Ananas
Ananas
Ananas
Vitenskapelig(e)
navn:
Polaes Ananae
Norsk(e) navn: Ananas
Hører til: Dyreriket
Antall arter: c.a 16
Habitat: Fruktdisken på butikken.
Utbredelse: Opprinnelig fra fruktbilen utenfor butikken
Delgrupper:
  • Ananas biter og Ananasbiter

Ananas er en type dyr som lenge var mistolket for å være en blomst. Dette var på grunn av den bustete hårsveisen som lett kunne misforståes som en del av en plante. Navnet ananas kommer fra det indianske ordet anana, som tyder "grufullt dyr". Ananasen slekter på piggsvinet.

HistorieRediger

Da Columbus oppdaget Amerika, møtte han først på ananasen. På grunn av hårsveisen til ananasen trodde han at det var en frukt og serverte den til hele mannskapet sitt. Dessverre angrep ananasen og nesten hele mannskapet døde av skadene. Likevel tok Columbus med seg ananasen tilbake til Europa, der den ble veldig populær på grunn av smaken. I 1997 ble det funnet en ananas på havets bunn. Forskere har grunn til å tro at ananasen er grunnen til at Atlantis ikke finnes lenger.

OppdrettRediger

Oppdrett av ananasen blir kun gjort i store, hemmelige gårder rundt om i verden. disse gårdene er kjent som konsentrasjonsleirer. Gårdene består av flere menn og kvinner som jobber frivillig med ananasoppdrett, og de bor som oftest i leirene selv på grunn av ananasens høye radioaktivitet. Ananasoppdertt krever stor konsentrasjon, derav navnet Konsentrasjonsleir.

 
Et skilt utenfor en konsentrasjonsleir, som advarer folk om å gå inn i området på grunn av ananasens dødelige egenskaper.


Ananas biter og AnanasbiterRediger

 
Et klassisk eksempel på ananas biter
 
Ananas biter fås kjøpt i trygg innpakning på butikken

Ananas har to underarter, Ananas biter og Ananasbiter. Ananas biter kan være veldig aggressiv og den kan ha lett for å bli sint og bite. Før i tiden fikk du kun kjøpt Ananas biter, dette førte til flere dødsfall og ulykker i hjemmet. i 2003 ble arten Ananasbiter oppdaget. denne arten var mindre i størrelse, roligere og bet lite. Etter at EU innførte Ananasbiter i 2005, gikk Ananas biter av på markedet og Ananasbiter voks fort i popularitet. i 2007 var Ananas biter nesten ikke lenger å finne på markedet i Europa, men de blir forsatt solgt noen mindre steder i Norge, Sverige og Danmark.