Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Granvin herad

Granvin er den minste kommunen i hele Hordaland som for det meste består av granskog som og er opprlinnelsen til navnet. Det tidligere navnet var Graven kommune.

Folk som har hatt en helikoptertur over kommunen er overbevist på at sånn som kommunen er nå må den være skapt av romvesen. Det er noen bare flekker her og der som består enten av hus, skoler eller butikker. Den ene butikken har også mulighet for påfyll for drivstoff. men det er ikke til å anbefale siden bensinen koster 30 kr per liter og dieselen koster 25 kr per liter. Homse sangeren Vidar Villa kommer også her i fra. Selvom han aldri har komt ut av skapet mener fansen at den lyserosa genseren, det halvlange håret og mannen han bor med forklarer alt. Det herr Villa har bekreftet er at han ikke er i familie med denne mannen.

I midten av granskogkommunen finner man en grav som er grunnen til at navnet tilbake i tid var Graven. Ingen av gravenserene er riktig sikre på hvem som er gravlagt her men de tror det er en av Norges tidligere konger da en av dem tydeligvis var veldig glad i plassen (noe som gir lite mening).

Voss har sin mest øde skule liggande her. Skulen har kun elektrolinja og er består av en bygning på størrelse med en garasje. Her må ein koble til straumen sjølv. Grunnen til at skulen er så liten er at mange døyr når dei prøver å koble seg til kraftlinjene for å lade opp mobilen. Med i grava får dei ein mobil med straum for tusen år. Ellers pleier dei for da meste å spele fotball med småripsbuskene på ungdomsskulen. I ny og ne må de også gjemme seg for Granvinosaurus Tex-Mex-ene som terroiserer dalen. Skulen har internat i form av telt. Det man mister av plass får man igjen for i økonomien for det er gratis å låne telt om du har gode relasjoner med lærarane.

Dei har og Granvin barne- og ungdommskule som ligger like ved, og elevane frå 8-10 klasse deler fotballbane med vidaregåande skulen. 1-7 klasse må ha ein anna fotballbane siden dei ikkje er lika modene.

Gravensarane har 1 million ganger søkt om å få videregåande linje som skal handle om den kjente Gran Vin men då det er 103% i den har fylket sagt at det ikkje er vitsen da man uansett må være minimum 25 år for drikke denne. Det vart visst også sendt en smaksprøve til de som har med utdanning for videregående i Hordaland og ryktene sier at det er grunnen til at de fikk nei, den var så ufyselig at de som smakte den måtte sykemelde seg 3 måneder med sykehusinnleggese på Haukeland.

Man har og problem med de halvkjente Granvinosarus Tex-Mex-ene da de er svert lite vennlige. Det blir sagt av barnehagetantene at de store grøften i bydga er hjemme dems men det er egentlig skyttergraver. Granvinosaurs Tex-Mex-ene bor i en hule i det eneste fjellet Granvin har, men det er mangen av dem som sliter å komme seg hjem på grunn av den tykke granskogen og tilslutt dør.