Kaizers Orchestra


«Dei e jo grætla go'e altså.»

- Stavanger anonym.

«Orkester- og hornmusikk er da alltid trivelig.»

- Jonas Lie om Kaizers Orchestra

«Øl, sex og hornmusikk!»

- Jonas Lie om Kaichers Orzetsra etter et par øl.


Kaizers Orchestra (K4153R5 0RCH357R4) er et Vazelina Bilopphøggers-coverband fra McDonald'sKlepp. Det ble startet den 11. september 1708. Etter brannen på Stiklestad i 1800, skiftet bandet beite og ble et haiku/beatnik band på fulltid. Kaizers Orchestra har byttet medlemmer mange ganger, fordi mange av medlemmene, derav 20 narkomane, døde som et resultat av manglende innvandrerkort. Mange av tekstene til bandet er inspirert av å gå ølbukk på Bryne.

Flere av bandmedlemmene har en forkjærlighet for nakenbading og sitter også i styret for Norges Naturistforening. Sangen "Eg e'kje naken, eg e fri!" ble skrevet spesielt for N.N. sin kampanje "La oss ta av oss klærne!" som skulle fremme et lovforslag om å kunne gå naken uten å bli rettsforfulgt. Samarbeidet ble derimot tonet ned da det ble rapportert om en som mann stod i flere timer utenfor Språkdepartementet kun iført brødsko. Flere vitner vil ha det til at dette var et av hovedmedlemmene i styret.

Kaizers Orchestra er dessuten det eneste bandet fra Norge hvor Helge Omen spiller pumpeorgel. Andre kjente medlemmer av bandet er ekstremkommunisten Ted Winters og mannen som ble spyttet ut av gapet til Geir Zahl, nemlig Helge Risa.

Ellers var Kaizers med i kåringen om norges mest kosete band, men tapte mot blant annet Mayhem.


Zahl og Ottesen i kjent positur.

AlbumRediger

 • Bomba til du dør(2001)
 • Evig Dean (2003)
 • Låve at Veien(Live 2006)
 • Verdige Demoer (2009)
 • Violeta Violeta Violeta Violeta Violeta Violeta Vol 1. (2011)

MedlemmerRediger

Medlemmer har stort sett kommet og gått (mest det siste, egentlig) gjennom bandets karriere. Per dags dato består bandet av følgende medlemmer:

Janove Ottesen (kunstnernavn: Janove Ottesen Kaizer): Sang, tamburin, banjo, blind vold og kasser med gitarer. Janove er det eneste medlemmet i bandet som også var til stede under reformasjonen på 1400-tallet selv om han skal ha sittet på do med diaré det meste av tiden.

Geir Zahl (kunstnernavn: Broren til Jan Zahl Kaizer): Nystemt Zithar og diverse gutterale lyder. Grunnla bandet sammen med sin far, Dr.Mowinckel, Janove og julenissen på en dårlig fest. Har skrevet mange sanger for bandet, men enda flere for Justin Bieber. Bandets sterkeste medlem og spirituelle overhode.

Einar Gelius (artistnavn: Einar Kaizer): Kirkeorgel. Opprinnelig hyret inn som trommeinstruktør, men måtte overta orgelet etter at gamleorganisten Ola Kåre Risa låste seg inne i ett kjøleskap (det er iallefall den offisielle historien)

Terje Winterstø Røthing (Artistnavn: Terje Winterstø Røthing Kaizer): Trekkspill, stratoskaster og falsettsang. Terje er nok mest kjent for sine utallige sideprosjekter som gangsterrapensamblet Pryl, dansebandet Skambankt og bluegrassbandet juling. Blir psykotisk når han hører ordet "mokkamann", noe frontfiguren i Plumbo fikk erfare da Røthing gikk til angrep på ham med en halvliter. Skiftet navn etter at han giftet seg i 2006, før det var han mest kjent under sitt pikenavn, Hilde Winterstø Røthing.

Øyvind Storesund (Artistnavn: Store krøllekaizer): Kontrabassing i verdensklasse. Storesund er nok mest kjent fra Dubstepbandet Cloroform fra Reykjavik, der han også vokste opp, men han har i perioder spilt både kontrabass, kontra og bass i Kaizers. Har en fortid som tømrerlærling og driver til vanlig en barnehage i kjelleren sin sammen med Geir Zahl og Morten Abel

Rune Kaizer (artistnavn: Rune Kaizer): Et trommesett til 50 kroner, more cowbell, et stort, blankt askebeger. Frimurer fra Sunnhordland som lærte seg å spille trommer av Einar Gelius under en gudstjeneste like etter reformasjonen. Ble tidlig spådd en lysende karriere som trommis av folk som Martin Luther, Morten Harket, Kanye West og Martin Luther King. Trives best når han er i nærheten av store gulljeder, raske luksusbiler og blondiner med silikonpupper. Har gitt ut 15 soloplater, én for hver tromme i settet sitt, og har over 2000 søskenbarn og nesten 100 tanter og onkler, fire foreldre og rundt 13 besteforeldre.

FansRediger

Fansen kommer alltid foran musikken. Kaizes Orchestra har faktisk et enormt fans-problem, ettersom fansen danser ompa til de dør. Derfor spiller de hundrevis av attenårgrensekonserter hver gang de slipper plate, slik at nye folk kan tilfeldigvis kjøpe plata/platene deres i påvirket tilstand. I det siste har det virkelig begynt å skorte så mye på fan-emner at de har måttet fiske i utlandet. Men fansen er best, og Kaizers er best. På en gang.

Kaizer Orchestra har veldig mange fans. Dette er ikke løgn.

TeksterRediger

Det finnes ingen nedskrevne tekster noe sted. Har du et utrolig godt språkøre som også forstår jærsk, og lyst til å hjelpe oss med å etablere et arkiv? I så fall, send en epost til [email protected]_riksmaalungdom.nu

SitaterRediger

 • "Sjakalen har alltid rett. Til og med når han tar feil"
 • "Boldiner høres spennende ut."
 • "I don't know, I'm a cat."
 • "If I tell you, then I have to kill you"
 • "Tora er fin, bli min"

DiskografiRediger

 • Blod og tårar - En ungdommelige hyllest til Bjørn Eidsvåg
 • Sympatiske Nils (I morgen)
 • Fergalicious/I want your babies!!11 (2001)
 • Evig Dean (2003)
 • Stolpesko (2005)
 • Mr Kaizer and the Gay Lords (2008)
 • Never say never (1900)

Se ogsåRediger