Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Hvordan:Drite på jobb

Herligt, herligt, men farligt, farligt.

Å tømme tarmen på jobben er en risikabel affære. Mange er redd for at medarbeiderene deres skal oppdage at de sniker seg unna for å slippe hekken til, mens andre er så råtten innvendig at bedriften må stenge ned for dagen hvis de så mye som våger å tenke på å drite på jobb.

For å detektere de forskjellige jobbdrite-typene på jobben din, må du først vite hvordan de oppfører seg i minuttene før, under og etter at "egget er lagt". Utifra denne undersøkelsen kan du finne ut hvordan du skal tilpasse deg kulturen på arbeidsplassen, og dermed lette på trykket i fred.

TypeneRediger

  Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?

På en arbeidsplass finnes det ofte ganske mange vidt forskjellige mennesker, men alle kan grovt sett deles inn i tre hovedtyper når det er snakk om toalettbesøk:

SirupstrolletRediger

Denne typen bør du holde deg langt unna. Han er langsom og bruker opptil flere minutter på å såpe inn og vaske hendene mens du sitter i båsen og holder deg for harde livet. Gjerne henger han litt ekstra lenge igjen på dassen for å se på seg selv i speilet og gre håret. Denne typen kolleger er den som oftest tar folk på fersken i å drite på jobb.

Onkel ArntRediger

Du sitter i båsen din og driter for harde livet, og har tatt alle forhåndsregler. Du har låst døra til båsen din, og sjekket at ingen andre oppholder seg på toalettet. Mens du er midt i seansen, begynner noen å røske i dørhåndtaket, banke på døra og gjerne rope om det er noen der inne. Det er en dritetrengt av typen "Onkel Arnt" som har ødelagt idyllen, og nå er alle oppmerksom på at du sitter å driter. Unntatt "Onkel Arnt", som fremdeles står å røsker i døra og skriker, selv om det er en ledig bås ved siden av.

Ut av skapet-bæsjerRediger

Denne typen har gjerne vært i bedriften i mer enn 10 år, og du kjenner ham igjen på at han tar med seg en avis inn på dassen, og er jævlig stolt av at han skal drite på jobb. Gjerne trøkker han også godt til, og ler høyt når han kjenner lukten. Det verste med denne typen er at han ofte liker å snakke med andre som driter mens han driter selv. Hvis du kjenner igjen en slik, sett deg for guds skyld ikke i båsen ved siden av, siden han som regel vil kreve en samtale mens du trykker.

TeknikkerRediger

For å unngå pinlige situasjoner, finnes det endel teknikker du kan lære deg. Noen er enkle å utføre, andre trenger litt forberedelse:

Prøv å finn en trygg havnRediger

Med "trygg havn" mener vi et toalett som blir sjeldent brukt, gjerne gjemt bort i en krok på et lager eller lignende. Ofte kan de fleste pinlige situasjoner unngås bare ved å velge riktig toalett, og på et lite brukt toalett er sjansen mye mindre for å treffe på en av de tre typene, spesielt den sosiale ut av skapet-driteren.

Når du har funnet en trygg havn, kan du ta en såkalt "fly by", det vil si at du går forbi, og ser i forbifarten om det er noen der inne fra før. Hvis kysten er klar, se rundt deg en siste gang for å se om det kommer en ut av skapet bæsjer, før du går inn og får det gjort.

Lag lydRediger

Både for å skjule uheldige lyder, og å gjøre typer som "Onkel Arnt" oppmerksom på at båsen er opptatt, er det viktig å lage lyd. Dette skal selvsagt ikke være en hvilken som helst lyd, men helst lett tramping med føttene og/eller hosting. Spesielt hosting er et godt verktøy hvis det har sneket seg inn et "sirupstroll" på toalettet, og du ikke klarer å holde deg lenger.

Spyl nedRediger

Dette er jo en selvfølge, men på jobb holder det ikke å spyle ned, her må du gjøre det riktig for å unngå skammen ved å gå fra en stinkende toalettbås til vasken mens alle ser på. For å unngå dette, bør du spyle ned akkurat i det tuppen på bæsjen treffer vannoverflaten i toalettet. Da rekker ikke lukta å spre seg. For å være helt sikker, spyler vi ned to ganger til.