Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Hvordan:Skifte Lyspære

Questionmark.gif Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?

Vi har alle det problemet at lyspærene i huset vårt slutter å fungere etter en lengre stund, noe kortere dersom man ofte har små drittunger med hobby å trykke på lysbrytere søte barn på besøk. Dette er dessuten ett problem det er vanlig å utsette å gjøre noe med, før veldig mange av lyspærene har gått, og du sliter med å finne diverse rom i boligen din. Frykt ikke, alle dere fortvilte nordmenn, deres vennlige, lokale Ikkepedia er på saken. Vi presenterer derfor en guide; «Hvordan skifte lyspære» for å hjelpe nettopp dere.

Metode #1:Rediger

Dette er en enkel guide for å gjøre det selv

Ting du trengerRediger

  • En telefon (med lommelykt)
  • Bruksanvisning for «vanlige hjemmeproblemer»
  • Eventuell stol, stige, småbarn etc. til å stå på dersom lyspæren er i taket
  • En brødskive med leverpostei toppet med pent hakket paprika (hvorfor kommer vi tilbake til senere)
  • Et SIM-kort
  • Masse penger på SIM-kortet (kommer tilbake til det også)
  • Softis

FremgangsmåteRediger

Først må du ta telefonen i den ene hånden, og bruksanvisningen i den andre. Prøv en stund å late som om du faktisk forstår hva som står i bruksanvisningen. Etter en stund (30 min til 1 time) med intensiv studering av bruksanvisning og lyspære, og mislykkede forsøk på å gjette hvilke deler som er hva, gå rolig ned fra stolen, legg fra deg bruksanvisningen, og ring noen som kan gjøre det for deg billig. Når du har gjort det, legger du fra deg telefonen, før du går inn på kjøkkenet, åpner kjøleskapet og spiser den deilige leverposteiskiven din med hakket paprika siden man fort blir sulten av å fikse og ordne ting hjemme.

Så er det bare å sette seg i en stol med softisen til dessert (Som ble strøket fra lista av en eller annen grunn), og vente på polakken eller elektrikeren. Et voilà! Lysene i huset ditt fungerer. (Det kan forresten være en god idé å ta ut penger, noe vi burde nevnt lengre oppe, men pytt sann, alle gjør feil.)

Metode #2Rediger

Dette er egentlig metode 1, bare at du ringer elektrikeren med en gang.

Uansett om du velger metode 1 eller 2, er Ikkepedia glad for å kunne hjelpe! Dersom det er noen andre ting du trenger hjelp til, har Ikkepedia mange andre gode guider i tillegg til denne. God fornøyelse!