Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!

Et tettsted lokalisert på kysten på Hadeland, også kjent som Vassenden. Vassenden er kjent som norges svar på St.Tropez. Hit reiser norges A-kjendiser for å menge seg med Gransbefolkningen og nyte de vakre strendene rundt vassendkysten. Gran har per dags dato i overkant av 13000 innbyggere, men opplever en eksplosiv befolkningsvekt som følge av svært mange tenåringsgraviditeter.


Gran er kjent for sine store kjøpesentre som tiltrekker seg tilreisende fra hele norge. Det finnes to kjøpesentre kallt Granstunet og Smietorget. Granstunet ble i 2010 bygget ut for å få plass til alle trend-kjeder som ønsket å etablere seg, samt for å få plass til den vannvittige strømmen av tilreisende shoppere. Kjøpesenterene i Gran er ikke det eneste Gran er nasjonalt kjent for. Gran har også Norges største rånemiljø lokalisert på Shell i sentrum, her samles bileiere kveld etter kveld for å stå på tomgang og snakke gjennom bilvinduene med sine gravide tenåringskjærester i passasjersetet, samt hennes jevnaldrende veninner i baksetet. Dette er Grans fremste fritidsaktivitet. Gran kommune har en egen rånepost i sitt budsjett. Noe som vil si at kommunen setter av penger til å sponse de mest aktive rånerene med fete neonlys, spoilere og bensin, samt pølser og cola på shell.


Andre ting Gran er kjent for er blant annet kuvelting, sniffing av formfett og lighter-gass, samt oppdrett av gatekatter. Vi skal heller ikke glemme tenåringsgraviditeter som er så populært at Gran videregående skole ikke har en eneste kvinnelig elev ettersom alle fra Gran blir gravide i alderen mellom 14 og 17 og tar derfor "friår" fra skolen for å oppfostre barnet og henge på cafeer med andre unge foreldre. Det å være ung mor har kultstatus i Gran, og om du ønsker å fokusere på utdanning eller bare ikke ønsker barn blir man fryst ut av jevnaldrede jenter. Dette er et akseptert fenomen i den lille byen som Gran uoffisiellt kaller seg. Gran søkte for noen år tilbake om bystatus på bakrunn av at de har to kjøpesentre. Da lo regjeringen og avslo søknaden. Søknaden ble godt motatt som humorinnslag og sirkulerte internt i regjeringen. Søknaden henger i dag på statsministerens kontor.


TrosretningRediger

Gran har kristendom som hovedtrosretning selv om dette ikke blir praktisert av noen under 70 år fryser de alikevel ut andre mennesker med ulik trosretning på grunn av tradisjon. Dette har de gjort til en lek med et poengsystem som styres av rådhuset.

Den største praktiserende trosretningen hos Gransungdommen er Granskar troen. Noe som betyr troen på seg selv om egen styrke og barskhet. Denne trosretningen blir mest praktisert på treningssentre og i gymsaler, men blir også utøvet på stort nivå på fest. Dette innebærer ofte anabole steroider og det som kalles å "blåse seg opp". I likhet med en blowfish som blåser seg opp når den ser fare eller skal tiltrekke seg noen fra det motsatte kjønn gjør den typisk praktiserende Granskaren dette for å enten virke truende eller attraktiv. Fenomenet å "blåse seg opp" praktiseres også for å måle manndighet blant det samme kjønn. Denne trosretningen er nært forbundet med rånemiljøet og tenåringsgraviditeter.


NaturRediger

Gran har en fantastisk natur og masse sopp. Både giftig og ikke giftig sopp. Den giftige er svært populær blant ungdommer som er lei av lightergass og formfett. Samt blant asylsøkere som er tomme for kaht. På høsten i typisk soppsesong er det svært mange skakkkjørte ungdommer og asylsøkere å se i skogen på jakt etter årets ferskeste fluesopp. Gran har en del mose og mosesanking er en stor del av industrien i Gran. Mosen selges som madrasser til asylmottakene og ibant til lokale beboere som ønsker moseplen, noe som overraskende er en stor trend i Gran ettersom de tror moseplen har magiske evner og beskytter jorden mot den kalde vinteren. Gran har også en del grantrær - derav navnet Gran. Juletreindustrien er svært stor i Gran og det ryktes at selve julenissen bor på Gran på grunn av de flotte juletrærne. Gran donerer årlig juletrær til land som Afgahnistan, Irak, Iran, Somalia og andre sterkt troende land.


ArbeidslivRediger

Gran har alt man trenger i hverdagen. På gran kan du shoppe klær og sminke, mat, trevarer, hus, juletrær, biler osv. Det er faktisk ingen grunn til å reise bort fra Gran. Grans to kjøpesenter er en unik mulighet for alle lokale unge mødre som tok noen "friår" far skolen og aldri kom tilbake ettersom det finnes mange matbutikkjobber og barneklær butikker som betaler minstelønn til mennesker helt uten utdanning.

NAV er også svært populært blant innbyggerene i Gran og det er kø utenfor deres kontorer hver dag. Køen består stort sett av tenåringsmødre som tok "friår" fra skolen som ikke får barnebidrag fra barnets far ettersom han bruker opp alle pengene sine på bensin, pølser og cola. NAV avd Gran har Norges største utbetaling i trygdepenger. NAV Gran har 125 ansatte for å kunne ta imot kundestrømmen.