Giro d'Italia

Giro d' Italia er et sykkelritt for tilbakestående og mentalt forstyrrede. Selv om rittet sykles av "svake" personer er det det mye penger i spill. Det er her Italienerne kommer inn. Den italienske mafiaen styrer nesten hele rittet. Hvis du ser bort ifra dette har rittet ingenting med Italia og gjøre. Giroen sykles hovedsakelig på Månen, på Kjøkøy og Søndre Sandøy, men den siste etappen ender på Grønland torg. Giro består alltid av kun 5 etapper. Alt fra en tempoetappe på 48km til to klatreetapper på over 700km.


EtappeneRediger

ETAPPE 1 487km, flat. Starten av Giroen er en ganske lett . Fra starten i Mummidadalen(Nord på Månen) er denne etappen omtrent helt rett fram til de siste 30km, der man sykler 3km oppp til et fjell der syklistene må sykle på en klippe på 15 cm i bredden. på høyre siden av klippen er det 120m rett opp og på ventstre dobbelt så langt rett ned! Siden veien er slik helt inn til mål er det vrient å sykle forbi.


ETAPPE 2 48km, tempoe. Helt klart den letteste etappen i Giroen. Syklistene sykler i mål ved romstasjonen på Månen.

Etter 2. etappe hopper syklistene i fallskjerm fra Månen til Kjøkøy.


ETAPPE 3 702km, fjell. 605km sykling og 97km svømming. Det er nå Syklistene begynner å merke kjøret. Etappen starter med et fjell på 1572 m.o.h midt på Kjøkøy før de må gå ned igjen fordi er så bratt. Når de så er nede sykler de forbi Snikskyttervika og svømmer til Søndre.


ETAPPE 4 580km, flat. Denne etappen inneholder to runder rundt Søndre Sandøy. På denne etappen, spesielt i Kamikazekløfta, har over 50 uskyldige tilbakestående syklister blitt skutt eller drept av AL-Quida. Arangørene har faktisk de siste årene brukt likene som "sperrer"rund veien på de farligste strekningene for å unngå nye dødsfall. Etappen avslutter på Nedgården.

Før siste tar rytterne ferge fra Søndre Sandøy til Somalia.


ETAPPE 5 798km, fjell. De rytterne som har overlevd så langt står nå foran den desidert tyngste etappen. Det hele starter midt i jungelen i Somalia. Etappen fortsetter så gjennom hele Afrika og Europa og ender på Grønland Torg. Etter omtrent 300km begynner den letteste biten av etappenen: 225km med kun syv 4.kategoristigninger. Når rytterne begynner å bevege seg lengre inn i Europa kommer de til å kjenne Alpene i lårene. etter Alpene blir det noe nedstigningfør etappen avsluttes med 87km kun oppover til Grønland torg. dette fjellet ligger altså 8234m.o.h og veien opp har en stigningsprosent på 41,5. På Grønland deles det ut gratis frukt.

HistorieRediger

Helt siden Wenche Foss' fødsel(1502) har Giroen hvert eneste år blitt arangert, men ingen steder er det skrevet ned resultatene før 1920, så derfor har ingen kjennskap til dette. På 20-, 30- og starten på 40- tallet dominerte Mummidalen med Elvis i spissen hele konkuransen, men siden har Tangerudbakken vært de beste. Siden 1920 er det registrert 74 dødsfall, 238 permanent skadede og 15 utesteng for drap.


LageneRediger

Alle lagene i Giro d' Italia består av 5 ryttere: 1 Kaptein, 1 Ungdomsrytter, 1 pensjonist, 1 prostituert og 1 mørkhudet. I år er det kun 4 lag påmeldt pga opppdaget svineinfluensa hos


Mummidalen: K:Tor Erling Staff Ung: Aleksander Rybak Pen: Trond Giske Pro: Linni Meister Mø: Tshawe Baqua


Tangerudbakken: K: Bjørn terje Ung: Hans Pen: Kjell Inge Røkke Pro: Hege Anette Mø: Ronaldinho


Tøyen frukt og grønt: K: jetil Rekdal Ung: Kristoffer Mørch Husby Pen: Wenche Myhre Pro: Kung Fu Panda Mø: Mame Biram Diouf


Altajoik: K: Stalin Ung: Hannah Montana Pen: Osama Bin Laden Pro: Mari Boine Mø: Chef