Velkommen, 9E2!


Homer Simpson ønsker deg lykke til!

Vi håper du vil like ditt opphold på Ikkepedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt. Noen ting du bør lese før du setter i gang:


Husk å signere innleggene dine på diskusjonssider med fire tilder (~~~~).

Vi ser fram til å blokkere deg fra hylle ditt arbeid på Ikkepedia. Hilsen, en Ikkepedia-administrator.


English: If you do not understand or you cannot write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the discussion forum.

--Obowatt 10. mar 2008 kl. 16:03 (UTC)

Månadens IkkepedianarRediger

Gratulerer med månadens Ikkepedianar for januar månad 2009! Malen eg har lagt inn på brukarsida di, kan du sjølvsagt flytte på, sende til diskusjonssida di, eller bytte med ein annan brukar mot eit "kome ut av fengslet-kort"! -Slettefantomet Paddekaka 15. feb 2009 kl. 22:01 (UTC) ==

Takk! Eg fær sjå på det med malen til helga, då hev eg tid og skal nok gjera om på heile brukarsida. Ho hev vorti så trist no med nesten berre tekst … 9E2 18. feb 2009 kl. 23:13 (UTC)

iPod/iTunesRediger

Dette tror jeg blir flott. --rody45 ~BC 5. aug 2009 kl. 13:44 (UTC)

Nå ser jeg du slår til med ARK også.Veldig bra. Skal se om jeg finner et drops til deg.

 
smågodt

--rody45 ~BC 24. sep 2009 kl. 18:55 (UTC)

Og dei dropsa er frå meg òg, i og med at det faktisk var eg som kjøpte dei! -Slettefantomet Paddekaka 24. sep 2009 kl. 21:17 (UTC)
Takker/takkar! 9E2 24. sep 2009 kl. 21:21 (UTC)
Det er riktig at det var Paddekaka som kjøpte dem, da de jeg hadde var gått ut på dato og var Kongen av Danmark. Det var kanskje ikke etter din smak, så jeg tok sjansen jeg, men Paddekaka følger mwd ser jeg............... --rody45 ~BC 24. sep 2009 kl. 22:26 (UTC)
Nei, men jeg følger med. -Slettefantomet Paddekaka 25. sep 2009 kl. 06:14 (UTC)
Jaja, sånn er det nå med kakemenner !--rody45 ~BC 9. jan 2010 kl. 07:51 (UTC)

RollbackRediger

Hallo hallo! Jeg har gitt deg rollback-rettigheter, noe som innebærer at dine endringer her blir automatisk markert som godkjent og at du selv også kan godkjenne endringer og evt. tilbakestille dem (endringer blir markert med rødt utropstegn i siste endringer). Så slipper du også captcha for lenkeplassering og sånt. Disse rettighetene tildeles kun de som er aktive og konstruktive | Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt |   | 23. aug 2011 kl. 02:09 (UTC)

Takk, takk :) Har vært altfor lite aktiv på Ikkepedia i det siste, skal prøve å være innom mer. 9E2 (diskusjon) 24. nov 2011 kl. 03:27 (UTC)
 • Hei og takk for at du gav liv i Ikkepedia denne Lørdagen på et høyere nivå enn normalt. Gratulerer med 10 år jubileet👍 håper at du fortsetter! 😁
 • Takk for det! Høyt aktivitetsnivå kan jeg dessverre ikke love, men jeg skal nå forsøke å være innom mer (joda, veit jeg sa det for seks år sia også 😝). Med Photoshop som nytt verktøy i kassa og altfor mange kjedelige oppgaver å ta seg av framover, kan det jo tenkes at jeg flykter hit i blant! 9E2 (diskusjon) 27. jan. 2018 kl. 16:54 (UTC)

TrynebokaRediger

Etter å ha sett over en del av dine bidrag, vil jeg bare påpeke at jeg skal ta all ros og ære for arbeidet ditt kommer til å dele flere av artiklene du redigerer/lager på tryneboka. Undertegnede har ikke vært på Ikkepedia over lang tid, men kan trygt si at det fins fint lite gjennomtenkt og godt utarbeidet voksen humor i nådagens artikler (da de aller fleste bidragsyterne ikke engang er passert 12 år) på Ikkepedia. Derfor er resultatet fra "ytere" som deg selv noe som må berømmes, og vil bli lest av minst 5 stk folk på Ikkepedia-gruppa på tryneboka. Selv om jeg håper du fortsetter, sier jeg likevel takk for et friskt pust i en ellers hektisk hverdag bestående av sletting, blokkering og fjerning av rævhatteri.--Yngve90 (diskusjon) 29. jan. 2018 kl. 01:15 (UTC)

Bare å stæla vettu, folkeopplysning er viktigere enn alt! 9E2 (diskusjon) 12. feb. 2018 kl. 06:27 (UTC)

InnvilgetRediger

Hei! Som du sikkert har oppdaget er du nå administrator så nå kan du bedrive rævhatteri og spre virus og håper at du utnytter rollen godt. Ikke for å være pirkete/sjefete, men bare så det er sagt vil jeg likevel se over det du gjør en liten stund framover :) På etterskudd og på forhånd- Takk for hjelpen! --Yngve90 (diskusjon) 15. feb. 2018 kl. 12:15 (UTC)

Takk så mye! Setter absolutt pris på veiledning – du har tross alt fått gjort mer her på to måneder enn jeg har på elleve år. Enn så lenge i alle fall :) 9E2 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 03:42 (UTC)
 • Kunne du forresten latt referanseinnholdet under slettingen bestå, istedenfor å erstatte det med hvorfor du sletter artikkelen? Bare slik at jeg kan se ørlite av hva artikkelen besto av, uten å se opp historikken. Mvh Prikepetter --Yngve90 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 18:50 (UTC)
Notert. I en del tilfeller har jeg bevisst tatt det bort fordi den har inneholdt personopplysninger, men i de øvrige kan jeg godt la standardteksten stå. Holder for øvrig på å gå gjennom lista over artikler ingenting lenker til (Spesial:Foreldreløse_sider), og der tillater jeg meg å være nokså nådeløs. 9E2 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 18:54 (UTC)

MalerRediger

Hei! Jeg lurer på om du kunne fortelle meg flere måter å merke artikler på enn bare de fire du har fortalt meg (takk for dem foresten! Jeg tror ærlig talt jeg ville vært litt «lost» uten deg og Yngve90) Dette er fordi jeg har funnet et par artikler jeg ikke ønsker slettet, men som (jeg ikke føler) inngår som {grønske}, {barnslig}, {kjedelig} eller {kubjelle} Yayyy! (diskusjon) 25. feb. 2018 kl. 18:47 (UTC)

Hei, du har f.eks. {{korrektur}} til artikler med dårlig språk, {{avsnitt}} til artikler som enten er reine tekstvegger eller sårt trenger inndeling i avsnitt/underoverskrifter, {{format}} til artikler som ikke følger formateringsstandarden (og/eller har syntaksfeil, f.eks. i form av feilmeldinger eller tilfeldig plasserte tegn ({, }, [, ], =)), {{dampveivals}} og {{bang!}} til artikler som bør skrives fullstendig om, {{suppe}} til artikler kokt på veldig tynn suppe og {{suger}}/{{suger extra mye}}/{{sugerheftig}} til artikler som rett og slett suger.
De fleste ligger i lista Kategori:Forbedringsmaler og/eller Kategori:Moromaler (i sistnevnte finner du også en del maler tiltenkt brukersider). Om du savner noen spesiell form for merking, så er det bare å lage en egen mal for det (anbefaler å ta utgangspunkt i Mal:Avsnitt, den er ganske enkel). Eventuelt kan du si åssen du hadde tenkt at den skulle se ut, så kan jeg lage den. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. feb. 2018 kl. 19:20 (UTC)
Hei! Du er datageniet av administratorene, så kan du fortelle meg hvordan jeg omdirigerer artikler? Jeg gikk nylig gjennom innholdslisten over artikler i ikkepedia da jeg egentlig så egentlig etter tegn til dårlig rettskriving osv, men fant mange artikler med veldig like navn, f.eks. «Avis» og «aviser» og oppdaget det «lille» behovet for opprydding akkurat der. Har akkurat gått gjennom «a», tar «b» snart (hvis jeg gidder. Jeg er trøtt og i motsetning til deg, sover jeg om natten) God kveld (og kos deg med å rydde opp i mitt rot:-))- Yayyy! (diskusjon) 16. mar. 2018 kl. 21:57 (UTC)
Hei! Beklager seint svar, jeg har vært opptatt med å skrive automatiske avslag på klager fra folk som mener det er uanstendig å stille mistillitsforslag på torsdager. Jeg har gått igjennom artiklene du fant, og sletta og fletta artikler. For å omdirigere, skriv #REDIRECT [[Artikkelnavn]] som eneste artikkeltekst. Det er ikke særlig intuitivt, men det er bare å se på andre omdirigeringssider om du glemmer det (de står i skrå tekst i oversiktene).

Flott arbeid med å identifisere artikler som skulle slettes, flettes og omdirigeres, det gjør jobben mye lettere! // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 21. mar. 2018 kl. 14:59 (UTC)

Smart å lage en ny kategori angående geografi, skal vi legge til alle (de tusenvis av j**la) kommunesidene under den også?-Yayyy! (diskusjon) 25. mar. 2018 kl. 15:42 (UTC)
Vi kan kanskje legge kommunesidene under en underkategori av Geografi kalt Kommuner eller noe? Når man bruker malen {{steder|fylke}}, legges sidene automatisk til i kategoriene Steder og <fylkenavn>. Jeg kan eventuelt lage en mal à la Mal:Land i Europa for kommuner også? // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. mar. 2018 kl. 15:49 (UTC)
Kjør på. Jeg har ikke peiling på hvordan man gjør det, men dersom (vet du er tilhenger av nynorsk) det er en kategori for det, kan jeg lenke dem dit (Jeg mener, jeg har uansett ikke noe bedre å gjøre) for å gjøre Ikkepedia mer oversiktlig. Bruker du foresten PC når du redigerer?
Da setter jeg i gang med å stjele malen til Jaf lage en mal. Du kan jo enn så lenge samle dem i [[Kategori:Norske kommuner]] eller noe sånt, så kan vi sette inn malen når jeg blir ferdig. Bruker stort sett PC, ja (i blant mobil til patruljering og andre smårettinger, men større endringer er det håpløst å ta med mobilen). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. mar. 2018 kl. 16:01 (UTC)

Hei! Er det bare meg, eller er klokka på «siste endringer» to timer for sen?-Yayyy! (diskusjon) 1. apr. 2018 kl. 17:44 (UTC)

Bare glem det, har fikset det nå.-Yayyy! (diskusjon) 1. apr. 2018 kl. 17:59 (UTC)

SlettingRediger

Hei! Bør jeg merke ensettnings- tosettnings- og tresettningartikler og/eller foreslått omskrevet-artikler som ikke har blitt redigert på lenge, med {slett}?

Hei! Det velger du egentlig helt selv. Jeg pleier å slette de fleste, dersom jeg ikke ser at det kaaanskje er potensiale i dem. Som regel er det like greit, fordi andre brukere da får friere tøyler om de skal skrive den på nytt seinere. Jeg pleier også å ta en titt på format og rettskriving, og stiller meg spørsmålet «er dette noe noen andre kan bygge videre på?».
En annen mal er forresten {{FTI}} (flytt til Ikktionary), som kan brukes når innholdet er kort, men bra og egentlig ikke kan bli lengre (typisk ordboksdefinisjon, som glad nedbør). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 4. mar. 2018 kl. 23:49 (UTC)
(NB. Lenke oppdatert for å ta glad nedbør av lista over etterspurte sider. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 13. mar. 2018 kl. 10:13 (UTC) )

Fy steike for en jobb du gjørRediger

Hei. Ser hvor utrolig stødig du er i slettinga, redigeringene og utviklingen av Ikkepedia. Makan til jobb, noe som kan nesten skremme meg litt. Håper ikke du brenner deg ut på all den jobbinga hver dag! Tenkte egentlig å forhøre meg med din mening om en artikkel som en uregistrert bruker fjernet innholdet på grunnet "upassende innhold". Tjostolv Moland later til å ligge i "mellom-landet" etter min oppfatning, da den er mer voksen, morsommere og mer innholdsrik (etter Ikkepedias standarder) enn de fleste artikler. Kunne du sett over denne artikkelen og tatt en avgjørelse på den? --Yngve90 (diskusjon) 6. mar. 2018 kl. 18:46 (UTC)

Først og fremst: takk for rosende ord! Saken er vel strengt tatt snarere den at jeg har brent meg ut på andre ting, og bruker Ikkepedia som avkopling. Bra for prosjektet og bra for meg – vinn-vinn! :P
Når det gjelder Moland-artikkelen, skal jeg tenke litt høyt her. Jeg ser ikke egentlig noe grunnlag for å fjerne den, i og med at Moland var en offentlig person, og innholdet parodierer saken han var involvert i uten å ty til hets av Moland (tvert om er det et par «hyllende» punkter). Hovedartikkelforfatter var, i likhet med meg, ca. 17 år i slutten av 2009, og skriver (syns jeg) voksent nok til at det er humor i det (jeg liker også referansene til diskusjonen mellom Paddekaka og artikkelforfatter om sitatenes plassering). Samtidig stiller saken seg litt annerledes nå som tida har løpt ifra den og den omtalte dessuten er død. Humoren er ikke like dagsaktuell som den var, men likevel er det merkelig om vi skal slette artikler om saker som ikke lenger er aktuelle.
Personlig mener jeg at Ikkepedia skal krenke, irritere og latterliggjøre. Folk som ikke tåler det, bør holde seg unna. Artikler skal kunne stikke litt, så lenge innholdet ikke mobber noen eller blir spesielt sårende overfor enkeltindivider. Med det mener jeg at folk bør slippe å se noen de kjenner godt / er i nær familie med bli hengt ut her, kjente eller ei. Den samme beskyttelsen skal ikke gjelde meninger. En sosialist skal ikke ha rett til å fjerne latterliggjøring av sosialistiske stereotyper fordi det er «mobbing» (derimot om det ikke er morsomt, à la «haha, sosialister er skikkelig teite altså»). En kristen person har ingen rett til å kreve at vi fjerner Buddy Jesus osv. Også i kjedelige, faktabaserte leksikon må kjente personer tåle at ting de ikke nødvendigvis er så stolte av omtales. AUF-saken vil henge ved enkelte Ap-politikere, Bolkesjø («Dolkesjø») vil henge ved enkelte Frp-politikere (kanskje Hagen spesielt) osv. Slikt må de involverte bare tåle at parodieres her også. Vi bør holde oss for gode til å la det skli over i hets, men det syns jeg også artikkelforfatter i dette tilfellet har gjort.
Siv Jensen har vært flink til ikke å huske ting den siste tida, Jonas Gahr Støre er neppe den beste kandidaten til klarspråkprisen, Bjørnar Moxnes har blitt en mester i å dytte «velferdsprofitører» inn i hver eneste setning og Trine Skei Grande har gjort seg bemerka med kommentaren «æ e oppvokst i Trøndelag» (som for øvrig synes å være en nokså vanlig forklaring på ting i Trøndelag :)). Dette er det klart at de må tåle at brukes. På den andre sida har vi henvisninger til Erna Solbergs (eller Skei Grandes) vekt, som slett ikke er greit. Visst kan ondsinna humor være moro – for dem det ikke gjelder – men det skal vi ha nulltoleranse for. Innimellom der finner vi Giske-saken, som er vanskeligere. Å omtale han som overgriper eller voldtektsmann er helt klart ikke greit, mens det nå må anses som på det tørre at han ikke har oppført seg heeelt profesjonelt i møte med en del kvinner. Dette kan brukes i en morsom sammenheng om det er relevant, men man må være forsiktig med åssen man ordlegger seg – går det på den offentlige personen Giske eller går det på privatpersonen Giske? Siv Jensens tilsynelatende glemskhet er en del av hennes offentlige person, mens ryktene om privatlivet hennes absolutt ikke er det.
Grensene er i blant vanskeligere å trekke, som i Giske-saken, og jeg tror nok Moland-saken stiller i samme kategori som Giske-saken, ved at det er uklart hva som egentlig har foregått og ved at personene har fått medias søkelys i fleisen. Jeg har derfor gjort to små endringer i artikkelen: for det første gjorde jeg om «er» til «var» i ingressen, og for det andre tok jeg bort «faktapunktet» om at ingen liker T.M. (og motsatt). Jeg vil anta at disse to ville fungert som «triggere» for eventuelle pårørende som måtte finne artikkelen. Dette «faktapunktet» reflekterte et synspunkt som fantes blant en del kritikere, nemlig at Moland slettes ikke var uskyldig (noe jeg kan skjønne at pårørende kan oppfatte som at de mislikte Moland). Videre har jeg lagt igjen melding på diskusjonssida til brukeren som tømte artikkelen og spurt om hva grunnen var.
Om jeg skal konkludere, vil jeg si at det hele koker ned til om innholdet er vondt ment / slemt eller ikke. Det ser jeg ikke at det er, så jeg stemmer for å la artikkelen bli. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 7. mar. 2018 kl. 01:31 (UTC)
Jeg skal skrive "litt" kortere enn deg da jeg passer guttungen på 7mnd som er ute etter å brenne ned huset. Jeg er absolutt enig i det du sier. Mye av det hører til i Ikkenytt, men selvsagt skal man utbrodere mer i artikler enn hva man gjør i Ikkenytt-saker. Jeg fant ikke tid til å lese og deretter evaluere en eventuell sletting da jeg egentlig skulle nappe i løken av flere private grunner, og hadde derfor stor tiltro til at du kunne ta denne evalueringen. Tiltroen er langt ifra svekket. Vi lar artikkelen stå etter din mening. Takk for svært godt utført jobb :) --Yngve90 (diskusjon) 7. mar. 2018 kl. 07:44 (UTC)
Det er bare å slette Fargelappene i Telefon. --rody45 ~BC (diskusjon) 11. mar. 2018 kl. 21:51 (UTC)
Flott, da var det gjort! // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 11. mar. 2018 kl. 21:55 (UTC)
Hei, har tatt bort den linjen du spurte om på MediaWiki:Vector.css. Hvis det er noe mer jeg skal gjøre, så bare si i fra. Yayyy! (diskusjon) 12. mar. 2018 kl. 06:02 (UTC)
Takk! Da er det bare å vente noen timer og se om systemet tar til seg endringene. Det har foreløpig ikke skjedd, og om det heller ikke skjer noe etter hvert, er det nok noe som har låst seg ordentlig. Forhåpentligvis kan serveransvarlig rette opp i det. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. mar. 2018 kl. 06:09 (UTC)
Denne artikkelen vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med, hva tenker du? Skal jeg slette, sette på en mal, la den være etc.? I mine øyne er det til tider en veldig tynn linje mellom gode og dårlige artikler.
Mens jeg er her, er det noen liste for straffer, spesielt for blokkeringer? (er ofte usikker på hvor lang tid jeg skal gi til forskjellige situasjonene, om jeg skal gi advarsel eller gå rett på blokkering, gi lengre blokkering dersom vedkomne har «rulleblad» osv.) Tar du det på «feelingen», eller har du bestemt deg for hva som er hva på forhånd?-Yayyy! (diskusjon) 16. apr. 2018 kl. 15:48 (UTC)
Jeg er ikke sikker på hva som bør gjøres med den artikkelen jeg heller. Jeg tolker den som et forsøk på å gjøre narr av C-kjendis-rappere, men den mangler noe for å bli morsom. Jeg la på kubjelle-malen inntil videre.
Når det gjelder blokkeringer, tror jeg ikke det er noen liste med fastsatte straffer. Jeg pleier å regne inn antall redigeringer, plagsomhetsgrad og eget humør, men ser også på om brukeren har forsøkt å redigere i god tro eller med onde hensikter. Det går alltids an å skjele til Spesial:Blokkeringsliste, og se hva slags straffer som tidligere er blitt delt ut. Jeg pleier også å gi relativt korte blokkeringer til IPv6-adresser (type 2001:4640:fbd0:0:e5bf:721c:b549:8ce), fordi de fornyes så forferdelig ofte (hos meg er det ny IPv6-adresse hver gang jeg har vært borte fra maskinen i et kvarter, sånn at den rekker å kople seg av og på det trådløse nettet). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 18. apr. 2018 kl. 17:50 (UTC)
Kjære 9E2, kan du få ræva i gir og komme tilbake på jobb hjelpe meg med å patruljere endringene til Hypera, jeg har en håndballcup i helgen jeg kommer til å være ganske opptatt med og jeg tviler på at Hypera tar hensyn til det på merkefesten sin.Yayyy! (diskusjon) 4. mai 2018 kl. 16:50 (UTC)

TilbakemeldingerRediger

1.Jeg lagde likegodt en ny inndeling. Jeg har et liknende problem med Yngve90s brukerdiskusjon, nemlig at den er så kaotisk at jeg pleier å skrive litt her og der. Din er det motsatte, altfor organisert, så jeg må alltid tenke nøye over tittelen på spørsmålet mitt. Kanskje jeg tilslutt lager en inndeling som heter «spørsmål fra Yayyy!» for å være sikker på å ha plass.

2.Wow! Det er kjempesmart med det nye kategoriseringssytemet! For øyeblikket har jeg ikke prøvd å lenke noen sider dit, og kan ikke akkurat forstå at det vil være noen problemer (Borsett fra å huske/måtte søke opp hver enkel kommune for å finne ut i hvilket fylke de ligger) Er det mulig å gå inn senere og endre f.eks. hvilket fylke kommuner er kategorisert i (ved skrivefeil etc.)?-Yayyy! (diskusjon) 26. mar. 2018 kl. 08:08 (UTC)
Det finnes ikke Sør og Nord av Trøndelag lenger. Ref nylaget maler. --rody45 ~BC (diskusjon) 26. mar. 2018 kl. 08:27 (UTC)
Ad like (dårlige) artikler. Jeg slettet ofte den dårligste. Svært sjelden at noen reagerte på det Svææært sjelden. --rody45 ~BC (diskusjon) 26. mar. 2018 kl. 10:21 (UTC)
Sør- og Nord-Trøndelag skulle ligge inne som «gamle Sør-Trøndelag» og «gamle Nord-Trøndelag». Skal flytte sidene for å gjøre dette enda tydeligere. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 26. mar. 2018 kl. 16:29 (UTC)
Det skal være mulig å endre fylke, ja. Malen har en haug manuelt innlagte lenker, så det er fullt mulig å gjøre om på den på lik linje med de andre geografimalene. Foreløpig ligger alle fylkene inne med kommunelister tatt fra Wikipedia. Sidene som ikke fins har røde lenker, sider som ikke eksisterer i lista vil heller ikke dukke opp i den før de eventuelt legges inn manuelt. Det er to unntak:
 1. Sider med {{Norske kommuner|fylke=23}} (ekvivalent med {{Norske kommuner|fylke=Kontinentalsokkelen}}) skal automatisk dukke opp på andre kommuner på sokkelen.
 2. Sider der fylke-parameteren er satt til et ugyldig fylkesnummer, feilstava fylkesnavn eller egentlig hva som helst annet enn det jeg har lagt inn av verdier, blir automatisk plassert i Gokk fylke. På samme måte som for Kontinentalsokkelen, skal disse kommunene dukke opp i lista for Gokk automatisk.
Jeg vurderte automatisk oppramsing av kommuner for de andre fylkene også, men kom fram til at det er stor fare for misbruk, treighet i systemet og feilkategoriseringer, og dessuten at det ikke ville vært mulig å vise røde lenker for kommuner som ligger i kommunen, men som ikke har artikkel ennå. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 26. mar. 2018 kl. 16:29 (UTC)

Makan så effektive dere erRediger

Jeg ser innom nesten hver dag og er mektig imponert over laginnsatsen deres. Du og Yaaay har gjort noe inni granskauen mye jobb- nesten hver dag. Derfor må jeg si til deg og dere (nok en gang): ikke slit dere ut. Ta litt pause når dere kan og ikke anse Ikkepedia som et ansvar som du/dere er alene om. Dette er ikke en jobb! Jeg er bare fryktelig redd for at dere sliter dere ut og gir opp på et punkt. Det er derfor folk har ferier.--Yngve90 (diskusjon) 23. apr. 2018 kl. 10:53 (UTC)

Angående uakseptable brukernavnRediger

Yngve90 har faktisk omdøpt noen brukere med få/ingen redigeringer, men det er nok i de fleste tilfeller like greit å bare blokkere kontoen med det uakseptable navnet og be brukeren registrere seg på nytt. -Hypera (diskusjon) 25. sep. 2018 kl. 15:25 (UTC)

Det var jeg ikke klar over, det har ikke vært vanlig før. Personlig mener jeg det ikke er nødvendig å skifte brukernavn med mindre det er en bruker med et betydelig antall (konstruktive) bidrag. Det er like greit å blokkere og be dem registrere på ny. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. sep. 2018 kl. 17:57 (UTC)

Programmeringshjelp?Rediger

Hei, og god kveld! Jeg logget meg for litt siden inn på en IPad isteden for telefonen min, og oppdaget noe merkelig. Der hadde nemlig Hyperas brukernavn farge i siste endringer, noe jeg vanligvis ikke har på telefonen min (dette på tross av at jeg kan se ALLE de andre adminsene- og byråkratenes farger). Vet du hva problemet kan være, og/eller ser det vanlig ut for deg? - Yayyy! (diskusjon) 16. okt. 2018 kl. 18:20 (UTC)

Tipper det har å gjøre med det vi så tidligere i år, at farger ikke oppdateres mer enn én gang i måneden. Kan ikke skjønne annet enn at telefonen bruker ei eldre utgave av stilarket, fra før Hypera fikk farge. Det løser seg i så fall ved å slette nettleserens mellomlager på mobilen, men da forsvinner jo gjerne både loggen og alle innlogginger, så du får vurdere om det er noen vits. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 16. okt. 2018 kl. 18:44 (UTC)
Det virker sannsynlig. Stilarket har blitt endret for å gi 9E2s og mitt brukernavn kursiv, men det har visst ikke trådt i kraft ennå. Jeg kan ikke se kursiv i redigeringslista uansett hva jeg gjør. Selv ikke å åpne den i en "ren" nettleser fungerte. -Hypera (diskusjon) 16. okt. 2018 kl. 18:51 (UTC)
Vi står i kursiv hos meg. Det ser ut som at fra det øyeblikket noen laster stilarket, er den versjonen gyldig i én måned, ettersom instruksen om fornyelse hvert femte minutt blir ikke overholdt av serveren. Hovedspråket til Ikkepedia er bokmål, så tida fra sist versjon løper ut til noen laster nettstedet på nytt er vel aldri noe lengre enn noen få timer (siste fornyelse var 1. oktober kl. 05.40). Jeg har under innstillinger satt grensesnittspråket til noe annet, så da er jeg «i utakt» med resten av nettstedet. Under vises svaret på HEAD-forespørselen jeg sendte til serveren, med henholdsvis bokmål og nynorsk som språk. Ingen med nynorsk som valg har vært innom den siste måneden, så gyldigheten begynte derfor å løpe akkurat nå. Ved å velge nynorsk som grensesnittspråk, eller et hvilket som helst annet språk enn bokmål, vil man altså se endringene allerede nå. Resten må vente til enten 31. oktober eller 1. november (usikker på om det er en kalendermåned eller nøyaktig 30 dager). Jeg ser jeg fikk kursiv tekst allerede søndag, så jeg hadde vel flaks med datoene.
$ curl --head 'http://images.uncyc.org/w/no/load.php?debug=false&lang=nb&modules=site&only=styles&skin=vector&*'
HTTP/1.1 200 OK
Date: Tue, 16 Oct 2018 20:48:26 GMT
Content-Type: text/css; charset=utf-8
Content-Length: 5720
Connection: keep-alive
Set-Cookie: __cfduid=da56c266363f6dfd8b7810c23bf789b7d1539722906; expires=Wed, 16-Oct-19 20:48:26 GMT; path=/; domain=.uncyc.org; HttpOnly
Access-Control-Allow-Origin: *
Cache-Control: public, max-age=31536000, s-maxage=300
Cf-Bgj: minify
Cf-Polished: origSize=5950
Expires: Mon, 01 Oct 2018 05:45:13 GMT
Last-Modified: Mon, 01 Oct 2018 05:40:13 GMT
X-Content-Type-Options: nosniff
X-Powered-By: PHP/5.6.31
CF-Cache-Status: HIT
Server: buttflare
CF-RAY: 46ad62e3c353426d-OSL
$ curl --head 'http://images.uncyc.org/w/no/load.php?debug=false&lang=nn&modules=site&only=styles&skin=vector&*'
HTTP/1.1 200 OK
Date: Tue, 16 Oct 2018 20:48:44 GMT
Content-Type: text/css; charset=utf-8
Content-Length: 6132
Connection: keep-alive
Set-Cookie: __cfduid=dec6e85ad74afbeddd395c7fafc4a18de1539722924; expires=Wed, 16-Oct-19 20:48:44 GMT; path=/; domain=.uncyc.org; HttpOnly
Access-Control-Allow-Origin: *
Cache-Control: public, max-age=31536000, s-maxage=300
Cf-Bgj: minify
Cf-Polished: origSize=6356
Expires: Tue, 16 Oct 2018 20:53:13 GMT
Last-Modified: Tue, 16 Oct 2018 20:48:13 GMT
X-Content-Type-Options: nosniff
X-Powered-By: PHP/5.6.38
CF-Cache-Status: HIT
Server: buttflare
CF-RAY: 46ad6356d6c942c1-OSL
«Expires» blir ikke overholdt, så gyldigheten regnes heller som en måned fra Last-Modified-feltets verdi. Cache-Control-feltet indikerer varighet på fem minutter, som også Expires-feltet vitner om, så det er noe krøll et eller annet sted. Enten ligger feilen direkte på uncyc.org eller ikkepedia.org, eller så er det noe mislykka kommunikasjon mellom dem. Jeg kladda på et utkast til problemrapport, men kom aldri så langt at jeg fikk sendt den til Carlb. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 16. okt. 2018 kl. 21:21 (UTC)

Jeg fjerner mellommannenRediger

Hei igjen og takk for sist. Som emnet tilsier så gir jeg deg heller den e-postadressen jeg og Henning bruker for å nå Carl, da jeg ikke har snakket med han siden.. nyåret. OBS! Fjern denne revisjonen fra historikken din så snart du har lagret adressen hans. *****@********.***

Ikke forvent svat umiddelbart. Han er visstnok pensjonert (eller permittert, samma det).. mulig han vil høre med Henning angående hvor legitim du posisjonerer deg, og det kan bety lengre svartid. Yngve90 (diskusjon) 30. nov. 2018 kl. 19:36 (UTC)

Takk, da sender jeg en e-post dit når jeg får mulighet. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 30. nov. 2018 kl. 23:11 (UTC)

Språklenker og sammenslåing av brukereRediger

Hei! Takk for at du fjernet alle lenkene til den nedlagte esperantoversjonen av Ikkepedia. Så du forresten at jeg har svart på innlegget du etterlot på diskusjonssiden min? Hvis ikke, gjenposter (håper det er det riktige norske ordet for "repost") jeg svaret her:

Det er nok noen som lager ny konto fordi de tror at første registrering mislyktes, men jeg mistenker at mange bare ville bytte brukernavn («Jeg registrerer meg under navnet NoName... Fillern, jeg kom nettopp på at NoName1337 høres mye kulere ut. Ja, ja. Det er jo bare å opprette en ny konto.»). Jeg foreslår derfor at vi slår sammen kontoene med akseptable navn under det nyeste akseptable navnet (kontoer med uakseptable navn blokkerer vi uansett) og tilbyr å omdøpe brukeren til et av de tidligere navnene hvis vedkommende ønsker det. Vi bør nok begrense bruken til tilfeller der f.eks sammenhengen mellom navnene gjør det åpenbart at det er samme person — vi vil jo ikke slå sammen kontoene til forskjellige personer som tilfeldigvis bruker samme PC. -Hypera (diskusjon) 9. des. 2018 kl. 15:10 (UTC)

Er "JegErDum" et akseptabelt brukernavn?Rediger

Noen har registrert seg under navnet "JegErDum". Er det greit? De fleste navn av typen "___ErDum" må blokkeres pga. regelen mot sjikane, men "JegErDum" kan vel kanskje passere siden det er ren selvironi? -Hypera (diskusjon) 11. des. 2018 kl. 17:26 (UTC)

Heller mot nei. Ser definitivt det selvironiske argumentet, men på andre sida har ikke brukeren gjort noen bidrag ennå, og brukernavnet framstår som noe unødvendig. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. des. 2018 kl. 03:15 (UTC)
Etter at vi har trykt ut haugevis av nesten identiske formuleringer om blokkert brukernavn, tenkte jeg det var like greit å lage en mal. Som sagt, så gjort; {{bb|bannskap}}~~~~ gir:

Hei! Jeg har blokkert brukernavnet ditt fordi det bryter imot regelverket for brukernavn (bannskap). Du er velkommen til å registrere ny bruker under et nytt og bedre navn som er i tråd med reglene.
Merk: du kan redigere denne sida dersom du er uenig i avgjørelsen, men må argumentere for synet ditt før vi eventuelt gjør om på vedtaket.
// 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. des. 2018 kl. 03:34 (UTC)

Parameteren er valgfri, så om den mangler, forsvinner parentesen. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. des. 2018 kl. 03:34 (UTC)
Veldig sent svar, men takk for malen. Praktisk og nyttig. -Hypera (diskusjon) 10. jan. 2019 kl. 15:40 (UTC)

God bedringRediger

Hei. Jeg ville bare takke deg for at du sa fra om overarmsbruddet ditt og ønske deg god bedring. -Hypera (diskusjon) 8. jan. 2019 kl. 11:53 (UTC)

Takk for det! Det kan nok bli noen dager jeg ikke orker noe og det blir neppe nytt innhold fra meg, men jeg skal prøve å bistå med patruljeringa. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin)
Du har vært overraskende aktiv de siste dagene. Jeg setter selvfølgelig pris på all hjelpen, men husk at jeg er klar til å ta over om det kommer noen dager du ikke kan gjøre mye/noe - jeg vil jo ikke at Ikkepedia skal gå ut over helsa di. -Hypera (diskusjon) 10. jan. 2019 kl. 15:40 (UTC)
Takker for omtanken! Det svinger mellom overkommelig smertenivå og rein tortur, og når det er på førstnevnte, har jeg det mest av alt gørrkjedelig. Da får jeg tid til å prosessere og filtrere all den elendige galgenhumoren jeg klekker ut i torturfasen (så lang er vel gjennomslippsraten på 0,0 prosent), men også patruljere. Kort sagt har jeg altså til tider god kapasitet og ikke noe bedre å finne på, og til andre tider er jeg utrolig glad for at vi er to om jobben! // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin)
… og der innså jeg hva som hender når en signerer med bare tre tilder – tidsstempelet faller ut. Skal skjerpe meg. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. jan. 2019 kl. 08:43 (UTC)

Artikkelen "Eimund"Rediger

Jeg beskyttet artikkelen Eimund, men en anonym bruker klarte å redigere den likevel (sjekk historikken). Hva er det egentlig som foregår her? -Hypera (diskusjon) 9. feb. 2019 kl. 14:43 (UTC)

Jeg reagerte på det samme, og kan bare ikke skjønne hvorfor. Jeg så at det stod om beskyttelsen i loggen, men det var ingen advarsel over redigeringsboksen da jeg prøvde å redigere artikkelen (det er det derimot nå). Beskyttelsene er etter det jeg kan se helt identiske. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 9. feb. 2019 kl. 15:21 (UTC)
Jeg tror også at andre forsøk på å beskytte artikkelen lyktes. Jeg prøvde å redigere den uinnlogget bare for å se om det gikk, og det gikk ikke. -Hypera (diskusjon) 9. feb. 2019 kl. 16:47 (UTC)

Tekniske problemerRediger

Hei! Den nye brukeren JackEmbryo redigerte akkurat artikkelen Fiolin, og det kommer opp i siste endringer, men når jeg trykker på fiolin eller søker det opp for å se endringen kommer ikke endringen opp... Vet du hva som kan være årsaken?

 • Hva tenker du forresten om artikkelen Europris? Den er har to forbedringsmaler, og ikke verdens beste innhold...-Yayyy! (diskusjon) 24. mar. 2019 kl. 20:40 (UTC)
Det at enkeltsider «låser» seg er dessverre noe vi har hatt problemer med helt fra systemoppdateringa omkring november. Det gjelder bare artikkelsider, men er forferdelig plagsomt, spesielt når mobbing da ikke forsvinner på en dag eller to. Det eneste som hjelper er å ta tida til hjelp, for det går heldigvis gjerne ikke mer enn en dag eller to før de låser seg opp igjen. Jeg har tenkt til å sende e-post til domeneeier (har sagt det noen måneder nå, men så har det vært skjær i sjøen) og høre om han kan rette det opp.
Når det gjelder artikkelen om Europris, har den en del problemer. Jeg syns sånne tilfeller er de verste å avgjøre, fordi de kunne blitt bedre om artikkelforfatteren bare hadde orka å legge inn litt mer innsats, samtidig som det i ni av ti tilfeller ikke kommer til å skje noe som helst. Når det blir ørten slettemaler, er det noe som i seg kan bidra til at artikkelen ser rotete ut, så jeg tok bort den ene og rydda for øvrig opp i formatet på den. Jeg tror den kan stå inntil videre, men det er ikke den som skal så sist i køen neste gang det masseslettes. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. mar. 2019 kl. 23:16 (UTC)

Hei-e anonyme brukereRediger

Takk for at du gjorde meg oppmerksom på at jeg {{hei}}-et en anonym bruker. Det var et uhell - jeg prøvde å {{hei}}-e den registrerte brukeren Suppesaus, men kom til å trykke på linken rett under linken til Suppesaus' brukerdiskusjonsside i stedet, og glemte å sjekke at jeg var på rett sted før jeg opprettet siden. -Hypera (diskusjon) 11. apr. 2019 kl. 15:44 (UTC)

Da skjønner jeg, det er fort gjort. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 11. apr. 2019 kl. 17:17 (UTC)

Artikkelen IDSRediger

Jeg er enig i at gjenopprettelsen av artikkelen IDS var akseptabel fordi den hadde blitt utvidet så mye. -Hypera (diskusjon) 27. apr. 2019 kl. 23:15 (UTC)

Artikkel som ikke oppdaterer segRediger

Hei, ny bruker her. Jeg begynte på artikkelen sjøku i går og har jobbet videre med den i dag. Etter rundt klokka 10 har endringene mine sluttet å vise seg i artikkelen, men hvis jeg trykker på "rediger", er de der. I tillegg redigerte jeg artikkelen ku for å linke til artikkelen min, men der skjer det samme. Vet du hva årsaken kan være?

Rasende Mus (diskusjon) 10. mai 2019 kl. 17:23 (UTC)

At artikler "låser seg" er et problem vi har hatt en stund. Endringene har blitt lagret, og kommer nok til å vise seg i løpet av en dag eller to. Forresten, bra jobb med artikkelen!
9E2, du nevnte at du hadde tenkt å sende e-post til domeneeieren og høre om han kunne rette det opp... hvordan gikk det med de planene? Jeg forstår at det kan komme ting i veien for dem, altså. Jeg bare spør. -Hypera (diskusjon) 10. mai 2019 kl. 18:00 (UTC)
Det er det etter spørsmålstegnet som har skjedd, ja. Jeg har vært nordpå, vestpå, bakpå og ned(e )for( telling), men håper å få gjort det når jeg er ferdig med skoleåret en gang uti juni. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 24. mai 2019 kl. 23:27 (UTC)

Hei, 9E2. Dette er egentlig en oppfølger til min forrige melding. Når en venn av meg går inn på artikkelen min sjøku, står brukernavnet mitt øverst i høyre hjørne. Når han trykker på det blir han videresendt til sin egen brukerside. Jeg har samme problem på min andre artikkel, verdensrommet. Jeg regner med at alt dette er samme problem men jeg tenkte jeg burde nevne det for deg allikevel. Jeg er glad for at du satte pris på artikkelen min, forresten :^)

Rasende Mus (diskusjon) 13. mai 2019 kl. 10:56 (UTC)

Hei! Beklager altfor seint svar, har vært på farta i øst nord og vest, så jeg har ikke fått mulighet til å titte innom Ikkepedia fra en brukelig enhet (dvs. en datamaskin).
Det stemmer at disse problemene har med hverandre å gjøre. Det er en litt vel aggressiv cache-mekanisme som ligger i bånn og skaper kaos, vil jeg anta. Som Hypera nevnte, skal jeg sende e-post til serversjefen om det straks jeg finner tid til å samle inn nok dokumentasjon og formulere meg godt. Herr Serversjefen er etter sigende en travel herremann, så da bør jeg ha informasjon av verdi. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 24. mai 2019 kl. 23:27 (UTC)

Konstruktive brukereRediger

Hei. Jeg vil gjerne ta opp et sjeldent fenomen: brukere som faktisk kommer med konstruktive bidrag. I løpet av mitt første år som admin på Ikkepedia har jeg sett flere tilfeller av at noen registrerer seg, oppretter et par gode artikler, og så forsvinner sporløst. Tror du det er noe spesielt vi kan gjøre for å oppmuntre slike brukere til å fortsette (helst uten å framstå som desperate eller innpåslitne - da kan det fort virke mot sin hensikt)? Positive tilbakemeldinger er en del av grunnen til at jeg selv valgte å fortsette her, så jeg pleier å gi litt ros til nybegynnere som kommer med gode bidrag, men det ser ikke ut til å holde. Er det noe annet vi kan gjøre? Eller tror du at brukerne jeg beskriver bare har lyst til få sine to-tre artikkelidéer ut av systemet, og uansett ikke kommer til å fortsette etter det? -Hypera (diskusjon) 29. mai 2019 kl. 15:01 (UTC)

(Dette blir langt og ufiltrert)
Dette har jeg tenkt litt mye på, jeg også. Trolig er jeg den brukeren med lengst historikk her og skulle gjerne sett at det var flere. Dessverre klarer jeg bare ikke hente fram hva som dreiv meg da jeg registrerte meg for nesten et halvt liv sia, men jeg skal forsøke å resonnere meg fram til det. Den gangen, som nå, var de fleste redigeringene mine bygd på plutselige innfall, og tankerekkene har nok ikke alltid vært helt lette å følge (et personlighetstrekk som dessverre forfølger meg ellers også!). Nå var det riktig nok ikke gode artikler jeg kom med i starten, så jeg får nøye meg med å gruble åpent over spørsmålet om hvorfor jeg redigerte:
 • Det første bidraget mitt var Apple, som jeg skreiv på bakgrunn av det «hatet» jeg den gangen hadde mot Apple. I tur var dette basert utelukkende på at jeg brukte Microsoft Windows og fant ut at det eksisterte et alternativ, som da automatisk måtte være dritt (til tross for at jeg aldri hadde sett eller prøvd det). Selve dette øyeblikket husker jeg faktisk, det foregikk i 2005 eller 2006, i en Honda som nettopp hadde kjørt av fylkesveg 155 i Oslo. Jeg har vage minner om å skrive artikkelen, men ikke hva som fikk meg til å gjøre det så mange måneder seinere. Først tenkte jeg at det må ha vært fordi jeg leste en artikkel om Apple på itavisen.no, men de skreiv ikke noe om Apple denne datoen, ei heller datoen før, så jeg etter å ha søkt gjennom nyhetsbrevmappa på e-postkontoen min. Det kan ha vært dårlige nyheter om Windows Vista, eller at jeg hadde diskutert Apple med noen på skolen. Dette var imidlertid en fredag, så med tanke på tidspunktet, tviler jeg på det siste. Jeg hadde riktig nok en skoledag dette halvåret da jeg ikke var ferdig før kl. 22, men det må ha vært seinere på våren, fordi det ennå var lyst ute.
 • Mer interessant er det vel at jeg kom tilbake uka etter. Da redigerte jeg artikkelen Japan og la inn kopi av vandalisme noen hadde gjort på Wikipedia. Grunnen var at jeg hadde prosjektarbeid om Japan i lekse og gruppa mi tilfeldigvis var innom Wikipedia-artikkelen de stakkars minuttene vandalismen fikk stå. Han som fortalte meg om Wikipedia gjorde sine første bidrag med registrert bruker denne dagen, så det er dessverre vanskelig å vite om det var det som var grunnen til at jeg kom tilbake. Jeg tror det var at jeg syntes opplysningene om Japan var så morsomme at jeg bare «måtte» legge dem inn på Ikkepedia, men det er ikke utenkelig at jeg hadde blitt mint på Ikkepedias eksistens tidligere på dagen.
 • Neste (registrerte) redigering var ikke før et par måneder etter, nemlig 22. april 2007, og der avslører jeg meg med begrunnelsen «kjeder meg...». Ellers ser redigeringene ut til å ha en viss tilknytning til hva enn jeg har lært om på skolen, i alle fall ut skoleåret 2006/2007.
 • Videre bidrag kommer enten som følge av kjedsomhet, frustrasjonsøyeblikk (f.eks. DRM) eller plutselige innfall. Mye av det sendt inn fra seint 2008 til ca. 2010 bærer preg av språklig eksperimentering (og dels aktivisme), så det er nok ikke alt fra den perioden som ble sendt inn med potensielle lesere i tankene.
 • Fra et stykke uti 2009 glir det over til at jeg bruker Ikkepedia som utløp for ideer folk rundt meg ikke nødvendigvis var interesserte i. Som dette svaret vel viser, har jeg det med å bable ganske så mye når jeg først setter i gang. Det ser ut til at jeg i denne perioden i stor grad drives av ting som gjør meg oppgitt, og jeg veit at jeg også brukte Ikkepedia til prokrastinering når jeg rett og slett ikke lenger hadde ork til å gjøre det jeg skulle og trengte en pause.
 • Høsten 2010 var jeg mindre travel enn før, og var mer motivert av å skrive det jeg mente var morsomt. I denne perioden dreide det seg om et ønske om å bidra med humor. Skal jeg gjette på hvorfor jeg valgte Ikkepedia som plattform, så tror jeg det handler om at jeg ikke var aktiv på Facebook på dette tidspunktet.
 • Våren 2011 var det egentlig brått slutt. Jeg veit det har med flere ting å gjøre. Dels gikk jeg lei, dels var det andre ting som stod i huet på meg, dels var det at jeg kjøpte ny maskin (en Mac, ironisk nok) og fikk utvikle andre interesser, dels at kapasitetsproblemer for alvor hadde gjort Ikkepedia voldsomt treigt og ustabilt. Dessuten dalte aktiviteten på nettstedet generelt, noe jeg vil anta hadde en sammenheng med at de fleste administratorene var født 1991-1992 og dermed enten var ferdige med videregående eller i ferd med å gjøre seg ferdige (dette gjaldt også meg, som vanlig bruker). Da jeg så returnerte til Ikkepedia utover høsten samme år, var det fordi jeg hadde savna Ikkepedia og trengte noe fast å gripe til etter et mildt sagt, på godt og vondt, innholdsrikt år. I det hele tatt representerer Ikkepedia noe trygt og kjært for meg, men det er et stykke fra nyregistrert bruker og dit …
 • Fram til januar 2018 var det en del av og på, men generelt svært lite aktivitet. Det har i stor grad dreid seg om stress og sykdom. Jeg var i en situasjon i begynnelsen av fjoråret der jeg bestemte meg for at jeg både hadde lyst til og ville ha godt av å prioritere å skrive ut en del av ideene mine på Ikkepedia. Gjennom alle åra hadde det jo hendt seg at jeg hadde fått et innfall og tenkt «dette må jeg skrive om på Ikkepedia». Pausen min i fjor sommer handla i hovedsak om en altfor lang rekke av «jeg gjør det i morgen», inntil hele nettstedet hadde sklidd ut igjen av tankene.
Om jeg skal oppsummere, får det vel gjøres i perioder:
 • Da jeg fikk prisen som månedens ikkepedianer i 2009, var Ikkepedia ennå et nokså ungt og aktivt prosjekt, så jeg tror nok jeg hadde inntrykk av at det var et visst publikum å nå ut til. Det hjalp nok at folk i omgangskretsen/klassen kjente til nettstedet. Prisen som månedens ikkepedianer var definitivt positiv tilbakemelding som inspirerte, men samtidig hadde jeg et par hundre redigeringer før dette.
 • De ti siste åra har redigeringene mine stort sett hatt rot i det jeg har tenkt har vært morsomme ideer, helst med rot i virkeligheten. I bånn lå ønsket om å dele i håp om at de som måtte lese det finner det morsomt, med utgangspunkt i humortypen jeg er mest glad i (parodier og absurd humor med logiske feilslutninger, et uproporsjonalt stort fokus på uviktigheter og slagkraftig språk). Det har vært til hjelp å se egne bidrag sitert andre steder.
Dette koker videre ned til noen få punkter:
 • Generelt aktivitetsnivå
 • Samhold
 • Positive tilbakemeldinger
 • Skrivekløe / ønske om å dele
 • At det er moro / verdt å bruke fritid på
 • At eksisterende innhold holder et greit nivå
Skulle dette gjelde andre brukere også, tror jeg det vil være en fordel at nye brukere kjenner seg inkludert, får positive tilbakemeldinger (uten skamros så klart, takkeknappen er til god hjelp) og muligheten til å utfolde seg uten å bli pirka altfor mye på av oss administratorene. Noen faktorer får vi derimot ikke gjort noe med: samfunnet blir stadig travlere, folk er mer opptatte og stadig færre tar seg tid til å bidra til f.eks. Wikipedia (og dermed også Ikkepedia, vil jeg anta). Det har dessuten blitt så fryktelig mange kanaler å bruke, så vi drukner lett i mengden. Jeg tror nesten vi bare må innse at superaktive brukere ikke ramler innom hvert år og heller være glade for det vi får.
Et siste punkt jeg vil innom er oppmerksomhet. Jeg har inntrykk av at svært mange kjente til Ikkepedia før og at vi lå høyt på søkemotorene, men at vi nå ikke når fram (utenom til skoleunger). Avisarkivet ATEKST viser at vi var mest omtalt i media mellom 2008 og 2012. Det er vanskelig å tiltrekke seg gode bidragsytere dersom folk ikke ser oss, så det kan godt være at Ikkepedia lider av et PR-problem. Kan hende hadde det vært en idé å blåse liv i Facebook-sida og dele artikler som vil nå ut til folk (og dessuten dele oftere). Jeg mener f.eks. at IkkeNytt-arkivet inneholder en del godsaker som sannsynligvis sjelden blir lest, og det burde det kanskje vært gjort noe med. Mer enn én gang har jeg tenkt at jeg har lagd en artikkel jeg er godt fornøyd med i IkkeNytt-navnerommet, men samtidig lurt på om noen i det hele tatt ville komme til å se det, og da forsvinner motivasjonen lett. Det er kanskje det at jeg skamløst kan le av egne vitser som gjør at jeg i det hele tatt gidder. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 30. mai 2019 kl. 04:01 (UTC)

FerieRediger

Hei. Jeg ville bare si fra om at jeg skal på ferie til et sted der jeg sannsynligvis ikke har tilgang til internett, så jeg kommer nok til å være borte fra Ikkepedia ca. de neste to ukene. -Hypera (diskusjon) 8. jul. 2019 kl. 10:37 (UTC)

Takk for beskjed! Har sjøl vært svært mye uten dekning de siste dagene, men er tilbake på stabilt nett nå. Skal ta meg av patruljeringa! // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. jul. 2019 kl. 12:06 (UTC)

PC-feil:ProblemWithPCRediger

Det eR et prObleMM me pc-en min. Det vil ikke skrive ordentlig norsk. Den sier at det mangler informasjonskapsler. Nye redigeringer vises ikke på denne PC-en. Kan du hjelpe meg?? Blir unormalt glad hvis du hjelper meg, for det betyr at jeg kan skrive her på PC-en og at redigeringene mine og andres vises. Den nye revisjonen av en side vises ikke. Det har skjedd noe. Det er helt forferdelig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeg kan ikke se en revisjon av sidene. Den har klikket. Det er helt forferdelg med den stakkars pc-en min. Jeg blir ødelagt av dette! Hører du ? ØDELAGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NEI, DETTE GÅR IKKE BRA! Stakkars PC-en min! Jeg liker ikke dette her. Du må hjelpe meg, ) 9 E2, jeg har hørt mye bra om deg. Jeg liker Ikkeped oa, mens Wikipe d oa er dårlig. Ikkepedia er best, men PC-en fungerer ikke no rmalt! Svar meg, vss! Mvh --Snyche06 (Snakk |Bidragene mine 22. sep. 2019 kl. 18:31 (UTC)

Hei! Det er nok Ikkepedias system som er problemet her. For å spare på kapasiteten, har de satt på et mellomlagringssystem som er en anelse for aggressivt, og da skjer det at sider da og da «setter seg fast». Heldigvis tar det gjerne bare et par dager, så har det ordna seg av seg sjæl.
Vi har noen andre, liknende problemer også, så jeg driver og samler dem inn og skal skrive en omfattende feilrapport til serveransvarlig straks jeg har nok nyttige detaljer å gi (vi drives fra Canada på Uncyclopedias nåde). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 22. sep. 2019 kl. 23:29 (UTC)
Det ser visst ut til at det er PC-en det feiler noe. Jeg tror det er et virus- eller en bakterieinfeksjon som har infisert den. Eller det var noe med "informasjonskaffe" eller noe i likhet til dette. PC-en forrådte meg, den klikker!!! Det føles ut som om PC-en har ødelagt meg med sine spillopper. Jeg skrev om Wikipedia, og sa at den også ble kalt for Wikipedoa, fordi Wikipedo/Wikiped(a). Det kom ikke opp på min PC, men da jeg gikk inn på redigeringsmodus, så jeg det: Det stod faktisk der. Jeg skrev en melding til Hypera, og venter på svar på hans side. Det har ikke kommet ennå. Jeg tror han er innkaktus eller innaktiv eller noe sånt noe, men er ikke helt sikker på dette. Dette er et bra leksikon, bedre enn Wikipedoa, men dette PC-problemet er skadevirkende på meg. Som bidragsnyter vil jeg skrive ordentlig humor, ikke sånn barnehagetull som 79,36% av alle bidragsyterne gjør. Jeg er en fast bruker av dette. Jeg håper på svar. Mvh --Snyche06 (Snakk |Bidragene mine 23. sep. 2019 kl. 18:13 (UTC)

Jeg liker ikke dette her.

IslandskRediger

Jeg har et problem. Når man går inn på forsiden, står det på islandsk. Når jeg går inn på diskusjon, kommer sida di opp. Er det et systemproblem? --Snyche06 (Snakk |Bidragene mine 30. sep. 2019 kl. 20:02 (UTC)

Ny malRediger

Hei! Er det fortsatt liv i deg? Jeg har laget en ny mal, Mal:Sa. Malen brukes til å informere brukere om at vedkommendes artikkel er blitt flyttet til Sylinderarkivet. Bare så du er obs på det :)
-- Lemenlemenlemen / Diskusjon - Bidrag - Admin 17. nov. 2019 kl. 20:27 (UTC)

Takk for info og en stor takk for at du har tatt i noen solide tak mens jeg har vært borte! Liv i meg er det og jeg kommer alltids tilbake til Ikkepedia så lenge det er det, om enn med noen pauser når det er litt mindre liv i meg enn ønskelig. De siste månedene har vært en typisk «dårlig» periode der jeg har vært vekselvis sjuk og veldig opptatt – og så fløy tida. Trodde jeg stakk nesa innom her om dagen, men det var visst i begynnelsen av mars, det, ser jeg nå.
Fikk endelig skrudd på e-postvarsling, noe jeg trodde jeg hadde gjort for lengst, så det skal alltids være mulig å nå meg ved å skrive her fra nå av – også om jeg ikke har vært aktiv på lenge. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 7. mai 2020 kl. 01:26 (UTC)
(Eg er i nynorskhumør i dag)
Eg skjønner. Det har skjedd litt her sida sist, men ikkje så alt for mykje. Ein ny ting er at Henning oppretta ein Discord-server for Ikkepedia (som er plassert i ein stor boks på forsida vår som ikkje vises enno pga kake-problemar). Det er berre å bli med =) Ellers er ting ganske likt som i september i fjor. Håper du får litt meir energi så du kan bidra meir i framtida. Me har sakna deg! -- Lemenlemenlemen / Diskusjon - Bidrag - Admin 7. mai 2020 kl. 06:39 (UTC)

Enda en ny xx-malRediger

Mal:Pi brukes når en bruker legger inn rent politisk innhold (ikke politisk satire, her snakker vi om rene meninger som "*sett inn parti her* bør brenne i helvete!!!"). Jeg laget den med god hjelp fra Hypera. -- Lemenlemenlemen / Diskusjon - Bidrag - Admin 1. sep. 2020 kl. 17:33 (UTC)

Stengning av Ikkepedia for uregistrerte brukereRediger

Hei! Hypera og jeg har diskutert litt om å stenge Ikkepedia for uregistrerte brukere, og jeg har opprettet en forum-post om saken. Hadde vært flott om du hadde kommet med innspill om saken, siden dette er ganske viktig. -- Lemenlemenlemen / Diskusjon - Bidrag - Admin 16. feb. 2021 kl. 19:06 (UTC)