Elgsurfing

Revisjon per 19. feb. 2010 kl. 15:08 av Gandalv (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
En intetanende elg blir surfet.

«Elgzurfhing handler om å fhå kontakt med hulemannen i zeg zelv»

- Ari Behn om elgsurfing

«Dette er noe jeg er ekspert på, mesteparten av fritiden går med til elgsurfing i de dype Canadiske skoger.»

- Ismannen om elgsurfing

«Ah, ja. Jeg elsker å elgsurfe mens jeg røyker litt Hamster! Det vekker gode minner, som da jeg falt fra broen i Kongsbergruven oglandet på elg jeg surfet vekk på... det var tider det...»

- Gandalv etter en skikkelig omgang Mammutsniffing

Elgsurfing, Sveriges nest mest populære sport etter nasjonalsporten kuvelting, ble populært i Norge etter at Hamster-røyking gjorde sitt inntog i samfunnet. Målet med denne sporten er, i likhet med amerikansk bull riding, å holde seg oppreist på dyret så lenge så mulig, helst mens man er så beruset som mulig. Mange poeter har blitt inspirert av denne elegante sporten, og blant annet Henrik Ibsens Peer Gynt er inspirert av elgsurfing. Helge Jordal har fremdeles verdensrekord etter at han i 2012 surfet en elg inn i solnedgangen.

HistorieRediger

I spørsmalet om hvor denne elgrelaterte sporten stammer fra, er de fleste enige om at svenskene står bak. Noen kritikere mener at samene er opphavet til sporten, fordi samene har surfet på reinsdyr i hjemmebrentfylla i flere århundrer.

Historien forteller om Göran Göransson og hans familie som feiret Sveriges nasjonaldag, 29. februar, med å leke en lek svenskene kaller "kle ut elgen". Da Göran etterhvert ble brisen, og prøvde å sodomere elgen, som nå var kledd opp i et sexy miniskjørt og g-streng, fikk elgen panikk og løp til IKEA med Göran på slep. Dette var den spede starten på en sport som stadig vinner flere tilhengere i østlige strøk av Norge. Elgsurfing var også populært i Sovjetunionen, men på en litt annen måte:

«In Soviet Russia, moose surfs YOU!»

- Russisk elgsurfer om elgsurfing

«I Molde surfar I på elgen din!»

- Moldemodifikasjon om elgsurfing

«Me sister got bitten by a mööse once»

- Jon Cheese om elgsurfing

TilskuersportRediger

Da elgsurfing ble oppdaget av mannen i gata, ble det fort populært å arrangere elgsurfing-treff, der folk flest, og etterhvert elgsurfing-klubber, møtte opp for å se profesjonelle elgsurfere røyke hamster og prøve seg på å sette nye rekorder, for deretter å rope på elgen. Treffene, som ble arrangert i Norge og Sveriges dype skoger, varte ofte til langt på natt, og å rope på elgen ble tidlig et fast innslag for de fleste oppmøtte.

Da en amatørelgsurfer ble uforsiktig på et slikt treff, mistet han kontrollen, og to tilskuere ble overkjørt og kastrert av elgen han surfet. Tragedien førte til at elgsurfing ble forbudt i Norge.