Emoartikkel.jpg

«Femten barberblader og en rull med tørkepapir, takk.»

- Emo som besøker en kiosk

«Jaha, den vakre barndommen min.»

- Du

Forkjølt emo.

Emoer er depressive små dverger som synes synd på seg selv. Dette utrykker de gjennom selvskading som kutting. Emoer får veldig mye ufortjent oppmerksomhet, og det er akkurat det de vil ha. Dette er fordi emoer er til stor underholdnig for oss andre. Emoer påstår ofte at de har "sin egen stil" og "skiller seg ut", men de eneste som blir overbevist om det er dem selv, for alle vet at emo er en utbredt rase over hele verden. Andre emoer nekter for at de faktisk er emoer, og foretrekker i stedet betegnelsen "Scene" eller "Scene kid".

Klær, hår og sminke

Emoer er jo egentlig veldig glade mennesker. Yndlingsfargene deres er merkelig nok svart og rød. Noen ganger går de i matrosdresser hermet etter Donald Duck. Klærne skal helst være så løse som mulig og det eneste på kroppen deres som kan være trangt er de regnbuefargete sokkene de bruker.

Tilbehør

Svart negelakk, Converse All Star-sko, stygge armbånd i mange forskjellige farger (ofte av gummi) som går oppover hele armen, friske arr rundt omkring ved håndleddet for at alle skal kunne se at du fortsatt er en trofast kutter.

Hår

Hvis du skal ha et ordentlig emo-hår trengs det flere ingredienser:

 • Farg håret ditt svart, eventuelt med striper i knalle farger som rød, rosa, grønn osv.
 • NB: Hårfargen skiftes hver uke!
 • Glattetang/Slettetang. En ekte emo har ikke krøller. Krøller er bannlyst i dette miljøet. (Hvis du alikevel er så uheldig å ha krøller en dag så kan du heldigvis kutte deg selv)
 • Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Hårspray. Dette kan rett og slett ikke glemmes!

Personer med bra Emo-hår:

 • Marylin Manson
 • Hele My Chemical Romance OG Crewet deres. De kjører en gjennomført stil!
 • Svampebob firkant! Sier ikke mer!
 • Adolf Hitler
 • The Beatles
 • Tokio Hotel

Sminke

Øyenskygge i lyse farger, særlig blå og rosa, er noe av det som er mest brukt. Hvis ikke er kattesminke, svart på nesen og svarte værhår de tegner med svart eyeliner også kult. Ikke mange gjør dette, for hver gang emoer tar i svart eyeliner, spyr de grønne frosker!

Forskjellige typer emoer

Det finnes mange forskjellige typer emoer:

 • Japan-emoen (også kjent som anime-emoen eller manga-emoen): Denne emoen kler seg ofte i sorte hettegensere med katteører på toppen av hetta, har en tendens til å ende setninger med "desu" og misbruker dessuten ordet "kawaii" grenseløst. De bærer som regel flere mangabøker under armen, og påstår at de kan flytende japansk bare fordi de vet hva "neko" betyr. De kan gjenkjennes ved at de alltid snakker om anime, manga, yaoi og/eller hvilket fantastisk land Japan er (løgn), hvordan de skal flytte dit så fort de fyller atten (løgn) og hvor vakkert det er å ha den japanske "manba"-stilen (definitivt løgn).
 • Den djevelske emoen (også kjent som wannabe-satanisten): Liker musikk med skriking, går med stygge klær og støvler som ser ut som en blanding av hestesko og satans indre. Slutter aldri å snakke stygt om alt og alle, drømmer om å brenne ned alle Oslos kirker, støtter anarki uten å egentlig vite betydningen av ordet og har som regel alltid et kriminelt rulleblad. Disse emoene er noen ekte rebeller ifølge dem selv.
 • Den ensomme emoen: De som sitter på dataen dagen lang og sørger, legger ut bilder av "ansiktet" sitt (det vil si håret og de små områdene håret faktisk ikke dekker, slik som den nedre delen av haka) på MySpace, sammen med de dype, mørke diktene sine.

Nasjonalsang

Blood is raining from the sky
blood is on my fingers, too
I lowe the blood,
I love to fuck bitches,
But everyone hate me,
leave me alone,
Blood
Blood
Blood from the asshole!


Vi blør, vi blør,
Tiddelibom
Det er det vi gjør,
Tiddelibom
Nå blør vi mye mer enn før,
Tiddelibom og kuttemegnu

Småfakta

 • En emo er umulig å diskutere med, det vinnende argumentet vil alltid ha noe med de enorme mengdene kompliserte følelser de innehar og at du umulig kan forstå fordi du går i normale klær.
 • Emoer er også veldig interesserte i usosiale spill som kabal, og de er ofte opptatt av å sløse bort sminke for summer som kunne holdt en afrikansk stat gående i flere tiår.
 • Wannabee-emoer (noe som ofte forekommer i fjortisalderen) er mennesker som tror de er emo fordi de synes synd på seg selv, kutter seg, går i svarte klær, men ellers oppfører seg som andre fjortizzer.
 • Ingen liker wannabe-emoene, i alle fall ikke andre emoer. De liker kun folk fra egne, små vennegjenger. Se artikkelen om fjortizz.
 • Noen emoer er veldig interesserte i å vise fram eventuelle sår/kutt til andre. Det er såkalte wemoer eller wannabe emoer, som tidligere nevnt i teksten.
 • Emoer er ikke i slekt med verken punkerne, goterne eller psychobillyfolka. Det er utrolig viktig å vite dette; kaller man feil person for emo, kan det gå riktig så kakegalt!
 • Nasjonaldagen er Skjærtorsdag
 • Alle kvinnelige emoer skal gifte seg med Gerard Way i My Chemical Romance og Bill Kaulitz i Tokio Hotel og påstår alle at de eier dem.

Kjente Emoer

Se også