AirsoftRediger

Airsoft som også kalles Softgun på godt Norsk, et et lavt kalibrert våpen som etterligner ekte våpen. Airsoft er også en type sport som baserer seg på våpen som skyter luft. Denne sporten ble først introdusert i 1764, da en tysker, Adolf von Televition fant på en lek som handlet om å blåse luft på hverandre. Man fikk da en pinne med hull i som man blåste igjennom, og man tapte hvis man ble blåst i fjeset.Taperen måtte som oftest spandere brus på vinnerne.


Airsoft i nyere tidRediger

I 1987 ville et Amerikansk selskap med navn GAMMLE ERIK & co, oppgradere sporten/leken med å introdusere våpen. De eksperimenterte med forskjellige typer våpen, men ingen passet til deres behov. De fant da ut at man kunne bytte ut den ellers så farlige kulen ut med en kapsel av luft. Den ville da sprekke når den traff målet, å da sende ut luft. Sporten hadde en litten opptur, men ble fort utkonkurert av en sport med samme navn. GAMMLE ERIK & CO prøvde seg på et søksmål, men de vant ikke oppgjøret, og fikk ingen rettigheter. 1 år senere gikk selskapet konkurs.

ReglerRediger

det er noen regler i Airsoft som må følges for å kunne spille, det er som følgende:

siden det ikke etterlates merker på klær eller hud etter treff, må man være ærlig, blir man truffet roper man: gammel torsk!, legger en død frosk på hodet(for å symbolisere at man er død) og hinker ut av banen. noen ganger er det med "medic" eller "sanitet", og de kan helbrede deg. det gjør de med å ha to hender og en fot på hodet ditt i 34 minutter, mens de synger yndlings låten sin. Dette kan virke veldig inviklet for de fleste, men dette gjør man fordi GAMMLE ERIK & co mente at det ville se veldig morsomt ut. Det er også flere forskjelige spillemåter man kan prøve, blant annet: capture the fag, deathmach, team deathmach, capture the n00b og F.A.E,R!(Fags And Elephants run!)

det er bare noen av de helt umulige og drit dårlige måtene å spille på

SkaderRediger

- Avtrekkern knekker -Hvis du mister den i bakken så knekker den da og. -Hvis du skulle være så dum å bli truffet, og har på veldig stramme klær, kan du få et bittelite blåmerke.