Bjørnefiske

Bjørnefiske er en sport som blir mer og mer vanlig rundt om i Norge, og det er mye mer lønnsomt og kjekkere enn vanlig fiske. Dessverre er trenger man mange elementer for å kunne bjørnefiske. Bla.må du ha tilgang på solide fjell! Bjørner er som kjent sterke dyr, og du må ta og fortøye fiskesnøret (kjetting) rundt et fjell for å ikke miste bjørnen. (Du har f. eks Danmark som et eksempel på hvor noen har prøvd å fiske bjørner uten sterkt nok fjell, så bjørnen ødela rett og slett alle fjellene.)

No Wikipedia.png
Wikipedia har ingen skikkelig artikkel om Bjørnefiske. Det ville ikke hjelpe om disse såkalte ekspertene hadde skrevet en heller.

Det finnes litt forskjellige måter å fiske bjørner på, den vanligste måten er da med kjetting og anker som krok, et agn som er godt egnet er katter, her må du være ops på at kattene er fine nok! (Bjørner er kresne dyr!) Ellers kan man også benytte seg av råmelk som agn.

Man kan også fiske bjørner med garn eller tein. Ved bruk av tein er det veldig viktig med solide teiner!

Etter at du har fisket bjørnene kan du bruke de til forskjellige ting.

  1. Du kan slakte bjørnen, spise kjøttet og lage noe fint av skinnet.
  2. Du kan sette bjørnene inn i melkeproduksjon (spesielt rosa bjørner med lilla prikker er veldig godt egent til melkeproduksjon)
  3. Du kan få bjørnene til å kjøre buss. (Det er ikke mange som vet at bjørner egner seg utmerket til dette!)

Det er da forskjell på bjørnene med de forskjellige fargene og her gir jeg som en bonus en forlaring av de forskjellige bjørnen:

  • Brune bjørner er vanlige bjørner, ganske kjedelig i grunnen!
  • Rosa bjørner med lille prikker er litt sjeldne, men egner seg veldig godt til melkeproduksjon.
  • De hvite bjørnene er sykt skumle og du bør holde deg langt vekke fra disse!
  • De grønne bjørnene er dessverre utryddet
  • Ellers har du diverse farger, og fargekombinasjoner, men skriver ikke alle her!

Dette var vel det viktigste angående bjørnefiske, for spesielt interesserte finnes det mange interessante bøker på biblioteket angående bjørnefiske!