Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Lurium

Proffesor Ledwin Slatters, fotografert før han ble fargelagt og utstyrt med bollekinn i 1973

Lurium (Lm) (også kalt curiumumulium spektral) er en legering med curium (Cm) og umulium (Um) som hovedelement. Den inneholder vanligvis 10-49% curium. Lurium finnes ikke naturlig på jorden, men kan ytterst sjelden forekomme i meteoritter. Det ble blant annet funnet en stein i Mexico, denne var det lite curium, og var innsmurt i hestebæsj. Men en mer kjent leteaksjon i 1981 ble en slik meteoritt oppdaget i Midtskill kommune i Nord-Agder under en utgraving ledet av professor Ledwin Slatters. Proffesor Ledwin Slatters lider av en forferdelig sykdom kalt forkjølelse.


AnvendelseRediger

 
"Enklere blir det rett og slett ikke" - Ledwin

Lurium i seg selv ansees for å være verdiløst, men rent curium er godt egnet til å helbrede influensa. Det går dessverre ikke an å skille curium ut fra lurium som inneholder 50% eller mer umulium. Årsaken er like enkel som den er velkjent, men vi har likevel valgt å vise den slik at artikkelen skal se litt stilig ut.

Man finner vanligvis alle mulige andre ting før man finner meteoritten. Gravlaks, svarte penger og andre mystiske steiner.


    Denne artikkelen trenger å forbedres  
Denne artikkelen trenger mer saus. Det trengs alltid mer saus.