Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Odd Nerdrum

Odd Nerdrums Selvportrett og gylden stakke.

«Min er større»

- Jonas Lie på spørsmål om Odd Nerdrums

Odd Olaf Nerdrum er en noldus og kjent norsk ketchup-maler som slo igjennom da han poserte for bladet Blikk iført bare en kjortel. Dette bildet er senere blitt kjent som "Selvportrett og gylden stakke". Det ble starten på en ny epoke i Norge hvor det ble inn med glamour-modeller.

Nedrum går stort sett rundt i en kjortel uten noe under. Ifølge kunstneren selv skal det åpne for luftige tanker. "Som seriøs kunster er det viktig å holde caput minor kaldt!".

Nerdrum i fjortisalder.

Etter den berømte Idun-utstillingen i Sirdal i 1994 hvor han blant annet tok opp sennepens symbiose med ketchup og rolle som lillebror til ketchupen, var det lenge stille fra geniet. Han lanserte det berømte bildet "Foodfight" i 2004 i forbindelse med den amerikanske valgkampen - et bilde som viser John Kerry stå og sprute Heinz ketchup på George W. Bush mens hans kone står og ser på.

I 2006 flyttet han til Island for å få nye impulser og oppdage nye ketchup-merker. Han uttrykte til dagsavisen "Norge i går" at det gjaldt å utvide sin horisont.


LivRediger

Odd Nerdrum ble født i 1973 i en taxi på vei til rikshospitalet i Oslo. Nerdrums foreldre døde kort tid etter hans fødsel og Nerdrum vokste derfor opp sammen med sin eldre bror og en katt som Nerdrums foreldre hadde tatt med hjem som middag. I 1984 flytter Nerdrum for seg selv og bodde på et hospits i Voss, her malte han sitt første bilde, kalt "Mi Peni". Nerdrum bodde i Voss i hele 3 dager og reiste deretter videre fordi han kjedet seg. På NAV i Lillestrøm møtte Nerdrum en pinsevenn som gav ham hans første kjortel. Nerdrum har fortsatt denne "trenden" og går fortsatt med kjortel den dag i dag. Det var først i 1994 at Nerdrum slo igjennom, med sitt maleri "Selvportrett og gylden stakke". Dette maleri fikk til tross for sin popularitet mikset tilbakemelding fra kritikerne. Ane Dahl Torp uttalte at "han er søt men kunne gjerne stelt seg litt nedentil". Kort tid etter holdt han sin berømte Idun utstilling i Sirdal, 1994. Denne utstilling skapte mye oppstyr fordi den blant annet portretterte homofile dverger som lekte seg med Thousand Island dressing. Nerdrum giftet seg i 2005 med den kjente sangeren Prince. I 2011 ble Nerdrum beskyldt for skattebedrageri, han hadde i løpet av årene snytt staten for 24 kroner og en pakke brunost. Dette resulterte i at Nerdrum ble dømt til 20 års fengsel som skal sones i Jugoslavia. Han ble også stemplet som en noldus av den norske stat. Etter dette forsvant mediedekningen av Nerdrum fullstendig. Nerdrum ble sist observert sammen med sin homofile ektefelle i Sverige under innspillingen av Skavland.

ArbeidRediger

Odd Nerdrum har i løpet av sin karriere klart å male 5 bilder, hvorav samtlige portretterer ham selv med blottet underliv.

Odd Nerdrum ble nektet retten til å male i fengsel fordi den norske rett mente dette kunne brukes til hans fordel. Odd Nerdrum er kjent for sine graveferdigheter med pensel og retten fryktet derfor at han skulle grave seg ut av fengselet eller rett og slett ha det gøy.


FaktaRediger

  • Odd Nerdrum er jomfru.
  • Det er ofte blitt sagt at Nerdrum har et ansikt som bare en alkoholisert pedofil far kan elske.
  • Nerdrum fikk sin første kjortel i 1984 og har siden den gang kjøpt to kjortler.
  • Odd Nerdrum bruker rester av sin gamle katt som et hodeplagg.


 
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.