Sportsklubben Brann

(Omdirigert fra Brann)
En av de mest kjente undertøysmodellene i Brann
For "Brann", som i ild, se Brann (ild), de to konseptene er i bunn og grunn det samme!'

Sportsklubben Brann er en den eneste utenlandske fotballklubben i norsk eliteserie, de holder til i Bergen. Brann spiller etter Albert Einsteins kosmiske prinsipp "Alt er relativt, også tid, sesong og ballfølelse". Ved bruk av dette prinsippet klarer Brann å "vinne serien i år", hver eneste sesong siden etter krigen. En gang klarte de visstnok også å vinne den virkelige serien, og ble tildelt det ekte gullet fra NFF. Dette skjedde i forhistorisk tid og man har ingen skriftlige kilder fra denne tidsepoken bortsett fra noen lite informative runer på en sten hvor det står "Ka e' stillingen, leder Brann?", nøyaktig årstall eller århundre vet man ikke, men Brann-supporterne hevder hardnakket at årstallet rimer på "Ja, visst faen gjør vi det!".

I mange år var byen Bergen beriket med flere fotballag, men etter at man tok grep ble det vedtatt at Sportsklubben Brann skulle være byens stolthet.

Laget ble i flere sesonger ledet av Mons Ivar Mjelde, men Mons Ivar ble sendt til Ulven Fangeleir da laget i 2008 ikke klarte å følge opp suksessen fra 2007. I forkant av årets sesong (2009) dro klubbens ledelse sammen med Tjuaguttene Bergen nordover for å se seg om etter kapable treneremner. Kort tid etter ble Steinar Nilsen presentert som ny trener. I denne prosessen ble Steinars sponsoravtale med Lacoste avgjørende for klubbens valg. Tromsø IL var mer enn behjelpelig i å sende Steinar Nilsen til Bergen da de ikke ønsket noe bråk.

Hvorfor Brann (nesten) aldri vinner serienRediger

Konspirasjonteoretikere i Bergen har kommet frem til at det er en dyptgripende omfattende konspirasjon som er årsaken til at Brann aldri vinner serien, En annen grunn kan være at klubben består av 364 hamstere ved navn frank. En sammenslutning av NFF, UEFA, Norske dommere, CIA og Stasi, har konspirert og opprettet det ondsinnete prosjektet "Rot det til for Brann-Konspirasjonen", forkortet RBK(RævBK).

Denne konspirasjonen er så dyptgripende at det ikke er mulig å beskrive den i detalj her, men det blir sagt, at om Brann vinner serien vil det oppstå umiddelbar varig fred på jorden, ingen vil være fattige lengre, og alt annet vil være fint. Det er også derfor de svært så altruistiske Bergenserne bruker så mye tid, penger og ressurser på å få Brann til å vinne, men det er ikke lett mot en slik konspirasjon.

Det er også hevdet av en rekke klassifiserte kilder, at VIF, forkortelse for det altsigende "Vi skal drepe, ødelegge, og Invadere Bergen, og alle i Bergen som heier på fotballaget Brann, HATER BRANN!!" skal drepe, ødelegge, og invadere Bergen som de så stolt kaller "verdens vakreste land". Og også Brann som verdens beste fotballklubb. Brann er for sterke til å være et eksisterende fotball lag og landet deres for godt til å være sant, at forskere ser på Bergen som himmelen etter døden.

RBK gjorde en dårlig jobb i 2007, og Brann vant da serien. Problemet var da at 2007 ikke rimer på noe og ikke kan være med i noen sang, derfor ble ikke seieren ordentlig godkjent og førte derfor ikke til verdensfred, ingen fattige og alt godt. Dessverre, i følge kosmiske regler, rim og sagn, kan ikke Brann da vinne tippeligaen neste gang før i år 2051 - de gjør det kun hvert 44. år. Men før den tid er verden fortsatt nødt til oppleve krig, sult og naturkatastrofer samt at Brann svinger seg nedover i tabellen. nå en bra sang :D byen er bergen å laget er brann stadioen er lagt ned å ligg under vann.

I 2014, brann rykka ned til 1. divisjon da de tapte kvalik mot mjøndalen. det var dårlig, for alle brann-supporterne gråt. Men... i 2015... Brann er tilbake i Tippeligaen da de vant OBOS-ligaen.

BataljonenRediger

Bataljonen er Branns offisielle supporterklubb. Supporterklubben fungerte i lengre tid som en taktisk militær enhet, men etter at NFF la ned veto mot kniv, bluss og slåsshansker på stadionanlegg har supporterklubben gått over til å bli et rent mannskor. Byens mannlige innbyggere er pålagt minst 3 år i dette koret. Dette etter modell fra Israel (førstegangstjeneste; red.anm). Brann Bataljonen er på Topp 5 lista over største bondeklubber i landet. De sikter mot første plass på denne lista, så har de i allefall èn liste de kan toppe...

De ti bud for BrannRediger

  1. Du skal ikke ha andre lag i Norge enn Brann
  2. Du skal elske og ære klubben din
  3. Du skal holde kampdagen hellig
  4. Du skal aldri gå før kampen er over
  5. Du skal ikke vanære klubben din
  6. Du skal aldri falle for fristelsen å synge evighetssanger
  7. Du skal alltid lese aviser; kampreferat med et kritisk blikk
  8. Du skal alltid synge med på Nystemten med stolthet
  9. Du skal alltid le av kopiene fra Stormen
  10. Du skal kunne alle kveldsvisene.

Kjente sangerRediger

Den helligste av alle sangene er Nystemten. Når den spilles må alle bergensere straks reise seg legge hånden over hjerte og synge med av full hals. Nystemten blir lært til alle i Bergen på barneskolen, og man kommer ikke videre i skolesystemet før man kan den. Det finnes ellers en rekke med sanger om vinning, knusing av RBK, VIF og forsåvidt alle andre lag og opp og nedrykk. Uthengingssanger av dommeren er også viktig. Siden NFF forbød alle fotballklubber i Norge og ha voldlige sanger er det bare i Bergen at man finner slike truende sanger i ordentlig fotballånd. Den mest kjente sangen mot brann, er en sang som heter (tror jeg) Vi skal slokke brann! Det er en sang som er veldig fin(synes jeg)!Eliteserien 2018

Bodø/Glimt | Brann | Haugesund | Kristiansund | Lillestrøm | Molde | Odd | Ranheim | Rosenborg | Sandefjord | Sarpsborg 08 | Stabæk | Start | Strømsgodset | Tromsø | Vålerenga |
også Varg IL da ...

veit ikke no mer HADE