FavorittsiderRediger

Personlig huskelisteRediger

 • Kjøpe melk, brød, bordsmør og nugatti før helga.
 • Vaske bilen mens det regner.

Kosekroken

Medlemskap, medaljer og utmerkelserRediger

  Denne brukeren er stolt medlem av Ikkepedias Hageklubb.
DiskusjonsrelatertRediger

Hei!!! For det første, navnet mitt har tre Y-er, ikke tre A-er.
For det andre, jeg er i live, og er, så vidt jeg vet, ikke blitt bortført, så løsepenger trengs ikke. Jeg må innrømme at jeg har glemt Ikkepedia litt, men dersom det er ønsket, skal jeg prøve å logge meg inn oftere en stund forover. Høres det Ok ut? Yayyy! (diskusjon) 19. sep. 2018 kl. 08:14 (UTC)


Fy flate!, det skal være sikker og visst! Jeg tok meg ikke ferie, jeg var bare litt opptatt (hadde ikke dekning på hytta) men skal «ta meg av» Hypera enn så lenge. Kos deg med ungen*sadistisk latter*.- Yayyy! (diskusjon) 2. mai 2018 kl. 17:20 (UTC)
Kjære Yngve, ikke engste deg. Det skal litt til før jeg går lei av Ikkepedia. Ærlig talt får jeg dårlig samvittighet av å ikke være innlogget og ta min del av alt «rævhatteriet» for å sitere 9E2, derfor er jeg ofte innlogget.

Dessuten har Ikkepedia blitt viktig for meg (har ikke noe bedre å gjøre) og etter hva jeg har forstått, var det mangel på administratorer og ansvarspersoner en lang periode (før vi kom) så mobbing, spam og allverdens møkk ligger inne i våre arkiver og trenger samler støv. -Yayyy! (diskusjon) 23. apr. 2018 kl. 12:55 (UTC)

 • Hei, jeg har, som du sikkert vet, dykket inn i ikkepedias innholdsliste og ser over all (møkka) artiklene, men enkelte ganger sliter jeg med beslutningen om hvilken artikkel som er best/minst dårlig. For øyeblikket er jeg «stuck» når det gjelder Barne-TV eller Barne TV (sistnevnte med minus for skrivefeil i navnet). Hva tenker du? Enkelte av artiklene ble sist redigert i 2007-8-9. -Yayyy! (diskusjon) 17. mar. 2018 kl. 16:20 (UTC)
Det er så flott at du går i dybden og ser nøye igjennom slike ting. (Advarsel: kjedelige setninger følger) Det jeg tenker i forhold til sletting av artikler som er relativt like, er å beholde den artikkelen som har "rett navn" i tittel (da slipper man å slette sider for deretter å flytte den med feil navn slik at den får rett navn. Ekstra jobb = unødvendig). Du MÅ ikke slette den som du vil fjerne. Legg heller inn en omdirigering: #REDIRECT [[Navnet på artikkelen/siden som det skal omdirigeres til]]. Omdirigeringer kan være nødvendige hvis det er mange artikler som lenker til artikkelen du vil fjerne. Uansett kan det være kjekt å "copy-paste" relevant/godt innhold fra artikkelen som er bullshit til den du vil være gjeldende. I dette tilfelle er Barne-TV korrekt og bør bestå, hvorav Barne TV bør få en REDIRECT. Jeg mener dette fordi Barne TV har 8 lenker til seg, mens Barne-TV har bare 6. Folk skriver slike småfeil i ny og ne, og det er selvsagt greit. Hadde det derimot vært mer relevant skrivefeil, burde siden slettes eller flyttes. Beklager om jeg er uforståelig/snakker komplisert. Si gjerne ifra om det er tilfelle. Sletting, omdirigering og flytting ang denne artikkelen er nå opp til deg :) Lykke til! --Yngve90 (diskusjon) 17. mar. 2018 kl. 21:10 (UTC)
Fint! Da skal jeg prøve på det! «Je e itte dum! Je finner nok ut ta det!» (sitat: litt påståelig odøling angående elektronikk. Ikke meg altså, je e, jeg mener, jeg er fra Akershus. Yayyy! (diskusjon) 18. mar. 2018 kl. 14:16 (UTC)
 • Hei, som du sikkert ser har jeg foretatt min første blokkering, men hvor lang tid pleier du å gi på de forskjellige blokkeringsgrunnene? Yayyy! (diskusjon) 13. mar. 2018 kl. 14:26 (UTC)
Tusen takk, jeg var veldig usikker. Det varierer hvor mye du og 9E2 gir, så jeg tok det jeg tenkte var minimum. Brukeren var aktiv en eller annen gang i fjor, men det er ikke en grunn til å ikke slå hardt ned på mobbing. Yayyy! (diskusjon) 13. mar. 2018 kl. 15:04 (UTC)
 • Tusen takk! (Snufs) Hva er egentlig de forskjellige tingene (rollback, IP-kontrollør, osv.)? (påminnelse til deg: Ikke gi folk som spør om dette senere, samme rettigheter som jeg nå har fått. Det kan umulig gå bra...)Yayyy! (diskusjon) 10. mar. 2018 kl. 19:31 (UTC)
 • Hva mener du? Har jeg nå myndigheten til å slette osv.?Yayyy! (diskusjon) 10. mar. 2018 kl. 18:33 (UTC)
 • Vell, jeg tror jeg holder meg til å anbefale enkelte sider slettet. Jeg prøvde nå (Cheese Doodles), men fikk det ikke til. Yayyy! (diskusjon) 10. mar. 2018 kl. 18:33 (UTC)
 • Tusen takk for tilbakemelding. Ettersom det er ganske nytt for meg at jeg kan tilbakestille endringer, pleier jeg å glemme det til tider. Jeg er ganske vant til å bare merke det jeg ikke synes er Ok, men det kommer nok etterhvert. Anngående blokkering, tror jeg heller jeg snakker med dere først. Jeg er noen ganger veldig i tvil om hva som er godkjent og hva som er barnslig, så er nok litt for snill. Yayyy! (diskusjon) 12. mar. 2018 kl. 11:30 (UTC)
 • Bra jobba --rody45 ~BC (diskusjon) 29. nov. 2017 kl. 19:40 (UTC)
 • Skjønner ikke helt hva du mener med Makdonaldkommentaren din --rody45 ~BC (diskusjon) 6. des. 2017 kl. 23:28 (UTC)
 • (diskusjon) Var muligens overflødig øs-pøs med ord.. Men Makdonald artikkelen ble slettet av deg på oppfordring av meg, og det later til at den er tilbake. I.o.m mangel på relevanse til omtrent alt, er slettingen fortsatt ønskelig. Endringen jeg gjorde var overflødig for å fjerne tøvet som ble editert inn der i går (06.12).
 • Det var det jeg trodde, men måtte spørre for sikkerhets skyld. Sletting utføres. --rody45 ~BC (diskusjon) 7. des. 2017 kl. 09:59 (UTC)
 • Flott at du rydder. Som du sikkert ser er jeg helt alene som aktiv ryddegutt og administrator. Det har vokst over hodet mitt, og jeg får ikke kontakt med andre administratorer som har mere fullmakter enn meg. Prøver stadig, men ingen svarer :-) --rody45 ~BC (diskusjon) 12. des. 2017 kl. 22:11 (UTC)
 • Det er litt spesielt at "dine overordnede" ikke er å nå. Ikkepedia er fortsatt oppe å går til tross for tidens tann (tennene detter ut, men munnen er der fortsatt), og det er ikke stort andre sider med tilspisset galgenhumor hvor "hvermansen" kan editere og hygge seg med det. La meg bare få påpeke den imponerende tidsrammen du har her inne. Det setter Ikkepedias alder i perspektiv. Om du nå skulle fått tak i noen med fullmakt, ABBA eller en statsråd som har mulighet til å gi meg mer rettigheter enn hva jeg nå har- er jeg høyst interessert i en oppgradering. (diskusjon)
 • Hei Rody45. Jeg har lest litt på mediawiki.org om rettigheter osv. Du er vel admin (automatisk sysop) og skal vel derfor ha muligheten til å tilegne administratorrettigheter? Hvis det later til at Sysop ikke svarer, kan man nå Mediawikis Helpdesk for å tilegne seg selv eller andre like høy eller høyere rettigheter om grunnlaget er godt nok.(diskusjon)
 • Nå har jeg fått kontakt med sjefen, og det vil skje noe. Puuuhhhh. Fikk svar på mail i går kveld. Len deg tilbake. Sjefen har saken. --rody45 ~BC (diskusjon) 14. des. 2017 kl. 04:20 (UTC)
 • Så bra. Nå gjenstår det bare å se hva det innebærer.. Takk for at du gav meg beskjed! 👍
 • se på brukerdiskusjonen min punkt 7 om sletting. Bruker du det så skal det være enklere for meg å slette. Ellers håper jeg sjefen sjøl får ut fingeren snart. Da kan du slette sjøl. Det er nok å ta fatt i. --rody45 ~BC (diskusjon) 17. des. 2017 kl. 21:24 (UTC)
 • Takk :) Da skal jeg gjøre det slik. Later til at jeg selv kommer til å sende en viss admin en påminnelse. Jeg blir forferdelig rastløs av å ikke kunne gjøre det jeg "trenger" å gjøre, og det blir for teit at jeg er nødt til å markere hver eneste kandidat for sletting med å "tagge" deg i revisjonsloggen...

 • Nå har du rettighetene du åpenbart fortjener. Jeg må beklage intenst siden jeg rett og slett har 1001 ting å gjennomføre, men jeg er ikke helt unåelig. Gjerne ta opp kontakt per e-post eller WhatsApp +32 477 07 09 10 (dersom du bruker det) | Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt |   | 18. des. 2017 kl. 20:51 (UTC)
 • Jeg tar av meg støvet og bøyer meg i hatten. Takker så meget, og beklager all ståheien. Ha en riktig fin kveld, natt, morgen og dag videre.
 • Nå er det bare et par uker til jeg har tiårsdag, og den skal jeg ha med meg før jeg forsvinner. Du får bære over med det :-)
 • Jeg er mer enn glad for at du ikke forsvinner ut av det blå mens jeg driver selvhjelp og lærer meg selv opp. Det er selvsagt mye å ta tak i, men viktigst er å fastsette noen rutiner. Mens vi enda venter på jubileet ditt, bærer jeg meg over din tilstedeværelse- med stor fornøyelse :)
 • I dag ville jeg ha slettet artikkel: Jørgen Erikson‎. Ikke morsom eller av noen som helst viktighet. Kanskje en kamerat som heter det og som kan bli litt lei seg.--rody45 ~BC (diskusjon) 4. jan. 2018 kl. 12:05 (UTC)
 • Vi tenker likt ser jeg
 • Jeg bruker ofte å se på de uten identitet om hva de eller har foretatt seg av redigeringer. Det er gjerne gjengangere så hvis man finner en side med idiotoppførsel, så har de ofte flere. I og med at jeg ikke har sjekket hver eneste innlegg, men mye av de med en del tekst, så er det nok sluppet igjennom mye rart også. --rody45 ~BC (diskusjon) 4. jan. 2018 kl. 12:19 (UTC)
 • Mobbing er det nulltoleranse for, og jeg er høysensitiv for noe som kan være mobbing. Om jeg er usikker, slettes siden og brukeren blir ikke blokkert.

Hadde ikke du tatt pensjon snart forresten? 😂 Misforstå meg rett, det er en fryd å ha deg her, men du må jo være møkk lei.

 • Det mangler 1 dag til 10 års jubileet. Fra da av tar jeg ikke ansvar lenger. Vil muligens kikke innom, men podene får du nok ta deg av. Et godt råd er å starte med å kikke etter potensielle, vettuge personer som kan hjelpe deg. Det er godt å ha noen en kan rådføre seg med. Er nok kanskje det jeg har savnet mest alle disse årene.
 • Kikket jo innom av gammel vane, og kunne ikke dy meg da vet du. Det går nok over skal du se. Men det med nynorsk. Jeg har ikke brydd meg særlig om det skrives bokmål eller nynorsk. Det samme så jeg de andre som var admins forholdt seg til. Det er jo likestilte målføre, men har slettet engelske og forklart at de må skrive på norsk, alternativt i en engelsk ikkepedia. Øvrige språk er sjelden å se.--rody45 ~BC (diskusjon) 8. jan. 2018 kl. 15:40 (UTC)
 • Hei igjen. Lurer på noe. Ser at du ønsker velkommen på Brukersiden, mens det i 10 år har vært ønsket velkommen på diskusjonsiden. Jeg har ingen formening om hvorfor det er slik, men registrerer at det nå er skjedd en endring ??? Det gjør ikke meg noe. Det fungerer jo på samme måte, så for meg gjør du hva du vil. Bare lurte på om dette var bevisst eller tilfeldig? --rody45 ~BC (diskusjon) 11. jan. 2018 kl. 21:30 (UTC)
 • Er jo enig med deg. Det er jo mere fornuftig med denne måten. Stevn du fram som du lyster😜

  Noen har gitt deg en kjeks!!
Gå og lek i trafikken.


 • EEEEYYY! En ny seriøs og engasjert bidragsyter! Det er det bra mange år siden sist jeg så! :D Du vet sikkert ikke hvem jeg er, men jeg er en av de gamle adnimene her inne som kan gjøre nesten hva faen jeg vil. Jeg er ikke så aktiv lengre, men titter innom med noen måneders mellomrom :) Så det var morsomt å se et nytt fjes her! Stå på det gode arbeidet! --Howie! | Krangel | Bidrag | Æ e konge! | 18. jan. 2018 kl. 15:50 (UTC)
 • Hei! Joda jeg vet jævla godt hvem du er👍 Jeg har studert en del av forumene, diskusjonssidene m.m. Ikkepedia er nå i mine hårete armer og er derfor under en form for barbering renovering. Mye skal slettes, markeres, revideres og drites på. Folk skal blokkeres så tastaturet ryker, maler oppdateres og voksen humor skal tilbake på menyen. Takk for tilbakemeldingen, og vel bekomme! --Yngve90 (diskusjon) 18. jan. 2018 kl. 16:57 (UTC)
 • Har du noen gang klart å snuble deg innom ordboka vår? Den er veldig fin å bruke når det kommer en en-setnings-artikkel som egentlig var litt morsom men som ikke kan forsvares som egen artikkel ved at artikkelen kopieres og pælmes inn i ordboka for så å slette den eksisterende artikkelen. Jeg nevner dette nå fordi jeg satt og vurderte i morges mens jeg satt og slurpet i meg morgenkaffen min om å pælme inn indium i orboka. Jeg ser du i ettertid har markert den som en stubb. Noe som selvsagt er et godt alternativ hvis man mener at emnet har potensial som egen artikkel :) --Howie! | Krangel | Bidrag | Æ e konge! | 19. jan. 2018 kl. 09:57 (UTC)
 • Jeg var såvidt innom ordboka et par dager siden, men hadde vel forstått det slik at man ikke flyttet artikler dit ettersom det dukker opp ordbok-verdige sider... det var godt å vite, men dette krever tilvenning. Ordet tilvenning er ikke min beste venn, men skal definitivt gi det et forsøk! Angående "stubb" har jeg bruk denne malen som utgangspunkt for artikler som var for korte. Det er vel det som menes med "stubb"? --Yngve90 (diskusjon) 19. jan. 2018 kl. 11:24 (UTC)
 • Ifølge bedreviterne borte hos IkkepediA-parodien, Wikipedia, er en "stubb" en kort og mangelfull artikkel, og det er også det vi definerer det som. Så ja, du har brukt {{stubb}} på helt korrekt måte ;) --Howie! | Krangel | Bidrag | Æ e konge! | 19. jan. 2018 kl. 11:57 (UTC)
Hei! Nå som Hypera er administrator, burde ikke han/hun/den også få egen farge på redigeringslisten? Jeg synes i hvertfall at det blir mer oversiktlig over hvem som har redigert i det siste.- Yayyy! (diskusjon) 6. mai 2018 kl. 13:18 (UTC)

Tilståelse / forespørselRediger

Greit, jeg må tilstå: det hadde vært greit å ha et par ekstra rettigheter med tanke på opprydding og bidrag. Derfor vil jeg gjerne søke O’hellige Ikkepedias Administratorråd om rett til å …

 • slette sider direkte uten å bruke {{slett}} (mange meningsløse redirect-sider som skaper mer rot enn de gjør nytte, en del artikler er det ikke håp for osv.)
 • NB. Om jeg hadde hatt sletterettighet, ville jeg nok brukt den ganske strengt. Jeg ser ikke poenget med å ha en haug artikler merka med {{barnslig}}, {{kjedelig}} osv. dersom det faktisk ikke er håp for dem. Ikkepedia er mer tjent med å ha noen få, men gode, artikler, heller enn en haug med drit. Eksempler på sider jeg ville sletta: THADuude, Bæ bæ lille lam, Skippy, Vanessa Anne Hudgens
 • låse (opp) sider (ikke ofte, men har sett et par eksempler der det kunne vært nødvendig å låse / ikke lenger er nødvendig å låse)
 • redigere låste sider (det var en mal jeg gjerne skulle ha korrigert på bl.a.)
 • patruljere redigeringer (bidragslista er så rotete uten merking)

9E2 (diskusjon) 15. feb. 2018 kl. 01:20 (UTC)

 • Har sendt din forespørsel videre og bør bli behandlet innen 2 år snart. Jeg skulle gjerne gjort dette selv, men mangler rettigheter til slikt da jeg har skumle impulser. Det er gledelig at du ønsker en "høyere rang". Er selv enig i deg med det å være hard på slettinga og forslagene du nevner, men blir en smule usikker på ditt sistnevnte eksempel da det er noenlunde lengde på innholdet- som ikke er bare "tiss" og "bæsj" humor. Selvsagt skal vi tilrettelegge Ikkepedia best mulig et voksent publikum, men Ikkepedia har per dette øyeblikk bare 4 675 artikler. Med slike faktorer i tankene, får du slette i hytt og pine. --Yngve90 (diskusjon) 15. feb. 2018 kl. 08:55 (UTC)
Takk for det! Når det gjelder den siste artikkelen, vil jeg gjerne diskutere den slik at jeg ikke legger meg på et nivå som gir en urimelig stor avstand mellom meg og andre slettere (særlig med tanke på at jeg er fersk i jobben). Jeg er enig i at lengden trekker opp, i tillegg til at strukturen er god (fullstendige setninger, avsnitt, underoverskrifter), men samtidig ser det ut som det er en politiker som står bak den (mye tekst, men egentlig ikke noe innhold). Det er ikke en direkte mobbings-/utdritingsartikkel, men den ser ut som et innlegg i en fjortis’ dagbok, noe også den nå sletta artikkelen Ashley Tisdale gjorde. Det er noen lenker til artikkelen, så helt «ute» er den heller ikke. Dessuten er det ikke til direkte skade for noen at den står, så jeg er søren ikke sikker jeg heller … Jeg heller fortsatt mot slett da, men setter pris på synspunkter før jeg gjør det. 9E2 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 03:41 (UTC)
 • Det skal iallefall sies at du analyserer betraktelig mye mer enn meg. Med det i tankene- og det at du heller mer mot det å slette, ville jeg fulgt magefølelsen. Såfremt du ikke selv føler for/kan redigere artikkelen til det bedre 👍--Yngve90 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 10:09 (UTC)
Da var det poff til den – ser nå at den har vært sletta en gang tidligere med liknende innhold (bare kortere). Noen innvendinger til morgentimenes slettestorm forresten? 9E2 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 17:35 (UTC)
 • Spørs på hva du mener med innvendinger?

--Yngve90 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 18:46 (UTC)

Om jeg har vært for streng eller urettferdig / om det er noe jeg har tatt bort som du ville beholdt om det var deg f.eks. 9E2 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 20:42 (UTC)
 • Jeg stoler på at du fjerner det som kan defineres som irrelevant for Ikkepedias publikum. Det skal ikke være noen form for "rød tråd" fra artikkel til artikkel. Den eneste visjonen min er at Ikkepedia skal tilpasses et voksent publikum med godt språkbruk og "riktig humor". Hvorvidt en artikkel kan være kort skal ikke spille noen rolle. Det er selve innholdet på artikkelen som avgjør om det er en "keeper" eller ei. Når en artikkel later til å ha potensiale, bør den ikke slettes, men markeres. Ellers vet jeg egentlig ikke hva spesifikt jeg skal tilføye. Du har nok skjønn til å avgjøre mesteparten selv. Jeg henter eventuelt tilbake en artikkel om jeg finner det "nødvendig" --Yngve90 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 21:40 (UTC)
Har kjørt 300-400 artikler til på dynga. Er enig i at artikler med potensiale bør merkes heller enn slettes, men jeg må dessverre konstatere at det er uhorvelige mengder av møkk det rett og slett ikke fins håp for. Artikler som ingen har vist interesse for å skrive om, selv bortimot et tiår etter at Paddekaka merka dem, ryker. Jeg føler meg forholdsvis sikker på at det ikke vil bli noen massegjenoppretting dersom du går gjennom sletteloggen, så jeg kommer til å gå igjennom noen hundre artikler til straks skriptet som genererer lista over foreldreløse artikler har kjørt neste gang (med mindre jeg får beskjed om å roe meg ned og vente litt). Er helt enig i at Ikkepedia må tilpasses et voksent publikum for å ha noen framtid, men jeg er stygt redd for at antallet artikler må kraftig ned først for at det skal gå. 9E2 (diskusjon) 18. feb. 2018 kl. 06:42 (UTC)

Mer om rettigheter og byråkratiRediger

(Advarsel: noe usammenhengende innlegg følger!)

Hei igjen! Ser på diskusjonssida til Rody at fra og med april kan du være uten nett i månedsvis. Det er fint at vi har fått en ekstra admin på laget, men om det kan ta måneder å få tak i deg, kunne det kanskje vært greit å ha en ekstra byråkrat eller to også? Jeg gikk ut ifra at Rody allerede hadde byråkratstatus etter alle disse åra, men det har han visst ikke. Lenger opp ser jeg det står at det tok Rody tid å få tak i noen som kunne gjøre deg til admin, og det er jo upraktisk. Han har jo, stakkars mannen, lovt å ta på seg å hjelpe meg imens du er borte, og har mer enn noen andre gjort seg fortjent til å bli byråkrat, så det hadde vært fint om du kunne ordna slik at han får den statusen. Om du gir meg den samme er helt opp til deg – jeg har en del andre underligheter i systemet som jeg grubler på, og trenger bare byråkratstatus dersom denne kan hjelpe meg med disse.

Det gjelder i hovedsak dette med mellomlageret (cache). Jeg finner bare ikke noe system i når dette tømmes, men forholder meg til at det er treighet i systemet ved oppdatering av filer, ekstrem treighet ved oppdatering av sider i MediaWiki-navnerommet og uforutsigbar oppdatering av kategorisider. Som du kanskje har sett, har jeg lagt til noe à la «sider med denne malen legges automatisk til i kategorien sånn-og-sånn» i en del forbedringsmaler, men bare sider som får malen etter dette blir faktisk lagt til. Jeg henta også inn igjen en del gamle bildefiler som har gått tapt (i den grad jeg klarte å finne dem igjen), men systemet fortsetter å peke til gamle knøttebilder (thumbnails) i mange dager etterpå. Verst av alt er listene over bildelisenser og slettegrunner. Jeg oppdaterte førstnevnte uten at det reflekteres i bildeopplastingsskjemaet, men ser at MediaWiki:Deletereason-dropdown, oppdatert for flere år sia, ennå ikke har innvirkning på sletteårsakene (i alle fall ikke hos meg). På Wikipedia går slikt automatisk, det samme gjelder på wikien jeg har installert lokalt på PC-en min, så jeg mistenker en eller annen konfigurasjonsfeil. Uansett årsak, hadde det vært veldig greit å ha tilgang på å kunne friske opp disse sidene (som admin har jeg jo allerede tilgang til å friske opp en del spesialsider, men dette verktøyet tar langt ifra alt).

Jeg kan vel egentlig oppsummere med to spørsmål:

 1. Hvilke ekstra rettigheter har du som byråkrat, annet enn at du kan utnevne nye byråkrater og adminer?
 2. Har du like store fullmakter som Henning eller har han enda flere?

Jeg regner med at Henning enten har direkte tilgang på tjeneren eller tilgang gjennom Carlb, i og med at han har e-postadresse med @ikkepedia.org (hvem tar seg for øvrig av [email protected]?). Jeg merker meg f.eks. at fargevalget du gjorde i Vector.css har blitt gjennomført, slik at du har oransje skrift i lista med nylige endringer, mens jeg ikke får min egen farge til å vises, og Yayyy! må vel dessuten få seg en farge også. Jeg tipper noen har kjørt et vedlikeholdsskript. Videre så jeg at du la ut en stor versjon av Ikkepedia-logoen, nemlig Fil:Ikkepedia-logo.png. Hvor kommer denne ifra? Har du direkte tilgang på tjeneren, PHP-filene og det hele du også?

PS. Bare vis meg videre til Henning om det er noe du ikke kan svare på, så prøver jeg å skrive på «veggen» hans isteden. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 11. mar. 2018 kl. 03:44 (UTC)

Jeg skal prøve å gjøre meg kort.
 • Ja jeg blir (muligens) borte i flere måneder pga husbygging og pappaperm, men er langt ifra utilgjengelig. Grunnen til min forespørsel om hjelp i denne perioden er mest på grunn av at jeg vil ikke være like tilgjengelig som jeg har vært- og kan ikke stoppe mobbing fra å skje. I denne perioden vil jeg se innom Ikkepedia hver 1-3 dag. Så den biten er vel grei :)
 • Siden Rody har tatt en velfortjent feire på ubestemt tid, vil ytterligere rettigheter ikke være nødvendige før det eventuelt skulle være et ønske. Jeg vil personlig ikke uttale min mening om å gjøre flere til byråkrater. Henning er sjefen og jeg mener derfor han er den som kan svare for delegering av byråkrat-roller her inne.
 • Jeg har like mange rettigheter som Henning (tror jeg).
 • Både Henning og jeg styrer @ikkepedia.org
 • Jeg aner ikke hva andre rettigheter enn byråkrat har.
 • Skiftet du farge på samme sted som jeg gjorde?
 • Farge er valgfritt, men man kan jo høre med Yayyy.
 • Jeg fant logoen fra google og redigerte bildet til å passe ikkepedia. Jeg mener og tror at ingen bortsett fra Carl har tilgang til serverene, og alt det innebærer.
 • Det du sier om gamle filer som blir hentet inn igjen skjedde utallige ganger med logoen jeg bytta ut. Måtte til slutt kontakte Carl som fiksa det, uten at jeg fikk spesifisert hva han faktisk gjorde.
 • Det med deletereasons prøvde jeg også å finne ut av, men har kommet like langt som deg.
Det er mye jeg ikke kan svare for, men håper dette kan svare det meste. Hør gjerne med Henning for det mer dyptgående du tenker på, og får du ikke svar skal jeg kontakte han utenfor Ikkepedia.--Yngve90 (diskusjon) 11. mar. 2018 kl. 11:20 (UTC)
Takk for svar, da stiller saken seg straks annerledes. Så lenge det er mulig å få tak i minst én byråkrat på relativt kort tid (noen dager), er det neppe nødvendig å utnevne flere.
Jeg skifta farge både samme sted som deg og i Monobook-fila. Stilen oppdateres om du velger et obskurt språk fra innstillinger som mellomlageret ikke har filer til eller sender en purge-forespørsel direkte til stilarkfila, men mellomlageret oppdateres ikke. Det at jeg fortsatt har stanardskrift når systemspråket er bokmål, gjør at jeg mistenker at noen manuelt har overstyrt mellomlageret. Det er noe som definitivt ikke virker som det skal, inkludert ?action=purge. Jeg ser det samme med visse filsider – jeg blir servert en versjon fra mellomlageret der jeg ikke er logga inn, slik at det ikke lar seg gjøre å slette fila uten å «jukse» med URL-er. Det hadde definitivt vært en fordel om Yayyy! får en farge, slik at vanlige brukere lett kan identifisere admin-endringer i lista. Strengt tatt bør du dessuten få kursiv font også.
Alt koker vel ned til cache-problemet, så jeg tenker jeg tar og hører med Henning og eventuelt Carl. Du veit ikke tilfeldigvis om de svarer her på diskusjonssidene eller om jeg er nødt til å sende e-post? // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 11. mar. 2018 kl. 18:38 (UTC)
Et kjapt søk på Wikimedia skal dette forklare hva admins har tilgang til og dette om byråkratene (felles for alle wikimediasider)
Carl svarer kun pr e-post om jeg forsto Henning rett, men foreløpig er Henning "your man". Send gjerne Henning en e-post om du har adressen, men han er en travel mann og man kan ikke vente seg svar samme dag. Jeg har ham på WhatsApp, Facebook og pr mail. Hans WhatsApp-nr er lengre opp på denne diskusjonssiden. De mer avanserte sakene (serverrelatert, mellomlagring o.l.) tviler jeg på at noen annen enn Carl kan fikse. Jeg har dessverre ikke peiling på sånt, men Henning har det muligens... Beklager at jeg ikke kan bistå mer.--Yngve90 (diskusjon) 11. mar. 2018 kl. 18:54 (UTC)
Det var den jeg tok utgangspunkt i, men WikiMedia har et litt annet hierarki (med et steward-nivå på toppen, som jeg ikke tror vi har), så jeg mistenker at byråkrat her tilsvarer byråkrat+steward på WikiMedia-nettverket. Har uansett spurt Henning på diskusjonssida hans, om både det og alt det andre. Gjør ikke noe om det tar noen dager å få svar – Howies endringer i bildeslettegrunnene i 2011 har ennå ikke blitt oppdatert, så det kan nok fint vente et par dager til.
Når det gjelder stilarket, ser jeg at endringene dine er blitt oppdatert nær umiddelbart, med den virkning at Yayyy! fikk grønn skrift og jeg fikk fargene mine. Yayyy! skal ikke ha kursiv skrift, så da gjorde jeg ei lita endring (tok bort Italic). Merkelig nok medførte det at både Yayyy! og jeg fikk vanlige farger igjen – i alle fall hos meg. Kan du sjekke om det samme har skjedd hos deg? Om det har, prøv å redigere stilarket igjen, og lagre uten å gjøre noen endringer. Jeg har tre mistanker:
 1. Stilen oppdateres bare når en annen bruker lagra sist
 2. Stilen oppdateres når en byråkrat lagrer
 3. Brukerkontoen min har et eller annet problem
Heller nesten mot det siste. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 11. mar. 2018 kl. 21:53 (UTC)
Gikk inn på Spesial:Siste endringer fra en «rein» nettleser nå, der jeg ikke er logga inn. Etter endringene mine har stilarket gått tilbake til siste versjon før jeg redigerte første gang sist måned. Skal be Yayyy! om å lagre stilarket, og se om det påvirker noe. Rapporterer tilbake etterpå. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 11. mar. 2018 kl. 22:12 (UTC)
Bortimot et par tusen bildeslettinger ligger og fyller opp endringshistorikken, så jeg tenker jeg sier ifra her også: etter bortimot en time hadde revisjonen din av stilarket ennå ikke trådt i kraft. Spørring mot stilarket viser at versjonen som lastes ned er datert 15. februar, og det var det tidligere også. Det er åpenbart noe som ikke funker helt som det skal, men jeg har bedt Yayyy! om å forsøke å endre også. For meg har stilarket også føyd seg inn i rekka av sider der jeg ikke er innlogga, men til gjengjeld ser jeg at endringene vises dersom systemspråket stilles til nynorsk. Kom for øvrig på at jeg her om dagen fikk korrekt stil opp, men at denne forsvant igjen i løpet av dagen. Satser på at det ligger et råttent mellomlager et sted – egentlig kunne vi hatt godt av om Carl kjørte et par vedlikeholdsskript for oss (tømming av samtlige mellomlagre og muligens også permanent fjerning av sletta bilder). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. mar. 2018 kl. 01:55 (UTC)

Nå er stilarket oppdatert for islandsk, men ikke bokmål. Det skjedde nok en eller annen gang mellom 23 og 04, mens jeg sov, og jeg antar det betyr at bokmål oppdateres innen 16-tida (sjekka utløpsdatoen til begge to tidligere, og den var 15. februar ca. kl. 01 for islandsk og 16 for bokmål). Alle har nå korrekt stil og farge, så om Yayyy! vil ha noe annet enn grønt, får vi ta det en gang når det nærmer seg 15. april. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 15. mar. 2018 kl. 03:21 (UTC)

Så bra at det begynner å bli i orden, men jeg har ikke noe i mot grønt. Noe annet er at vi endelig har fått konstanter at 9E2 faktisk sover en gang i blant! Yayyy! (diskusjon) 15. mar. 2018 kl. 06:26 (UTC)
Hvor er det du får med deg sånne type ting, 9E2? Flott det altså at du får det med deg. Enda mer flott er det som Yayyy sier (som jeg måtte le litt av)- du sover faktisk i ny og ne. Da kan vi avkrefte en uoffisiel påstand om at du er Vampyr.
Jeg kan forresten ikke se at Yayyy har en farge akkurat nå..?--Yngve90 (diskusjon) 15. mar. 2018 kl. 07:30 (UTC)
Tok en skjermvideo med hva jeg gjorde. Prøv CTRL-R / CMD-R i nettleseren et par ganger om fargene ikke er oppdatert ennå, de skal være det nå (skjedde rundt 16, som antatt).
PS. På videoen var ikke stilarket for bokmål (kode nb) oppdatert ennå – sjekker du nå, vil det stå 15. mars, ikke 15. februar, som endringsdato. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 15. mar. 2018 kl. 20:34 (UTC)
Haha, jeg sover når dere minst venter det! // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 15. mar. 2018 kl. 20:34 (UTC)
Å dæven.. Du går "litt" mer i dybden enn hva jeg gjør, for å si det sånn. Forsto kanskje halvparten av videoen. Enda godt du er på vårt lag :)
Jeg måtte oppdatere leseren bortimot 5-7 ganger før endringen kom. Da var det iallefall i orden! Kjempeflott altså! --Yngve90 (diskusjon) 15. mar. 2018 kl. 20:53 (UTC)
Jepp, grønt er skjønt, (rød)gult er kult, blått er flott og kontaktlim er nødrim! Når det gjelder snokevideoen, er essensen å finne URL-en til stilarket, og så sjekke header-feltene. En noe mer brukervennlig tjeneste til det sistnevnte er http://websniffer.cc. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 16. mar. 2018 kl. 00:00 (UTC)
Jeg ble blokkert i 5 sekunder i september 2008 også, så dette blir jo snart en vane.❗️--rody45 ~BC (diskusjon) 24. mar. 2018 kl. 20:25 (UTC)
Så det er ikke bare meg Yngve90 har feilaktig blokkert? Så bra! Det gikk noen øyeblikk jeg trodde jeg hadde gått for langt med å erte det danske språk ved å kalle det en halssykdom, men det var tydeligvis greit.-Yayyy! (diskusjon) 25. mar. 2018 kl. 11:48 (UTC)

Takk!Rediger

Hei! For det første, tusen takk for forfremmelsen. Beklager at jeg glemte å svare på meldingen med en gang, så takk for påminnelsen. Jeg skal patruljere mine egne endringer, men... vel... hvor er egentlig "merk som patruljert"? Jeg prøvde å trykke på "diff", men fant ikke noe. Og kan du utdype hva du mente med "Administrator betyr ikke byråkrat"? Gjorde jeg noe jeg ikke burde ha gjort? Hypera (diskusjon) 4. mai 2018 kl. 20:47 (UTC)

Angående patruljering...Rediger

Det ser ut som om jeg kan patruljere andres endringer, men ikke mine egne. Hypera (diskusjon) 6. mai 2018 kl. 13:08 (UTC)

Etter at du ble admin, rollback (osv) så er endringene dine automatisk patruljert ("godkjent av staben" kan vi kalle det). Derfor vises ikke det røde utropstegnet i siste endringer ☺ Alle endringene du har gjort før du ble admin ble patruljert av bl.annet meg og Yayyy.--Yngve90 (diskusjon) 6. mai 2018 kl. 13:11 (UTC)
Takk for informasjonen! Jeg har lagt merke til at administratorers endringer ikke får røde utropstegn og mistenkt at de blir godkjent automatisk, men det er fint å få det bekreftet. Når jeg sier at jeg ikke kan patruljere mine egne endringer, er det de jeg utførte før jeg ble admin jeg snakker om. Det ser ut som om noen av dem har klart å slippe unna både Yayyy og deg. Forresten, takk for fargen. Tror ikke jeg skal endre den. Hypera (diskusjon) 6. mai 2018 kl. 17:56 (UTC)

Brukernavnet "Hitler selv"Rediger

Jeg har lagt merke til at noen nylig har opprettet en konto med brukernavnet "Hitler selv" (bidrag - jeg vil ikke kalle dem særlig bra). Er det et akseptabelt brukernavn på Ikkepedia? Hypera (diskusjon) 16. mai 2018 kl. 20:24 (UTC)

Hei Hypera. Nei det ville jeg ikke sagt det er, men det er opp til deg om du vil blokkere brukeren eller ei. Hadde brukeren hatt bare "Hitler" til brukernavn hadde det ikke vært noen tvil for å si det slik. --Yngve90 (diskusjon) 16. mai 2018 kl. 20:34 (UTC)
Vi burde vel egentlig ha noen formelle regler for hvilke brukernavn som er akseptable og ikke. Her er noen forslag til brukernavn som (kanskje) bør forbys:
 • Vulgære eller støtende brukernavn, f.eks "TissBæsjKuk", "Hitler<3", "JegHater[kontroversiell politiker]", etc.
 • Navnet til en nålevende person (selv om det er ditt eget) (jeg er usikker på hva vi skal gjøre med ukontroversielle historiske personer, avdøde kjendiser og oppdiktede figurer).
 • Brukernavn som er veldig like brukernavnet til en eksisterende bruker, f.eks "YngveNitti".
 • Brukernavn som består av ikke-norske tegn, f.eks "水". Disse gjør det bare vanskelig å gjenkjenne og søke opp brukeren.
 • Brukernavn som består av kaudervelsk, f.eks "noeangisnaolsngkwrfsa". De gjør det unødvendig vanskelig å kjenne igjen og referere til brukeren.
 • Altfor lange brukernavn.
Jeg har ikke blokkert brukeren ennå siden jeg ikke har lyst til å gjøre det før eventuelle regler er fastsatt. Jeg synes også at brukere som blir blokkert pga. upassende brukernavn skal få sjansen til å registrere seg på nytt med et akseptabelt brukernavn. Hypera (diskusjon) 17. mai 2018 kl. 13:27 (UTC)
Du har helt rett i at vi burde sette noen regler for brukernavn. Svært gode forslag du har også. Problemet er bare at jeg ikke vet hvor slikt kan legges inn til skrekk og advarsel. Jeg må finne ut hvor jeg gjør dette. Gjerne se deg rundt på wikien du også om du kan, slik at vi kan finne frem raskere. Bruk gjerne søkefeltet og skriv inn eks: "Mediawiki:" og gå igjennom fra a til å. Jeg har selv litt dårlig tid til slikt i skrivende stund. --Yngve90 (diskusjon) 17. mai 2018 kl. 17:15 (UTC)
Takk! Jeg glemte forresten en type brukernavn som må forbys: de som kan forveksles med offisielle Ikkepedia-navn.
Yayyy! planlegger å jobbe med en side med reglene for brukernavn. Den kan vel plasseres i kategorien Ikkepedias Regler når den er ferdig? Vi kan bruke MediaWiki:Titleblacklist for å blokkere noen forferdelige brukernavn (mye av svartelista på den utdaterte MediaWiki:Usernameblacklist kan flyttes dit), men det er ikke mulig å filtrere bort alle forbudte brukernavn. Hypera (diskusjon) 17. mai 2018 kl. 19:33 (UTC)
Hei! Kaster meg først som sist inn i dialogen! Jeg har laget ett førsteutkast til en ny regelside for brukernavn (å ligge i fosterstilling hjalp ingenting), men jeg vet ikke hvordan man legger den inn i systemet som regelside, og om vi burde legge den inn i «hei»-malen, eller om det bare blir dumt da den malen gis til allerede registrerte brukere. Hva tenker dere? - Yayyy! (diskusjon) 18. mai 2018 kl. 08:30 (UTC)
Flott mal du har laget Yayyy! Bare så dere begge vet det, så sliter jeg med p finne tid til noe som helst, men mulig jeg kan trå til litt mer aktivt i kveld. Kunne dere kanskje funnet ut av hvor CSS(?) For oppretting av ny bruker befinner seg? (Ikke redigerbar versjon kan man lett finne ved å logge ut av Ikkepedia, trykke opprett ny bruker og se på URL).
Dette skal vel heller være en ren tekst og ikke en mal? Reglene for hva som gjelder og ikke bør stå presentert på samme måte som den teksten som er for redigering av en artikkel. Dvs rød, tjukk skrift med drapstrusler og andre koselige advarsler... Jeg skal se på dette senere selv, men bruk malen som Yayyy laget (og kanskje legg til et par punkter). Den er gull 👍--Yngve90 (diskusjon) 18. mai 2018 kl. 11:50 (UTC)
Yayyy! har laget en regelside her. Den ser ganske bra ut. Jeg finner dessverre ikke CSS(?) for oppretting av ny bruker, men inntil videre går det vel greit å bare la brukere registrere seg, og heller henvise dem til Ikkepedia:Brukernavn om de bryter reglene? Det er jo ikke så mange som registrerer seg nå for tiden... Hypera (diskusjon) 18. mai 2018 kl. 17:45 (UTC)

Jeg vil faktisk si meg uenig. Antall nye brukere pr uke har holdt en gjevn linje på statistikken. Om nye brukere med "ugyldige" brukernavn får laget brukeren sin og deretter bli henvist til reglene våre ved regelbrudd, vil ikke brukeren kunne gjøre om navnet sitt selv i ettertid. Dette må vi gjøre for dem, og sannsynligvis under "tvang".

Ja vi kan faktisk forandre brukernes navn. Det kan vi gjøre her. Tenk på dette som en midlertidig løsning. Når noen har brukernavn som bryter reglene våre vil vi henvise til malen til Yayyy på brukerens diskusjonsside etter navneendringen. Det kan derimot oppstå et par problemer med denne løsningen:


1: Nytt navn til en bruker vil gjøre innloggingsprosessen et problem. Man må skrive inn brukernavn og passord for å logge inn, og er man ikke klar over forandringen så kan dette skape litt vanskeligheter. Dette må i så fall jeg finne mer ut av, da alle slike henvendelser vil falle i Ikkepedias klagekasse (e-postadresse som jeg tar meg av).

2: Ikke forandre brukernavn til dere selv, veteraner eller bidragsytere om dere ikke har lyst på ekstra jobb. Brukernes farge vil forsvinne og lenker til brukeren vil muligens bli ugyldige (om det ikke legges inn en omdirigering). For nye brukere derimot, så er dette en fantastisk løsning.

Gi meg gjerne tilbakemelding om dere synes dette virker som en jævla teit ide grei løsning eller ei. --Yngve90 (diskusjon) 18. mai 2018 kl. 22:17 (UTC)

Yngve, bare byråkrater kan endre navn på andre brukere. Jeg gikk inn for å se på funksjonen, fikk ikke tilgang. - Yayyy! (diskusjon) 19. mai 2018 kl. 05:55 (UTC)
Da var det bare å drite i den ideen... --Yngve90 (diskusjon) 19. mai 2018 kl. 08:05 (UTC)


Ny ide. Jeg foretar navneendring til brukere og finner frem til disse via én kategori som dere plasserer disse brukerne i. Eksempel kategori:navneendring. Da har vi plassert alle brukere med "feil" brukernavn på samme sted og er lett å finne. Samtidig som kategoriseres blir de også gitt den malen som Yayyy har lagd, som en form for "heads up, nå skal vi endre brukernavnet ditt". Tanker? --Yngve90 (diskusjon) 20. mai 2018 kl. 08:32 (UTC)
Jeg synes det høres greit ut. Er Jørkåff et akseptabelt brukernavn, forresten? Det minner mistenkelig om det engelske uttrykket jerk off, som blant annet har en sex-relatert betydning... Hypera (diskusjon) 20. mai 2018 kl. 15:56 (UTC)
Ja dette er akseptabelt brukernavn. Sex-relaterte betydninger er HELT i orden så lenge dette ikke er grotesk, trakassering i noen form osv. Vi må ikke overanalysere hver setning eller hvert navn her inne da vi prøver fokusere på et voksent publikum. Prøv å sammenligne vårt mål med Ikkepedia med for eksempel "Robot Chicken" eller Family Guy. Her kan vi bruke stygge ord, bedrive satire og latterliggjøre kjendiser. Grove voldsscener, mobbing av privatpersoner og groteske bilder og ord forøvrig er ikke greit. Her må man bare tenke som en gjennomsnittlig voksen. Intern mobbing som er tydelig ment som tull og ikke sårende er også helt greit. For eksempel så vil jeg mobbe ræva av deg om du linker flere muggost-artikler fra Wikipedia på min diskusjonsside og sende krigsveteraner på døra di.--Yngve90 (diskusjon) 20. mai 2018 kl. 18:28 (UTC)
OK, takk for forklaringen. Jeg har gått inn på Ikkepedia:Brukernavn og lagt til at sex-relaterte brukernavn som ikke er groteske/trakasserende/whatever er tillatt. Skal vi også gjøre noe med reglene mot toaletthumor og banneord? Hypera (diskusjon) 20. mai 2018 kl. 23:07 (UTC)
Jeg tok en sjau der inne og oppdaterte masse relevante greier. Kommer du eller Yayyy på flere punkter så legg de gjerne til (jeg fjernet et par punkter der inne. Se revisjon).

SylinderarkivetRediger

Hva avgjør egentlig om en artikkel er dårlig nok til å havne i Sylinderarkivet? Jeg synes Case ih (vel, første avsnitt av den) og Fnaf er det, men har jeg autoritet til å flytte dem dit? Hvis ikke, hva skal til? Må vi holde en avstemning eller noe sånt? Hypera (diskusjon) 4. jun. 2018 kl. 12:50 (UTC)

FerieRediger

Hei. Jeg skulle bare si at jeg skal på ferie til et sted som sannsynligvis har elendig internettilgang (eller ingen i det hele tatt), så jeg kommer nok til å være borte fra Ikkepedia i to-tre uker. Hypera (diskusjon) 8. jul. 2018 kl. 19:17 (UTC)

PS: Fint at du sletter så mange dårlige artikler, men kan du i framtiden passe på at du også sletter de tilhørende diskusjonssidene? (Jeg har allerede sett over de fleste artiklene du slettet nylig og slettet diskusjonssidene for deg.)

Hei. Du får gjøre hva en gjennomsnittsnormann gjør på ferie og kose deg masse med det (avhenger selvsagt av din alder og intelligens, men du skjønner hva jeg mener). Jeg er bare delvis aktiv her inne selv og på grunn av det har jeg derfor ikke svart deg på den forrige meldingen din. Kan også ha noe med det at jeg så overskriften og tenkte "faen heller". Jeg skal ta forespørselen din hva angår sletting med meg og sannsynligvis glemme det etter et par dager. Jeg håper du kommer brunere og latere tilbake til Ikkepedia etter ferien, og ser på oss i nytt, kaldt lys. Vi snakkes. --Yngve90 (diskusjon) 8. jul. 2018 kl. 19:29 (UTC)

Artiklene on årstallRediger

Hei. Kan du se over artiklene om årstall i kategorien Foreslått slettet? Jeg er ganske sikker på at noen av dem ikke er verdt å ta vare på. -Hypera (diskusjon) 17. sep. 2018 kl. 13:17 (UTC)

(svar på innlegget ditt på min diskusjonsside) Takk! Jeg kan godt sjekke artiklene om årstall selv. Årsaken til at jeg spurte deg er at du ikke slettet noen artikler om datoer/tall/årstall sist du gikk løs på Foreslått slettet-kategorien. Jeg ville bare være sikker på at det er OK å slette artikler som 104 og 1262 (i teorien kan det jo hende at du sparte dem fordi du så noe i dem jeg ikke ser, og ikke fordi du bare konsentrerte deg om å eliminere de andre søppelartiklene). -Hypera (diskusjon) 18. sep. 2018 kl. 20:51 (UTC)

Slettefunksjonen er ute av driftRediger

Hei! De siste par dagene har funksjonene for å slette sider og skjule redigeringer vært ute av drift. Ikkepedia var voldsomt treig her om dagen, og jeg mistenker at programvareoppdatering var grunnen. Den kan i så fall ikke ha gått helt feilfritt for seg. Kan du ta dette opp med Carlb? // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 29. okt. 2018 kl. 12:42 (UTC)

Jeg vil legge til at funksjonen for å se på revisjoner av slettede sider heller ikke fungerer. Historikken dukker opp, men det kommer feilmelding om man prøver å se på en bestemt revisjon. -Hypera (diskusjon) 29. okt. 2018 kl. 13:33 (UTC)
Nå virker funksjonene igjen. -Hypera (diskusjon) 30. okt. 2018 kl. 11:48 (UTC)

SystemkrøllRediger

Beklager å måtte plage deg med dette for n-te gang, men nå er det igjen problemer med løpsk caching her. Artikler setter seg plutselig fast i mellomlageret, slik at brukere ikke ser redigeringene sine og kan finne på å gjøre ørten testredigeringer idet de tror lagringsfunksjonen ikke virker for dem. Verre er det kanskje at brukerinformasjonen til den som sist fikk til å åpne nyeste versjon vil vises for alle andre brukere. Jeg har vært både Hypera og diverse andre brukere den siste måneden.

Jeg prøvde å finne kontaktinformasjonen til Carl, uten hell, så jeg la igjen melding på sida til Henning i mars, uten å få noe svar. Jeg forstår det som at du har en eller annen kanal for kontakt oppover til Carl, så jeg lurte på om du kunne fyrt av en e-post eller hva du bruker og meldt ifra om at vi har store caching-problemer. Kort og godt gjelder det:

 1. MediaWiki:Deletereason-dropdown og dess like blir fullstendig oversett av systemet. Slettelogger tyder på at disse har virka tidligere.
 2. Enkelte artikler er låst fast i mellomlagra versjon, eksempelvis Farlig artikkel som er full av spam (siste revisjon vises ikke). Oftest står det «Ikke logget inn» øverst, men i blant noen andres brukernavn. Forsida er også berørt.

Skulle gjerne også hatt Carl til å kjøre noen av vedlikeholdsskripta, med presist de følgende:

 1. deleteArchivedFiles.php (for å bli kvitt haugevis av gamle, sletta bilder, vil trolig spare gørmye plass, så mye ræl som jeg har sletta)
 2. rebuildall.php
 3. rebuildLocalisationCache.php
 4. rebuildFileCache.php
 5. rebuildmessages.php (trolig denne som vil reparere slettegrunnene)
 6. pruneFileCache.php (trolig den som kan bli kvitt gamle cache-versjoner som har satt seg fast)
 7. fixUserRegistration.php (for å reparere de eldste brukerkontoene som står som uregistrert)

I konfigurasjonen bør det dessuten sees til at $wgParserCacheExpireTime ikke er satt til et absurd høyt tall. Standardverdien er 86400 (24 timer), men en skulle nesten tro at den er kjørt i taket.

// 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 30. nov. 2018 kl. 17:25 (UTC)

Stengning av Ikkepedia for uregistrerte brukereRediger

Hei! Hypera og jeg har diskutert litt om å stenge Ikkepedia for uregistrerte brukere, og jeg har opprettet en forum-post om saken. Hadde vært flott om du hadde kommet med innspill om saken, hvis du har tid. -- Lemenlemenlemen / Diskusjon - Bidrag - Admin 16. feb. 2021 kl. 19:11 (UTC)