Finnmark (fylke)

(Omdirigert fra Finnmark)

«Hallo Sætermoen!»

- Er han der på Volda, eller er han militærjournalist?

Finnmark
Wasteland2.jpg
Adm. senter: Sametinget
Areal 48 649 km²
Innbyggere 49
Innbyggere, Reinsdyr Ca 20.000.000

Finnmark er et øde og fjerntliggende fylke i Norge. Nøye observasjoner har konkludert at Finnmark også er stedet hvor finnmarkinger, samer, og reinsdyr opprinnelig kommer ifra. Snøscooter, firehjuling, og reinsdyr er vanlige fremkomstmidler brukt av innbyggerne i dette fylket.

HistorikkRediger

Eldre HistorieRediger

Finnmark har i lengre tid vært underkastet og okkupert av Varanger imperiet. Rundt år 1030 ble store deler av øst-finnmark erobret av Varanger Imperiet under kong Jakob av Elvs dynastiet. I år 1120 ble resten av Finnmark annektert av Varanger imperiet etter den store "ohanna krigen". Noen år etter herjet borgerkrig og sult i varanger imperiet hvor store Samiske seperatister prøvde å løsrive seg fra imperiet uten nytte. Finnmark ble en region under Varangerens trone inntil år 1880 da varanger imperiet falt.

Dialekt og KulturRediger

I finnmark har de en kjent dialekt som inneholder minst 47% banning ("Au jeg slo beinet" blir på nordnorsk : Dæven hain steike i hælvete,han svartsvidde allmæktige satan kor djævelsk æ kakka mæ i den faens dritfoten!) ellers blir man kasta til "JÆLLAN"( hengt opp og banket) De fleste av de 2,000, 029 mill innbyggerne (rein og mennesker) Har 99,5% en snøscooter som de "tyne" rundt på om vinteren og skyter det utrydningstruede dyret, samer som er en skummel rase som alle andre frykter. I dag er det ca. 629 millioner samer/farlige dyr bosatt i huler på finnmarksvidda.

SamemafiaenRediger

Kort etter at nordmenn slo seg ned i Finnmark, ble det politisk korrekt å tvangsassimilere samer. Som et mottrekk mot dette utviklet samene et mafiasamfunn. Dette mafiasamfunnet, populært kalt samemafiaen virket veldig effektivt, og er en av de mange grunnene til at samene fortsatt eksisterer i dag. De forskjellige samesamfunnene slo seg sammen, og klarte å bekjempe de fleste nordmennene som prøvde å assimilere samene, helt til nordmennene ga opp og til slutt kun tø til hverdagsrasisme. Selv om de fleste forskere konkluderer med at samemafiaen opphørte å eksistere etter dette, er det en utbredt tro blant folk flest at samemafiaen fortsatt er aktiv den dag i dag, mye fordi den forsvunne Samamafialederen Sindre Storsame, kalt The Three S's(Sindre StorSame) har lagd igjen det folk mener er kjennetegn. Eksempler på dette er i en av hans kjente rap'er spilt baklengs, får man høre "Yes, Samemafian's alive and i fucked ei ku"

KlanerRediger

I Finnmark er det mange mektige klaner mest bemerkelsesverdig er Hofta og Esbensen klanene. Hofta klan er en meget kjent riking klan i Finnmark som har eksistert siden 1723 e.Ot. altså Otsja-Manies trollet den store gud. Hofta har holdt hender med mange andre mektige klaner i Finnmark og andre steder i verden, de mest kjente vennene av Hofta-Klan er Latta-Klan,Otsja-Manies kirken og Esbensen-Klan. Vi er meget usikre på Hoftas opprinnelse siden den informasjon er blitt holdt vekk fra offentligheten ved og være innelåst i de store Hofta arkivene. Vi vet at Hofta ble grunnlagt av Heinrich av Latta-Klan og Fader Mikkel av den Otsjomaniske kirken i år 1723 e.Ot siden Heinrich av Latta-Klan ville separere seg fra Latta-Klan men vi vet dessverret ikke hvorfor Fader Mikkel av den Otsjomaniske kirken ble med på grunnlegge Hofta-Klan, denne informasjonen kan trolig bli funnet i Hofta arkivene. Tidlig i Hofta-Klans liv ble Hofta kalt en seperatist klan fordi Heinrich av Latta-Klan separerte seg fra Latta-Klan selv om han holdt seg sammen med Latta, som den moderne Hofta-Klan enda gjør

                                                                                                    ==Etterkrigstiden===

Etter at krigen var over, bestemte den norske regjeringen seg for å få en slutt på all våsingen, og inngikk en avtale med fylkesmannen i Finnmark. I bytte mot at det skulle bli lovlig for samer å forlate Finnmark, skulle Sør-Norge få 100 % av profitten på oljeutvinning i Nord-Norge. Dette har i ettertid blitt sett på som et dårlig taktisk trekk av fylkesmannen. Siden dette har levestandarden falt dramatisk i Finnmark, og er nå nesten ugjenkjennelig for de som levde før krigen.

GeografiRediger

Finnmark er Norges nordligste og største fylke. Allikevel er det det minst befolkede fylket, med en befolkningstetthet på kun 0,001/km². De mest befolkede byene er Alta, Kirkenes, Tana, Vardø, Vadsø, Båtsfjord, Honningsvåg og VIDDA. Finnmark er også det fylket hvor Sametinget står, som da er svarkoftesame-mafiaens påståtte hovedkvarter.


Det kjære og langstrakte landet vårt har mange kommuner du aldri har hørt om.
Det er fortsatt altfor mange til å få plass i tabellen, så du får greie deg med dem som ligger i Finnmark.

Kommuner i Finnmark fylke

Alta · Berlevåg · Båtsfjord · Gamvik · Hammerfest · Hasvik · Karasjok · Kautokeino · Kvalsund · Lebesby · Loppa · Måsøy · Nesseby · Nordkapp · Porsanger · Sør-Varanger · Tana · Vadsø · Vardø
Dagens fylker:
Akershus · Aust-Agder · Buskerud · Finnmark · Hedmark · Hordaland · Møre og Romsdal · Nordland · Oppland · Oslo · Rogaland · Sogn og Fjordane · Telemark · Troms · Trøndelag · Vest-Agder · Vestfold · Østfold

Territorier:
Gokk · Kontinentalsokkelen · Jan Mayen · Svalbard

Tidligere fylker:
Bergen · Nord-Trøndelag · Sør-Trøndelag