Fjortisfilter

Barrat.jpg

UtsilingRediger

Fjortisfilter er den opptaksmetoden Barrat Due's Institutt har benyttet siden 1927 for å skille de store fra de små, eller de talenfulle fra de talentløse. Vi skjønner at ikke alle kan starte hos Barrat Due. Det ville jo bli kø langt ute på fortauet hver eneste dag. En siler ut de som ikke har skjønt noe. Særlig de som ikke har skjønt behovet for et filter.

Vi siler med hård hånd. Uten å direkta slå de søte poder, må vi være ganske tøffe med dem. Poden må stå på en fot, ha bind for øynene, synge Ja vi elsker alle 16 vers, tostemt i dur og moll samtidig og i omlag 33 minutter uten å trekke pusten mere enn 4 ganger. Det viser seg da at lungekapasiteten til de små, oftest er det som skiller klinten fra hveten. Selv om vi har satt inn Pustetegn i notene, har vi opplevd sterke scener på prøvene. Denne litt enkle og billige filtermetoden blir av elevene benevnt som psykometoden, og gir egentlig bare 1/2 års prøvetid i opplæringen. De som filtreres ut, skjønner ikke hvorfor, og det i seg selv er jo grunn nok. Et såkallt Catch 22. Og de som ikke forstår hva Catch 22 betyr, burde ikke delta i prøven i det heletatt.

Mor og eller far har jo ofte vanskelig for å forstå at avkommet har behov for noe lenger tid på baken før det trer inn i den voksnes hemmelige verden.

Vondt skal det væreRediger

Vi har og en noe mere direkte, kanskje noe vondere metode, Bakkemetoden. (OBS Har ikke noe med avdøde "Vaske-Bakke" å gjøre) Denne gir livstidsopplæring. Elevene kan komme til instituttet når som helst resten av livet. En såkalt livslang opplæring. Denne kan ikke gå i arv, slik at det er umulig, selv med den største formue, eller bostedsadresse "oppi åsen dere vet", å kjøpe seg familieplass hos Barrat Due. Det er, for å si det kort og brutalt: Sveitsisk pass hjelper ikke.

Den som tar filterprøven med denne litt røffe måten, står for en støyt, og kan fortsette livet med et lite gult kors/stjerne på venstre skulder uten ytterligere prøver. Barrat Due gjør oppmerksom på at det her ikke er snakk om stjerne med 5 tagger, men flere, slik at det ikke kan forveksles med andre gule stjerner mennesker har blitt merket med. Det benyttes offentlig autorisert tatovør fra Tyskland.

   

Bakkefilteret eller Bakkemetoden er som følger: Kandidaten rulles naken inn i piggtråd. Tett surret. Legges i plastsekk som knytes og sekken blir trillet ned unnarennet i Holmenkollen eller tilsvarende bakke. Vi avholder opptaksprøver flere steder i landet med mobilt studio, da det ville være for tungvint hvis en skulle være nødt til å reise seg helt til Osloområdet for å få det lille gule korset. For de nusselige englene som allerede bor der oppe i høyden er det jo bare å smette på seg skiene og gå bort i bakken der filtreringen foregår.

Den som ikke har blodspor i sekken, har bestått prøven. Tro oss eller ei, de som består her, er det ikke mange av.

RettledningRediger

 
Selskapet som selger hva som helst

I et samarbeide med NOTAR, har vi nå midlertidig fått satt opp skilter der oppe i bakkene i forbindelse med at Oslo Høyre nå skal renovere Holmenkollbakken. Vi må ta i bruk bakken i Midtstuen i denne perioden, og er hjertens tilfreds med NOTAR og skiltsamarbeidet der oppe slik at podene blir geleidet på rett spor når de skal avlegge Bakkeprøven. Notar gjør en formidabel jobb med sine diskrete grønne og hvite skilter. For NOTAR kan jo dette samarbeidet og være en vinning. En vet at rett skilt på rette plass, er et godt ordtak.

Det skal ikke brukes i utrengs mål, men her er det jo en vinn-vinn situasjon.

OBS ! OBS !

I forbindelse med konkursen i Notar har nå Postbanken sagt seg villig til å holde skiltingen oppdatert. Instituttet vil som motytelse, gå over fra å sende telex til vanlig gammeldagse brev i hvit konvolutt, frankert med frimerke av type A. Posten ser positivt på dette og håper flere firma vil inngå tilsvarende avtaler.