Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Hvordan:Havne i fengsel

Questionmark.gif Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?

Hei! Og velkommen til dette lynkurset i Hvordan å havne i fengsel. Vennligst sitt rett på stolene, og ta tyggegummien ut av munnen. Nå gjør du som jeg sier, Olaf. Som sagt: I dette kurset, skal vi lære hvordan man kan havne i fengsel fortest mulig, og så lite smertefullt som mulig.


Det første vi skal spørre oss selv, ja, du også, Olaf, er Hvorfor vil vi havne i fengsel? Det er jo selvsagt en selvfølge. I fengslene er det bedre forhold enn på de fleste gamlehjem og skoler. I fengslene kan du også få møte nye venner, og ta en ny utdanning. Og om du bestikker vaktene (og dommeren som sender deg i fengsel) kan du slippe ut når du vil. Er dere klare nå, folkens? Det er bra.


Hvordan skal vi nå greie å komme oss inn i fengslene? Noen som vet svaret? Ikke det? Ikke du heller, Olaf? Jo, vi skal gjøre det minst mulig smertefullt, og så morsomt som mulig. Vi skal begå et lovbrudd som på fagspråket kalles stripping på åpen gate. For at dette skal lykkes, må dere finne et sted som er tett befolket, og hvor det ofte er politimenn. Vi skal ta utgangspunkt i Norges hovedstad, Oslo. Da stiller vi oss selvsagt opp rett utenfor Slottet. Er alle med så langt? Det er bra, Olaf. Nå skal vi begynne å gjøre lovbruddet. Før dere stiller dere opp foran slottet, har dere selvsagt tatt av dere alle klærne, og nå står dere med bare en frakk utenpå kroppen deres. Du tar med deg en bærbar CD-spiller, og spiller noe sexy musikk. Mens musikken spiller og går, tar du av deg frakken, og skriker utolererbare ting som "Valget i høst var bare en bløff!" og "NKP vil regjere!" og liknende politiske utsagn. Hvis du er av den musikalske typen, kan du også synge krigsslageren "Hitler, has only got one ball!" for full hals.


Når så det kommer en politimann, skal du motsette deg arrest, mens du slår ham med en pariserloff du har gjemt i de romslige... eh... lommene på frakken. Deretter skal du bite ham i venstre øre. Da løper han forhåpentligvis gråtende vekk for å hente forsterkninger. Når denne forsterkningen kommer, skal du overgi deg så lett som bare det.


Er det noen spørsmål nå når vi har kommet så langt? Ikke deg en gang, Olaf? Nei, vel. Neste dag, blir dere tatt ut av arresten dere er i, og bragt til nærmeste rettsal. Du får utlevert en egen advokat. Denne skal du skjelle ut, mens du stikker ham i låret med en rusten gaffel. Han vil da gå forvirret og sint sin vei, og du vil mest sannsynlig aldri se ham igjen. Deretter skal du skjelle ut dommeren på samme måte som med advokaten. Dette vil føre til at vakten tar deg med vekk, og hvis du er heldig, vil du få over ett år i fengsel.


Dette var da enkelt, var det ikke? Eller hva, Olaf? Ikke det? Nei, vel. Men gå ut og prøv. Og når dere er løslatt, skal vi ta neste kurs, Hvordan slippe ut før tiden. Inntil da: På gjensyn!