Jimmy Page

Jimmy Page, også kalt Jam on page, som betyr «syltetøy på (papir-)siden». Grunnen til dette navnet er at han var så klomsete.

Jimmy Page er ikke bare kjent for det. Han var med i Led Zeppelin på 130-tallet før Jesu fødsel, altså 128 f.Kr. Han ble fødd november 154 f.Kr. Den eksakte datoen er ukjent, for foreldrene var noen retard-dverger, nærmere bestemt Gnafsegnomer, som de ble kalt på den tiden. Page kom fra Kaledonia (nå Skottland), han var derfor en kelter (-oldtids skotte)

Likevel lignet Jimmy Page ikke på en gnom. Han var over 170 cm høy! Han blir da kvalifisert som en «gammel-rocker».


Klomsete oppfinner av gitarenRediger

Page var klomsete, men likevel var han må en måte musikalsk. Han kunne ikke blåse, så et blåseinstrument var helt utelukket. Han hadde noen pinglete armer, så trommer var ikke noe for han. Da han så på de vibrende fingrende hans, fant han ut at et nytt instrument måtte gjøre susen. På en eller annen måte lagde han den moderne gitaren, med langt gitarhals, teknologisk gitarhode og forsterker. Han fikk laget sin første gitar på hans 12-årsdag, men han var så klomsete at han «heiv» den over Hadrians mur. Muren var en stor vegg, som romerne hadde lagd, av ordre av keiser Hadrian. Hadrian var egentlig en pedo-nekro-homofil, men det er en annen sak. På den andre, romerske siden så negeren Jimi Hendrix gitaren. Og han begynte å spille. Uheldigvis hadde han ikke en forsterker, og Hendrix har da fått æren av å ha laget den første akkustiske gitaren.

Første gitarRediger

Da han var 14 år lagde han seg to nye gitarer, to elektriske, en Fender Telecaster og en Gibson Les Paul. Navnene kommer av Pages læremester i ledninger, Sønn av Gibh, idag Gibson, og snekkerlæreren, Fandou-Ehr, eller Fender.

Foreldrene fattet ikke hva han trengte en gitar til, for han var så klomsete, men klomsheten visste seg å være en fordel. Han laget en helt ny stil med gitarer. Han ble ekspert på cello, banjo og gitar( Han hadde funnet opp cello og banjo også). Folk ble interessert i han rundt 126 f.Kr., da hadde han allerede spilt konserter for muntre keltere. Led Zeppelin fikk han med i bandet i slutten av 127 f.Kr.(ikke helt sikre). Johán Bon Ham (idag John Bonham) var han som lokka han med. Navnet betyr rett og slett «Johannes, så god skinke!». Navnet var ikke så vanlig i Kaledonia. Led Zeppelin hadde også Robb En Plante (idag Robert Plant) på vokal, og Hjopp Paa Jonéz (idag John Paul Jones) på bassgitar. Jimmy Page regnes nå som en av de mest kjente og sære gitaristen i oldtiden. Han var også den første gitaristen i verden. Han har også æren av å oppfunnet ukuleleen.

Jimmy Page var også god på akkustisk gitar, som han fikk kjøpt i Britannnia av gitarhandleren Hendrix. Han likte også leverpostei med biter av bacon.

Kjente sangerRediger

Se - Led Zeppelin


DødRediger

«Hva? Jimmy Page er vel ikke død?»

-

Fantomet om Jimmy Page

«Jimmy Page er ikke død.»

-

En kjedelig wikipedianer om Jimmy Page


    Denne artikkelen trenger bilder  
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!