Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Super Mario 64 (/~,;#@|64 Suppa Mario Rockorevy) er et plattformspill i fake 3D som ble gitt ut 6 Janusember 1969 og er en oppfølger av det superpopulære Hotel Mario, ordet 64 kommer av at det er det 64 spillet i Mario-serien (inkludert remakes og ikke Donkey Kong-spill hvor Mario har blandet seg opp i). Spillet kom ut fem år etter PirateWings som var en megaflopp. Super Mario 64 var ikke det første 3D-plattformen, de første var Tomb Raider og Duke Nukem Tide for Kill (forgjengeren til Duke Nukem Zero Tour som kom ut tre år etter Super Mario 64). Spillet ble solgt i over 9000 eksemplarer.

Innhold

SpillmekkanismeRediger

KontrollerRediger

I Super Mario 64 opptrer Mario som en retard fyr, han har fått tilbake høydeskrekken sin (i likhet med Donkey Kong dør Mario når han faller) og krabber som en baby enkelte ganger noe som er unødvendig med mindre man er for lat til å gå rundt veggen da man kan krabbe under sprekker. Mario kan ikke kontrollere sinnet sitt i dette spillet og derfor har han den uvanen å kaste ting rundt seg, slå, sparke og lugge. Mario har dårlig kondis, han kan ikke være under vann i mer enn ett minutt. Utenom alt dette er dette spillet likt de 63 forrige Mario-spillene.

MiljøRediger

Spillet starter der det forrige spillet avsluttet, i Mushroom Kingdom. I slottet til Prinsesse Peach er bildene blitt forhekset og Mario må gå inn i bildet (bokstaveligtalt) for å invadere, stjele kraftstjerner og grisebanke Bowser og sende han til Den Internasjonale Grisebanken (DIG), for Mario tror at Bowser er en gris.

HandlingRediger

Handlingen starter når Mario leser brevet fra Peach, hun har nemlig bakt sjokoladenapoleonskake til han, men Bowser kidnappet Peach og Mario ble sur fordi han trodde hun hadde lurt han. Det forklarer aggresjonen hans.

MinusRediger

Hva vi savnerRediger

Det tok ikke lang tid før oppmerksomme og misfornøyde fans med kniver og maskingevær klagde til Nintendo og fortalte at Luigi ikke var med. Sigurd Miamotto (faren til Mario og Luigi og bestefaren til Yoshi) svarte at i Hotel Mario var Luigi frekk og i Super Mario 64 ble Luigi smartere enn Yoshi og derfor kunne han ikke være med, Men Sigurd lovte å relansere spillet og da skal både Luigi, Wario, Yoshi, Kasper, Jesper og Jonatan få være med, men de tre sistnevnte var ikke sterke nok til et så avansert eventyr, så det ble bare Luigi, Wario og Yoshi i tilegg til Mario.

Hva med Weegee?Rediger

Weegee kunne ikke erstatte Luigi fordi Weegee har evnen til å forvandle alle han ser om til Weegee-er.

OppfølgerRediger

Sigurd hadde planer om å lage en oppfølger som heter Super Mario 65, men det var 63 spill mellom dem så det kom enten til å hete Super Mario 128 eller Super Mario SunShine.