minene, og ikke minst, latteren. Det er mer enn nok til å ta livet av en person.

Død ved WoWRediger

En svært langsom død som er den mest utbredte formen for henrettelse hos unge menn som ikke får ned diskanten i stemmen.

Kjente personer som er henrettetRediger

  • Lincoln
  • George Bush
  • Julius Caeasar
  • Kleptopatra
  • JFK
  • Martin Luther King
  • Bill Gates
  • Jesus