Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Energi er våre dagers største eksport og importvare. Norge var tidligere en storforbruker av energi (siden vi uten å tenke på forbruket sløste den bort på fjellturer og skistavbrekking), men dagens nordmenn foretrekker å bruke så lite energi som overhode mulig.


Måleenhetene for energi, og deres historieRediger

Måleeheten for energi er forskjellig etter hvor du er i verden, fra den kinesisk-(fransk-)greske enheten "Kalorier" til den amrikanske, mer lettforståelige (og atskillig mer brukte) varianten, HaMb mer kjent som Hamburgere. Det amrikanske navnet er også mer forståelig, siden den vanligste formen for energi er nettop hamburgere. Fram til 70-tallet var kalorier de to nermest likestilte, men dette endret seg raskt etter at Shell, McDonalds og Audi inngikk et samarbeid om hamburgerdrevene biler. Dette ble en storsuksess, og hamburgerdrevene biler ble EU-standard i 1978.

EnergikilderRediger

Det finnes desverre alt for få energikilder på den lille planeten vår. Som nevnt ovenfor er hamburgere en lagringsform og enhet for energi, noe som gjør korn, storfe, ketchup fra Idun og billig salat til viktige energikilder.

Forskere er enige om at å bruke for mye energi fører til tretthet.

Typer EnergiRediger

Tidligere mente man at det fantes to typer energi: Chuck Norris -energi og Ikke-Chuck Norris -Energi. Senere oppdaget man kinetisk og potensiell energi.


 
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.