Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Intelligent design er en vitenskapelig teorilivet, universet og alt. Intelligent design er til forveksling identisk med kreasjonisme, men mens kreasjonistene mener at Gud skapte verden, mener ID-erne at den ble skapt av en intelligent designer.

KritikkRediger

Motstandere av intelligent design har hevdet at livet inneholder opptil flere designfeil, og at designeren derfor ikke kan være særlig intelligent. Disse viser til uintelligent design som en mer sannsynlig forklaring. ID-ernes svar på dette er at designeren kanskje hadde en dårlig dag, eller hadde drukket litt for mange øl før han skred til verket. Øl er jo selvsagt perfekt designet, noe som styrker teorien ytterligere. Bakrus er et resultat av dårlig designet øl, som ble skapt etter Skapelsen.

Fra et annet hold så har det kommet innsigelser om at det ikke finnes noe som tyder på at det skulle eksistere intelligent liv på jorda.

Se ogsåRediger

Evolusjon

Kreasjonisme

Uintelligent design


 
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.