Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Os kommune (Hordaland)

«Chuck Norris og MacGyver kommer jo fra Os»

- Terje Søviknes, Ordfører (FrP) i Os

Os en liten landsby rett utenfor Bergen.

Blåfargen blir gjort grønn av solen i en spesiel vinkel. Det skjer i takknemlighet mot Norsk Tipping. Norsk Tipping bestilte en treningsanleggg for lommetennis som en idrett. Anlegget kom med en dommerskole, og ble anlagt på Søfteland, i Bjørnafjorden Kommune.

Innhold

IntroduksjonRediger

På Os er det vanlig med ankertatoveringer, eller "tattisar" som de innfødte kaller det. Det er også vanlig å bruke traktorer til fremkomstmiddel. Hvis de innfødte heller velger å være litt mer tradisjonelle, kan de også velge å ta i bruk hest og kjerre. En annen ting man bør være obs på hvis man har tenkt seg en tur til denne lille bondelansbyen, er at alle går veldig fort og det er lett å bli overgått hvis man ikke ser seg for. Dette tilfellet gjelder selvfølgelig kun dersom det er noen på gatene i det hele tatt. Os er et veldig merkelig sted å bo, men dersom man har hytte der, går det helt fint. Noe annet som dette bondestrøket er kjent for er at det er et veldig farlig sted for Bergensere (og egentlig alle andre som ikke bor på Os og ikke er kjent med alle de "strange" skikkene og tradisjonene)! Os regnes nesten som en eget land, og de har en egen religion. Det mest hellige stedet på Os er Osbadet.

De InnfødteRediger

De innfødte på Os vet ikke helt hvordan verden har blitt og de bruker derfor masse bondeutstyr. De kjører traktor på veiene og har høner som kosedyr. Kyrne er selvfølgelig også viktig for alle osingene som vil spise noe annet enn gress. Et vanlig ord for å beskrive de innfødte og alle tingene de eier er "harry" (de har harry biler, harry klesstil, harry tattisar, harry venner, harry språkbruk, harry hus, harry hester, harry kyr, harry høner og Harry Potter). Det er derfor lett å skjønne at de fleste guttene (og noen jenter) heter nettopp; Harry. Så var det stirringen. Alle osinger stirrer.. ustoppelig, capish? Og uansett hvor mye man prøver å stirre tilbake, så bare fortetter de å glo som om det var verdens undergang.

BåtlivetRediger

De fleste osinger har vel egentlig ikke båt, men hvis de har båt, så er det kun et ord å beskrive den med; harry. Enten er den gul eller så har den et eller annet harry navn som gjør at alle kvepper og kjapper seg vekk før de får tid til å se på den. Bergenserne som har hytte på Os har derimot helt fine og normale båter.

MilitæretRediger

På Ulven Leir foregår utdanning av rølpete HV-soldater. Her lærer unge menn å drikke hjemmebrent rett fra apparatet. Det kan være forbundet med fare å legge søndagsturen til området rundt Ulven Leir, da det skytes med skarpt i tide og utide. Skuddsikker vest kan lånes i vaktbua, om man kommer seg uskadet dit. I området rundt Ulven Leir er det et rikt utvalg av narkotiske sopper, bl.a. fleinsopp.

Fysiske lover i Bjørnafjorden (BF) KommuneRediger

I Norge kan gardiner hindre innsyn til folks stuer. De fysiske lover gjør seg anderledes i BF. Derfor må enkelte beboere ha tregjerde rundt eiendommen. Det gir ingen grunn til begeistring, for kommunen betaler. På grunn av fysiske lover er Søfteland beste sted for kappgang. I senere tid konkurrerte (daværende) Os og Fusa kommuner mot Holtålen om et nytt idrettsanlegg. De fysiske lovene vant for den nye kommunen (se tekst under kommuneemblemet).


Det kjære og langstrakte landet vårt har mange kommuner du aldri har hørt om.
Det er fortsatt altfor mange til å få plass i tabellen, så du får greie deg med dem som ligger i Hordaland.

Kommuner i Hordaland fylke

Askøy · Austevoll · Austrheim · Bergen · Bømlo · Eidfjord · Etne · Fedje · Fitjar · Fjell · Fusa · Granvin · Jondal · Kvam · Kvinnherad · Lindås · Masfjorden · Meland · Modalen · Odda · Os · Osterøy · Radøy · Samnanger · Stord · Sund · Sveio · Tysnes · Ullensvang · Ulvik · Vaksdal · Voss · Øygarden
Dagens fylker:
Akershus · Aust-Agder · Buskerud · Finnmark · Hedmark · Hordaland · Møre og Romsdal · Nordland · Oppland · Oslo · Rogaland · Sogn og Fjordane · Telemark · Troms · Trøndelag · Vest-Agder · Vestfold · Østfold

Territorier:
Gokk · Kontinentalsokkelen · Jan Mayen · Svalbard

Tidligere fylker:
Bergen · Nord-Trøndelag · Sør-Trøndelag