Ikkenytt:Hamstring av is

Revisjon per 22. jan. 2013 kl. 10:32 av Rody45 (diskusjon | bidrag) (Tilbakestilte endring av Brawnyflipper (diskusjon) til siste versjon av Paddekaka)

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 28. januar 2022 nøyaktig klokka 23:33

28 april 2008 


Dette er førstehjelp

Utslag av klimaendringen

På verdensmarkedet har prisen på is steget 100 % den siste måneden. I verdens fattige land, som de fleste ligger rundt og i nærheten av Ekvator, har klimaendringene med påfølgende temperaturøkninger, gitt et sterkt økt behov for is. Ungene, og delvis de voksne, får ikke nok is å spise slik at de ikke greier å holde temperaturen nede. Feber er en tilstand hvor menneskets temperatur passerer 32 grader Celsius. Blir kroppen særlig varmere, er det ikke nok å sette seg i skyggen. Nei, is er da det mest anerkjennte midlet å bruke, og f. eks sjokoladeis er jo svært populært da.

Statistikk

Meteorologisk Institutt på Blindern fører temperaturstatistikker fra hele verden og ser at utviklingen er bekymringsfull. En spår her en økning i salg av is både på kort sikt, og i årene framover.

Bekymring

Fil:Ekvatorkrem.jpg
Dette er den typen som brukes vesentlig rundt ekvator

Dette medfører jo at prisen på den isen som er igjen stiger utrolig fort og blir uoppnåelig for svært mange. Det er jo barna en i første rekke er bekymret for. Barna er de som først lider i slike situasjoner hvor verdensmarkedet ikke fungerer og livsviktig mat og medisiner blir en mangelvare.

Rema 1000 hamstrer is

Rema 1000 er den første matvarekjeden som har tatt konsekvensen av dette og har startet hamstringen. Kapasiteten på fryselagrene skal økes 325 % bare i år. Ladebaron Reitan har instruert sine kumpaner i konsernet å kjøpe is for alle pengene. En er med på å gjøre forholdene verre og kanskje håpløse for den fattige del av verden.

Konsernet gjør sitt beste

- Vi kjøper inn nå, mens det enda er levelig innkjøpspris og temperatur her hjemme, sier Ladebaronen. - Vi vil ikke bli tatt med buksen nede i denne kampen, føyer han til. Ikkenytt har ikke hatt saker på Rema 1000 siden de kjøpte fargefjerner for å berge Operaen fra å bli gul. Se Ikkenytt:Rema 1000 kjøper fargefjerner.

Aksjon mot Rema 1000

Fil:Opptøyer3.jpg
Et forvarsel på hva som kan skje av opptøyer

Ikkenytt har den oppfatning at det kan reise seg en motaksjon mot at Rema 1000 kun tenker profitt og ikke har de sultne og varme små barnas ve og vel i tankene. Det burde ikke være fritt fram for å samle penger i lader på Lade. FY !


Tilbake til Ikkenytts forside