Monarki (Monarkus Syphilius) er en svært sjelden sykdom. I dag er det kun en håndfull mennesker i Norge som er smittet.

SmitteRediger

Monarki blir som oftest videreført gjennom dårlige gener som følge av innavl.

SymptomerRediger

 
Tilfeldighet?

Hvis noen blir smittet av monarki, vil offeret først og fremst få en krone-lignende byll på toppen av hodet (Det skal bemerkes at de fleste monarki-rammede fjerner denne byllen hver dag, utenom ved formelle anledninger). Etter at den første byllen har vokst frem, vil offerets etternavn etterhvert råtne og falle av. I de fleste velstående land vil offeret få tilbudt en protese i form av "Rex". Når etternavnet har forsvunnet, kommer et symptom som har blitt funnet hos alle tilfellene, nemlig henvendelse i tredje person. Sykdommen har ikke bare innflytelse på den rammede, men også de rundt. Alle som snakker om eller til en monarki-rammet, må omtale personen i tredje person. De rundt vil også få stor respekt for den rammede, og har ingen problemer med å la den styre landet deres. Etterhvert som sykdommen får herje fritt, vil den rammede utvikle en slags form for leddgikt, som minsker vinke- og snakke-ferdighetene. Noen av de rammede sies å ligne svært på en spesiell art pingviner, men forskere sier dette kun er en tilfeldighet.


Prinsesse Ragnhild-syndrometRediger

Hvis ikke sykdommen blir kurert, kan den rammede utvikle det enda sjeldnere Prinsesse Raghild-syndromet. Hvis dette utvikler seg, vil den rammede bli svært plagsom, få en utrolig trang til å kritisere andre, og den rammede vil eventuelt migrere til Brasil.

KureringRediger

Det eneste som kan kurere monarki, er enten at den rammede finner seg en make som ikke er smittet (gjerne en klysete forfatter som ikke kan å uttale bokstaven s), eller å la de rammede være, til resten finner ut at de ikke skal bry seg om dem og dermed "avskaffe monarkiet" (denne frasen er slang som brukes av forskerne ved monarki-instituttet om å utlove skuddpremie på smittede).