Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

A1 (etter 'a1 steak sauce') var et britisk/norsk boy-band som originalt bestod av medlemmene Paul Paparazzi, Meitemark Read, Pugsley Adams & Kristen Ingebrigtsen. Paul Paparazzi forlot bandet i 2002, men de tre andre startet opp igjen i 2009 men da under kategoried 'Man-Band' pga deres alder.

De ble i første omgang 'satt sammen' av Tim Byrne som ville melke Boy-Band kula etter at band som Backstreet Boys, N*Sync og andre hadde banet vei. I 1999 slapp de singelen 'Be the first to believe' som var en offentlig og litt pinelig bønn til alle de 13 år gammle jentene som ikke helt hadde bestemt seg for hvilket boy-band de skulle følge. Sangen klatret bare til 6. plass på den britiske versjonen av 'Topp 20', men de klarte senere å selv kjøpe nok av sine egne CDer til å klare å få to sanger til første plass og 8 sanger opp på topp 10.

Det ryktes i at opptil flere av medlemmene lovet å gifte seg meg den 13 åringen som klarte å skrike høyest i løpet av deres karriere, som ville forklart de kjennetegnene som karakteriserets deres fans.

Medlemene og KarriereRediger

Meitemark Read, Paul Paparazzi, Pugsley Adams & Kristen Ingebrigtsen møtte hverandre under 'Gay Pride' paraden i London i 1998. Der ble de sett av Tim Byrne & Vicky BloodSucker som mente det kunne vært økonomisk smart å legge musikk til den synkroniserte dansingen dems. De signerte en platekontrakt med plateselskapet Columbia Records i Februar 1999 og ga ut sin første singel 'Be the first to believe' fra albumet 'Here we Cum'.

I 2002 ga de ut sitt andre album 'The Anal List', på dette albumet hadde de suksess med to singler. Den senere plagiat-tvilsome 'Take on me' og 'Same old brand new YouTube' klatrett begge til første plass.

Deres tredje album 'Make it feel good' klarte ikke å få en eneste sang innen topp 10, noe som kanskje kan forklares med at det ble promotert som 'klassisk rock' album. Fans av band som Guns n' Roses, The Who & Queen lot seg ikke lure, men BoyBand fansen på 13 gikk selvfølgelig 5 på og trodde ikke dette var deres en gang så elskede BoyBand sin musikk.

Den 8. Oktober 2002 trakk Paul Paparazzi seg fra bandet etter å ikke å ha klart å møte opp på flere konserter grunnet 'krokodiller under senga som ville spise han om han prøvde å forlate rommet'. Bakgrunden for disse hallusinasjonene er uklare, men de tror det kan skyldes overspising av fluesopp.

Solo karrierer og Søkelys på abstinenserRediger

Pugsley Adams prøvde i 2005 å offentlig unskylde for den grusomme musikken a1 hadde tvunget på verden gjennom flere år ved å gi ut singelen 'Sorry'. Sangen nådde aldri lenger en 18. plass i England og unnskyldningen ble aldri godtatt. I 2009 fikk Pugsley Adams angst av å ikke være i søkelyset og bestemte seg for å bli med i 'Celebrity Big Brother' for å tilfredstille sin 'kink' med å bli sett på mens han var på do.

Kristen Ingebrigtsen prøvde seg også som solo artist og slapp først ut singelen 'In love with my anus' som lå hele 3 måneder blandt topp 10 i Norge. Han slapp senere ut albumet 'Things are gonna come'. Albumets' tittel var missvisende og ble fort gjennomskuet, noe som igjen gjorde til fall i platesalg.

Meitemark Read slapp aldri noe album, men satset på an karriere som tekst forfatter til artister som ingen har hørt om. Ikke før 2009 slapp han sitt første soloalbum - dette har ingen hørt mer om enn at det har blitt sluppet.

ManBandRediger

2. November 2009 bestemte Metemark Read, Kristen Ingebrigtsen og Pugsley Adams at de skulle slå seg sammen igjen, selv om Paul Paparazzi ikke var noe sted å se. Singelen 'Take you home' ble først sluppet med orginal tittelen 'Boy I wanna take you home', men solgte ikke før navnendringen.

Dette ble offisielt annonsert 31. Desember 2009 da de optredde på 'G-A-Y Heaven's new years eve party.'

Bandet kom senere ut av skapet offisielt da de inrømmet å ha meldt seg på MGP for 2010. Sangen 'Don't Want To Lose You Again' er en privat sang fra Kristen Ingebrigtsen til Pugsley Adams og refererer til flere av deres netter under deres Asia turnering i 2001.