Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Skolekorps

Disse driver fremdeles med korpsmusikk...

Alle foreldres skrekk!! Skolekorps er et mystisk og farlig virus som finnes overalt i alle hus og alle hjem og tar alle de som er potensielle musikere og ødelegger dem.


«Et skolekorps har det best i sitt rette element- utendørs og MANGE mil unna. »

~ Foreldre om skolekorps


Innhold

RekrutteringenRediger

Viruset fungerer på den måten at den infiserer et spedbarn etter maks 3 uker og om viruset tar overhånd så blir barnet med i skolekorps innen det er blitt 9 år. Noen mennesker er sterkere rustet mot dette enn andre og greier å hindre viruset å spre seg, frem til 3 klasse: Syntomene begynner en gang i 3 klasse på barneskolen. Da kommer som oftest det lokale korpset opp en tur på skolen, spiller noen takter med fantastisk korpsmusikk, gjerne gammel jægermarsj. Deler ut lapper skrevet med håndskrift på gult papir, som da skal leveres hjemme til foreldrene. Noen av disse blir på en mirakuløs måte trollbundet til dette gule arket og tar med seg sin 8 åring neste torsdag for å velge instrument.

Valg av instrumentRediger

Man skulle tro at søte tredjeklassinger burde få lov til å velge selv hvilket instrument de skal spille, men nei da! Det sitter en korpsdiktator et sted i dette langstrakte land som bestemmer hvem som skal spille hva. Til avledning får alle en lapp der de får skrive sine 3 høyeste ønsker, men hvem sier at det er sikkert at de går i oppfyllelse?? Alle kan jo ikke spille fløyte, tromme eller saxofon, som av en eller annen grunn er de instrumentene det alltid er flest som velger.

MusikkinstrumenteneRediger

Viruset fører til en avskylig trang til å gå og lage lyder i redskaper lagd av enten plast, metall eller tre, lyder som ødelegger en hver form for glede og lyst! Korpsdiktatoren kaller dette Instrumenter så ikke foreldrene skal tvangsinnlegge barna sine!

Her er de fleste instrumentene som kan spilles i et korps.....

 • Fløyte Minimum 12 stk i hvert korps, kun 2 av skal kunne stykkene godt og spille rent. Halvparten av disse skal også spille plastikpiccolo
 • Obo Finnes nesten ikke i norske korps, ved siste telling var det 6 stk på landsbasis. De få som finnes kan nesten ikke spille, da dirigenten tror dette er en klarinett.
 • Klarinett I et Symfoniorkester er det behov for tre slike. I Janitsjarkorps finnes det minst 10. . .
 • Bassklarinett Fremmedord.....
 • Fagott Man tror det finnes et instrument som heter det i hvert fall. . .
 • Saxofon ca 7 pr korps fordelt på sopran-, alt-, tenor- og barritonsaxofoner.
 • Kornett jo flere jo bedre.
 • Trompet samme regla.
 • Flygelhorn en stakkars 3 kornettist får hver jul utdelt solostemmen på gladejul... Brukes kun til jul.
 • Valthorn Det hornet som ser ut som et sneglehus.
 • Halvthorn Samme som Waldthorn bare delt på midten.
 • Althorn Hornet som får spille alt. Er kjent for å sovne på øvelse i midten av mai. Althornister har imidlertid den fordelen at ingen merker om de spiller feil marsj
 • Euphonium populært kalt euf(utales: juff). Ligner på en liten Tuba
 • Trombone tenor- og bass-trombone... ikke fult så mye brukt er kontrabasstrombonen
 • Bariton Forvokst althorn.
 • Tuba Det største instrumentet... mye brukt i sveitsisk polka og ompa ompa og Kaizers Orchestra. I likhet med althornister har tubaistene en tendens til å sovne på øvelsen i midten av mai.
 • Trommer Bråker
 • Ting som lager lyd Perkusjon. Se onomatopoetikon for videre forklaring.

Musikken Skolekorpsmusikk er en egen sjanger innen musikkhistorie Alle har hørt klassikerene(i prioritert rekkefølge):

 1. Power
 2. Gammel jægermarsj
 3. Lille Norge
 4. Sax Atack
 5. Ja Vi Elsker
 6. Ola har en liten bil (for 6 fløyter)
 7. Bb dur natura, unisont 8 stemt i 7,5/19 dels takt....
 8. Mamma Mia
 9. GardeMarsjen
 10. Radetzy marsj

UniformeneRediger

Hva er vel tøffere en uniformer?? Som ikke passer, er enten altfor store eller så trange i livet at du må begynne slankekuren 1 år i forveien. For å ikke glemme at de klør noe infernalsk, da de er 37 år gamle og laget i ull. Perfekt i 25 varmegrader og marsjering på17 mai, Regn har litt av samme effekten. De mest brukte fargene: Rød, rød, rød, sort, blå, hvit, grønn og grå...Selvfølgelig i diverse grusomme kombinasjoner....

SlutteRediger

Det krever sterk avlasting for å bli kvitt et slikt virus, men det gir seg ofte etter 10 år på sitt høyeste, men ikke alltid, og kan være dødelig. De to eneste kurene mot viruset som er bevist virkningsfulle er tårene til Chuck Norris, og tvangsinnlegge av barnet til den lokale kulturskolen der det vil få bratsj eller engelsk horn undervisning. De stakkarane som ikke greier å slutte innen 10 år, har en tendens til å begynne på musikklinja der viruset muterer i to retninger.

 1. De uheldigste, velger å fortsette med instrumentet og bli profesjonelle. Leve av musikken...lmao
 2. De heldige, nekter å se på et musikkinstrument etter 3.klasse.

Vil du vite mere?Rediger